Kesäliikunta

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut järjestää kaikille avointa kesäliikuntaa. Ryhmät ovat maksuttomia ja ikärajattomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Ulkoliikunnassa on säävaraus.

Liikunnanohjaaja leikittää lapsia puistossa.

Perheliikunnan kesä 2024

Tule liikkumaan koko perheen kanssa! Luvassa on leikkipuistobileitä, pallopelejä ja perjantaihulinoita – valitse omasi, tai vaikka kaikki, ja nauti liikunnallisesta kesäkuusta kanssamme.

Mukavaa koko perheen toimintaa on myös luvassa 8.6. Startti kesään -tapahtumassa, josta löytyy tietoja maauimalan kesä -palstalla.

Perheliikunta järjestää jälleen yhteistyössä HLU:n kanssa Perheliikuntapäivän 17.8. klo 10–13.30 Kauppi Sports Centerissä, missä seurat ja yhdistykset esittelevät Pirkanmaan monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Erilaisia liikuntalajeja pääsee myös kokeilemaan, joten otathan liikuntaan sopivat vaatteet mukaan.

Kesäliikuntaa perheille ja lapsille 3.6.–28.6.

Perheliikuntaa on tänä kesänä tarjolla Peltolammilla, Kaupissa, Tammelassa, Kaukajärvellä ja keskustan alueella. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua Kauppi Sports Centerin Trampoliinipuistoa lukuun ottamatta. Juhannuksena 21.6. ei järjestetä perjantaihulinoita.

Hyvinvointipäivä odottaville äideille ja vauvaperheille 1.6.2024

Nuoret pelaavat padelia liikunnanohjaajan kanssa.

Kesäliikuntaa nuorille ja nuorille aikuisille 3.-28.6.

Kesä tuo jälleen tullessaan monipuolisesti kesäliikuntalajeja- ja mahdollisuuksia pirkanmaalaisille nuorille aikuisille, tule rohkeasti mukaan liikkumaan! Kesälajeista mukana ovat muun muassa fatbike, vesilautailu, SUP-lautailu, padel, tanssi, katukoris, rantalentopallo ja katusähly. 

Kesätreenit tarjoaa upean mahdollisuuden päästä kokeilemaan uusimpia liikuntamuotoja ympäri kaupunkia, mukavassa ja turvallisessa ympäristössä. Kaikki ryhmät ovat  matalan kynnyksen ryhmiä ja liikkumisen tavoitteena on hauskuus, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Liikuntataustaa tai aikaisempaa kokemusta et näissä ryhmissä tarvitse. Innokkuus, avoimuus sekä iloinen mieli on plussaa!

Nuorten ja nuorten aikuisten ryhmät ja treenit kesä 24

Löydä liikkumisen kipinä! Kaikki toiminta on täysin maksutonta ja suunnattu 17–29-vuotiaille. Muutokset ryhmiin ovat mahdollisia, niistä ilmoitetaan tällä sivulla ja Instagramissa. Ilmoittautuminen ryhmiin avautuu sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä 27.5. alkaen, linkki sivulla.

Katso nuorten ja nuorten aikuisten kesälajien esittelyt Nuorten treenit -sivulta!

Pyöräilijä maastossa.
Summer workout in Sorsapuisto.

Kesäliikuntaa aikuisille 3.6.–5.7.2024

Tutustu monipuoliseen tarjontaan! Tule mukaan yksin, kaverin kanssa ja porukalla.

Matalan kynnyksen jumpat ja liikuntaryhmät

Kävelylenkit, jotka sisältävät jumppatuokioita, ovat kestoltaan noin tunnin ja vesijumpat 30 minuuttia. Jumpat ja venyttelyt ovat kestoltaan 60 minuuttia, otathan oman alustan mukaan. Puisto-Asahissa liikkeet tehdään seisten, joten et tarvitse alustaa. 

Kesäliikuntaa jokaiseen arkipäivään!

Seniorit satulaan -tapahtumat

Maanantai 6.5. ja maanantai 13.5. Kokoontuminen klo 11 Tampereen stadionin edessä, Ratinan rantatie 1 A. Senioreille tarkoitettu, liikuntaluotsien järjestämä rento pyöräilytapahtuma. Vauhti on 12–14 km/h, kesto 2–3 tuntia. Lenkillä pysähdymme kahvilla, joka on omakustanteinen. 

Kelin mukainen varustus, vesipullo, kypärä päähän. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

 

Kaksi pyöräilijää.

Tampereen maauimalan kesä

Maauimalan kesään mahtuu tuttuun tapaan mukavia tapahtumia ja vesiliikuntaa kaikenikäisille uimakouluja unohtamatta. Vesipetoja hemmotellaan toukokuussa, kun Wibit-vesitemppurata saapuu maauimalaan. Suosittuja kertamaksullisia vesiliikuntaryhmiä on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Maauimala on tuttuun tapaan avoinna myös juhannuksena, ja kesän kruunaavat Startti kesään -tapahtuma ja Sykettä syksyyn -päivä.

Uimakoulut

Heinäkuussa lapsille on tarjolla maksuttomia rantauimakouluja uimarannoilla. Uimakouluissa harjoitellaan totuttautumista veteen ja uinnin alkeita. Uimataitoja opetellaan kesän aikana myös uimahalleissa ja maauimalassa.

Uimakouluryhmien kuvaukset löydät sivulta Lasten ja nuorten uimakoulut. Uimakouluihin ilmoittaudutaan alla olevasta linkistä.

 

Uimareita Riihiniemessä

Kesäliikunnan ja uimakoulujen ryhmiin ilmoittautuminen

  • Uimakoulut rannoilla, maauimalassa ja uimahalleilla, ilmoittautuminen verkossa 20.5.2024 klo 9 alkaen.
  • Ilmoittautuminen perheliikunnan Trampoliinipuisto-ryhmiin 3., 10., 17. ja 24.6.
  • Ilmoittautuminen Nuorten treenien kesäryhmiin 27.5. alkaen.

Kesäuimakoulut

Kesäuimakouluihin ilmoittaudutaan 20.5.2024 klo 9.00 alkaen. Rantauimakoulut ovat maksuttomia, uimakoulut maauimalassa ja uimahalleissa maksullisia. Kesän tarjonnassa on myös aikuisten tekniikkaryhmä maauimalassa ja aikuisten uinnin alkeet Hervannan uimahallissa.

Kotijumppaa kesällä? 

Sadepäivän sattuessa on mukava jumpata kotona! Tampereen kanavalta löydät runsaasti erilaisia jumppia, tuolijumppia sekä kehoa huoltavia tunteja.

 

Liikuntaneuvonta

Kaipaatko apua liikunnan aloittamiseen, tietoa eri liikuntamahdollisuuksista tai liikuntaryhmistä? Ota yhteyttä liikuntaneuvontaan joko sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 044 423 5247. 

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.

 Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot edistää asiakkaan hyvinvointia. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Katso lisätietoa  Miten liikkeelle? Tukea liikuntaneuvonnasta

Syyskauden 2024 liikuntaryhmiin ilmoittautuminen

Syksyn 2024 liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa uusi.kuntapalvelut.fi/tampere.

  • 12.8. klo 9.00 alkaen työikäisten ryhmät, uimakoulut, vauvauinnit p. 044 423 5248
  • 13.8. klo 9.00 alkaen seniorit ja erityisryhmät, p. 044 423 5247
  • 14.8. klo 9.00 alkaen perheiden liikunta ja Nuorten treenit

Liikuntaryhmät ovat selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä kaksi viikkoa ennen ilmoittautumisajan alkua. Syyskausi alkaa 2.9.2024.

Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen ja ohjeet

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/kesaliikunta