Kesäliikunta

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut järjestää kaikille avointa kesäliikuntaa. Ryhmät ovat maksuttomia ja ikärajattomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Ulkoliikunnassa on säävaraus.

Perheliikunnan kesäryhmät ja puistojumpat ovat päättyneet tältä kesältä.

Liikunnanohjaaja leikittää lapsia puistossa.

Perheliikunnan kesä 2023

Tule liikkumaan koko perheen kanssa!  Luvassa leikkipuistobileitä, pallopelejä, musiikkiliikuntaa – valitse omasi, tai vaikka kaikki, ja nauti liikunnallisesta kesäkuusta kanssamme.

Mukavaa koko perheen toimintaa on myös luvassa 10.6. Startti kesälomaan -tapahtumassa, katso maauimalan tapahtumat!

Perheliikunta järjestää yhteistyössä HLU:n kanssa Perheliikunta-päivän Kauppi Sports Centerissä 19.8., lisätietoja lähempänä tapahtumaa.

Kesätoimintaa perheille ja lapsille 5.6.–30.6.

Perheliikuntaa on tänä kesänä tarjolla Peltolammilla, Hervannassa, Vuoreksessa, Kaarilassa, Pappilassa, Kaupissa ja keskustan alueella. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua Kauppi Sports Centerin kiipeilyä lukuun ottamatta.

Nuoret pelaavat padelia liikunnanohjaajan kanssa.

Kesäliikuntaa nuorille ja nuorille aikuisille

Kesä tuo jälleen tullessaan uusia kesäliikuntalajeja- ja mahdollisuuksia pirkanmaalaisille nuorille aikuisille, tule rohkeasti mukaan liikkumaan! Mukana ovat viimeisimmät uutuuslajit, esimerkiksi wakeboarding, suppailu, padel, lacrosse, vesitreeni ja tanssi. Jos kaipaat ohjattua toimintaa, raitista ulkoilmaa ja aurinkoa sekä uusia treenikavereita niin tämä on juuri sinulle.

Kesätreenit tarjoaa upean mahdollisuuden päästä kokeilemaan uusimpia liikuntamuotoja ympäri kaupunkia, mukavassa ja turvallisessa ympäristössä. Kaikki ryhmät ovat  matalan kynnyksen ryhmiä ja liikkumisen tavoitteena on hauskuus, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Liikuntataustaa tai aikaisempaa kokemusta et näissä ryhmissä tarvitse. Innokkuus, avoimuus sekä iloinen mieli on plussaa!

Ilmoittautuminen nuorten ja nuorten aikuisten kesäliikuntaan

Ilmoittautuminen seuraaville kursseille pe 26.5. klo 9 alkaen Ilmoittaudu kesäliikuntaan -linkistä:

 • Fatbike-kurssit 1-4
 • Wakeboard & suppaus-kurssit 1-5
 • Beachvolley
 • Padel-kurssit Hervanta & Messukylä
 • Toiminnallinen treeni & kahvakuula kurssit 1-4
 • Zumba
 • Summer Latino -tanssiryhmä
 • Kahvakuula

Nuorten ja nuorten aikuisten ryhmät ja treenit kesä 23

Löydä liikkumisen kipinä! Kaikki toiminta on täysin maksutonta ja suunnattu 16–29-vuotiaille. Tänä kesänä paljon treenejä myös nuoremmille, katso ryhmät allaolevasta viikkokalenterista! Nuorten kesäliikuntaryhmät alkavat 5.6. Muutokset ryhmiin ovat mahdollisia, niistä ilmoitetaan tällä sivulla ja Instagramissa. Ilmoittautuminen 26.5. klo 9 alkaen yllä mainittuihin ryhmiin.

Fatbike-pyöräilijä metsäpolulla.

Katso nuorten ja nuorten aikuisten kesälajien esittelyt Nuorten treenit -sivulta!

Summer workout in Sorsapuisto.

Kesäliikuntaa 5.6.–7.7.2023

Tutustu monipuoliseen tarjontaan! Tule mukaan yksin, kaverin kanssa ja porukalla.

Matalan kynnyksen jumpat ja liikuntaryhmät

Kävelylenkit, jotka sisältävät jumppatuokioita, ovat kestoltaan noin tunnin ja vesijumpat 30 minuuttia. Puistojumpat ja puistovenyttelyt ovat kestoltaan 45 minuuttia, otathan oman alustan mukaan. Puisto-Asahissa liikkeet tehdään seisten, joten et tarvitse alustaa. Puistojumpissa juhannustauko 23.6.

Kokeile rohkeasti erilaisia kesäliikunnan lajeja!

Kesäinen Viikinsaari.

Viikinsaari-päivä 1.6.

Tervetuloa viettämään toiminnallista kesäpäivää Viikinsaareen! Päivään voit varautua omin eväin, saaressa on nuotiopaikka. Laukontorilta laivat tasatunnein klo 10 alkaen, laivalipun jokainen kustantaa itse. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille.

 • klo 12 Asahi-tuokio; Asahi on lempeää ja kokonaisvaltaista liikuntaa, joka sopii kaikille, liikkeet tehdään rauhallisella tahdilla seisten.
 • klo 13 tutustumme Viikinsaaren luontoon kävellen ja laulaen näyttelijä Elisa Piispasen johdolla.
 • klo 14 pääsemme Elisan johdolla kokeilemaan saariparkouria, hilpeää ja luovaa liikkumista Viikinsaaren luonnossa.
  Kaatosateen sattuessa tanssimme lavalla unohtumattomien discohittien tahdissa.

“Liian pientä estettä ei ole, tee sen verran kuin jaksat ja ehdit, suhtaudu lempeästi itseesi, toisiin ja ympäristöön.”

 

Tampereen maauimalan kesä

Vesipetoja hemmotellaan toukokuussa, kun Wibit-vesitemppurata saapuu maauimalaan. Suosittuja kertamaksullisia vesiliikuntaryhmiä on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Maauimala on tuttuun tapaan avoinna myös juhannuksena, ja kesän kruunaavat Startti kesälomaan -tapahtuma ja Sykettä syksyyn -päivä.

Uimareita Riihiniemessä

Uimakoulut

Kesä- ja heinäkuussa lapsille on tarjolla uimarannoilla maksuttomia rantauimakouluja. Uimakouluissa harjoitellaan totuttautumista veteen ja uinnin alkeita. Uimataitoja opetellaan kesän aikana myös uimahalleissa ja maauimalassa.

Uimakouluryhmien kuvaukset löydät sivulta Lasten ja nuorten uimakoulut. Uimakouluihin ilmoittaudutaan alla olevasta linkistä.

 

Kesäliikunnan ryhmiin ilmoittautuminen

 • Uimakoulut rannoilla, maauimalassa ja uimahalleilla, ilmoittautuminen verkossa 22.5.2023 klo 9.00 alkaen.
 • Ilmoittautuminen 26.5. klo 9.00 alkaen seuraaviin nuorten ryhmiin: Fatbike-kurssit 1-4, Wakeboard & suppaus-kurssit 1-5, Beachvolley, Padel-kurssit Hervanta & Messukylä, toiminnallinen treeni & kahvakuula kurssit 1-4, Zumba, Summer Latino-tanssiryhmä ja Kahvakuula.
 • Perheliikunnan kiipeilyryhmä Kaupin trampoliinipuistossa, ilmoittautuminen 1. kerralle 4.6. klo 9.00, 2. kerralle 11.6. klo 9.00, 3. kerralle 18.6. klo 9.00 ja viimeiselle 25.6. klo 9.00.

Kesäuimakoulut

Kesäuimakouluihin ilmoittaudutaan 22.5. 2023 klo 9.00 alkaen. Rantauimakoulut ovat maksuttomia, uimakoulut maauimalassa ja halleissa maksullisia. Kesän tarjonnassa on myös aikuisten alkeisryhmä Hervannan uimahallissa.

Kotijumppaa kesällä? 

Sadepäivän sattuessa on mukava jumpata kotona! Verkkosivuilta www.tampere.fi/tampereenkanava löydät runsaasti erilaisia jumppia, tuolijumppia sekä kehoa huoltavia tunteja.

 

Liikuntaneuvonta

Kaipaatko apua liikunnan aloittamiseen, tietoa eri liikuntamahdollisuuksista tai liikuntaryhmistä? Ota yhteyttä liikuntaneuvontaan joko sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 044 423 5247. 

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.

 Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot edistää asiakkaan hyvinvointia. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Katso lisätietoa  Miten liikkeelle? Tukea liikuntaneuvonnasta

Syyskauden 2023 liikuntaryhmiin ilmoittautuminen

Syksyn 2023 liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa uusi.kuntapalvelut.fi/tampere.

 • 7.8. klo 9.00 alkaen työikäisten ryhmät, uimakoulut, vauvauinnit p. 044 423 5248
 • 8.8. klo 9.00 alkaen 60+, 75+ ja erityisryhmät, p. 044 423 5247
 • 16.8. klo 9.00 alkaen perheliikunnan kurssit

Liikuntaryhmät ovat selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä kaksi viikkoa ennen ilmoittautumisajan alkua. Syyskausi alkaa 28.8.2023.

Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen ja ohjeet

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/kesaliikunta