Opiskelijat

Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!

Oletko tursas, rellulainen, teekkari vai joku muu? Tampereella omaleimainen opiskelijakulttuuri saa näkyä, ja haluamme olla Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki. Ota kotikaupunkisi palvelut haltuun opiskelijan näkökulmasta.

Neljä nuorta katsoo näyttelyä Jääkiekkomuseossa Vapriikissa.
Kaksi nuorta istuu Keskustorin Kesäkeitaalla jääkahvien kanssa.
Nuori laskemassa skeittiramppia Hiedanrannassa, joukko muita odottaa vuoroaan.

Opiskelupaikat

Tampereella on laajat mahdollisuudet opiskella peruskoulun jälkeen toisella asteella ja korkeakouluissa.

Liikkuminen

Tampereella on sujuvat julkisen liikenteen yhteydet kampusten, oppilaitosten ja lähiöiden välillä. Voit tehdä matkaa eri kulkuneuvoilla, kulje alkumatka esimerkiksi bussilla ja jatka vaikka sähköpotkulaudalla tai kaupunkipyörällä. Kulkuneuvon vuokraaminen on ekologista ja välineissä riittää valikoimaa.

Liikunta

Tampereella on loistavat mahdollisuudet ympärivuotiseen omatoimiseen liikkumiseen. Ulkoilureittejä, luontopolkuja, retkeilyalueita ja pyöräilyreittejä löytyy joka lähtöön. Kaupungissa on myös monia kauniita puistoja. Ulkokuntosalit ovat käytössäsi ympäri vuoden. Kaupungissa on myös useita edullisia sisäkuntosaleja, muun muassa keskustan Nääshallilla.

Kirjastot

Pääkirjasto Metso ja lähikirjastot eri puolilla kaupunkia tarjoavat käyttöösi laajat kokoelmat, runsaasti tiloja opiskeluun sekä asiakaskoneita, tulostimia ja langattoman verkon. Omatoimikirjastojen ovet avautuvat kirjastokortilla aamusta iltaan. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat maksutta kirjastosta. E-kirjoja, musiikkia ja elokuvia voit lainata myös suoraan kotoa. Autamme tiedonhaussa ja annamme räätälöityjä lukusuosituksia Mitä lukisin -palvelussa.

Kulttuuri ja museot

Useisiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15–18 ja muulloin voit ostaa edullisen opiskelijalipun. Kulttuuritalo Laikun, Hiedanrannan kulttuurin ja Haiharan taidekeskuksen omat taidenäyttelyt, konsertit sekä erilaiset tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit tutustua omatoimisesti Tampereeseen myös kulttuuriraiteilla.

Tapahtumat

Huuda äänesi käheäksi Nokia Arenassa, tanssi puistokonserteissa tai harjoittele kädentaitoja kursseilla ja työpajoissa! Tampereelta löytyy laaja kattaus elämyksiä ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.

Sivun pääkuva: Laura Vanzo / Visit Tampere