Hulevedet

Ajankohtaista 

Hulevesijärjestelmät johtavat vetensä usein lähimpään vesistöön. Ethän siis käytä ritiläkantista kaivoa roskakorina. Roskasi päätyvät vesistöihin.
    
Muistathan, että myös ojat, painanteet ja altaat ovat osa hulevesiverkostoa.  Älä siis täytä ojaa roskilla, kasvijätteillä tai joutomaalla, vaan vie ne asianmukaisesti kierrätykseen tai jäteasemalle.
Voit huomaamattasi aiheuttaa vahinkoa omalle, naapurin kiinteistölle tai naapurin maalle.
  
Pidä ojasi ja tonttirumpusi toimintakuntoisena. Näin varmistat, että hulevesien hallinta alueellasi toimii suunnitellusti. Lisätietoa vastuista kaupungin ja kiinteistön omistajan/ haltijan kesken kohdasta Hulevesien hallinta.

!

Tampereen kaupungin hulevesiohjelma vuosille 2023–2030 hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 24.10.2023.  Sen löydät sivun alalaidasta.

Hulevesien hallinta

Hulevesimaksu

Ohjeet hulevesiliitoksen (rajakohdan) hakemiseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ota yhteyttä

Hulevesiverkostoon liittyminen

Karttaotteen alueesi verkoston nykytilasta saat osoitteesta
[email protected]
 
Liitoskohtalausuntoa voit hakea Tampereen Veden sivuilta:
Uusi asiakas - Tampereen Vesi
 
Lisätietoa kohdasta Ohjeet hulevesiliitoksen hakemiseen

Yleisten alueiden kuten puistojen ja katualueiden hulevesiasiat

Havaitessasi ongelman yleisten alueiden hulevesien hallinnassa, ota ensisijaisesti yhteyttä Tampereen palvelupisteeseen: [email protected]
 
Muista laittaa viestiin lähin katuosoite tai kuvankaappaus kartasta , jossa näkyy lähimmän kadun nimi ja numero. Merkitse otsikkoon osoite ja ongelma. Esimerkiksi Tampereentie 1, ojarumpu tukossa.
 
Viestissä voi tarkentaa asiaa, ja liittää siihen valokuvia.
 
Mikäli olet yhteydessä puhelimitse suosittelemme antamaan palvelupisteelle sähköpostiosoitteen, jolla tapaus kirjataan järjestelmään. Tämä mahdollistaa asian nopeamman käsittelyn.

Hulevesilaskutukseen liittyvät asiat
    
[email protected]
040 1469931

Tontin sisäiset hulevesiasiat

[email protected]
 

Tampereen palvelupiste

Tampereen palvelupisteessä saat yleisneuvontaa ja opastusta Tampereen kaupungin palveluista. Jos sinua mietityttää, kenen puoleen kääntyä Tampereen kaupunkiin liittyvissä asioissa, voit kysyä Tampereen palvelupisteeltä.

Saat halutessasi opastusta myös palvelupisteen tiloissa olevien asiakastietokoneiden, sähköisen ilmoitustaulun ja Tampereen kaupungin sähköisten palveluiden käyttöön.

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu
Maanantai: 09:00-16:00
Tiistai: 09:00-16:00
Keskiviikko: 09:00-16:00
Torstai: 09:00-16:00
Perjantai: 09:00-16:00

Hulevesiohjelma

Päivitetty 27.11.2023