Näyttelyhaku

Näyttelyhaku seuraavan kerran maaliskuussa 2025. 

Näyttelyhaku vuonna 2025 pidettäviin näyttelyihin on päättynyt. Jatkuva haku on vain Aulagalleriaan, joka on tarkoitettu harrastajille ja yhdistyksille.

Kulttuuritalo Laikun Galleriaan ja Studioon sekä Haiharan taidekeskukseen on seuraava avoin haku maaliskuussa 2025, ja silloin voi hakea Kaupunkikulttuuriyksikön näyttelyaikoja vuodelle 2026. 
 

Laikun Galleria on suunnattu visuaalisen kulttuurin ja taiteen ryhmänäyttelyille sekä kolmannen sektorin toimijoille, yhdistyksille, seuroille ja festivaaleille. Vuodessa on keskimäärin kahdeksan näyttelyaikaa. Tilasta peritään pieni vuokra.

Laikun Studio on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoiden käyttöön ja se on profiloitunut ajankohtaisen ja uuden nykytaiteen näyttelytilaksi. Studiossa nähdään sekä paikallisten että muualta päin maata tulevien nykytaiteilijoiden näyttelyitä. Vuodessa 8 näyttelyaikaa. Maksuton.

Haiharan taidekeskuksen päärakennus, Kartano, on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoiden ja -ryhmien näyttelyille. Näyttelyaikoja on kaksi tai kolme. Tilasta peritään näyttelykohtainen vuokra.

Haiharan taidekeskuksen Talli on suunnattu opistoryhmille, yhdistyksille, taiteenharrastajille ja seuroille. Näyttelyaikoja on yleensä viisi kesässä. Tilasta peritään näyttelykohtainen vuokra.

Näyttelytilat

Kulttuuritalo Laikun ja Haiharan taidekeskuksen tilakuvat, pohjapiirrokset ja teknisiä tietoja.

Hakuohje

Kaupunkikulttuuriyksikön näyttelyhaku vuodelle 2026 on maaliskuussa. 
Näyttelytyöryhmän arvioitavaksi hyväksytään hakemukset, jotka on lähetetty sähköisen järjestelmän kautta tai tuotu paperisena Kulttuuritalo Laikun infoon määräaikaan mennessä.

Lue hakuohjeet huolellisesti ja tutustu tilojen kuvauksiin. Täytä hakemuslomake huolellisesti. Hae vain sellaisia tiloja, joihin näyttelysi sopii. Liitä hakemukseen mukaan hakemustasi tukevaa aineistoa, kuten ansioluettelo, näyttelysuunnitelma ja kuvaliite. 

Näyttelyajan saaneille ilmoitetaan asiasta viimeistään kesällä. Muille hakijoille pyritään ilmoittamaan päätöksestä pian tämän jälkeen.

Suosimme digitaalisia hakuja. Jos sinulla ei ole mahdollista verkkoasiointiin ja haluat täyttää paperisen hakemuslomakkeen, ota yhteyttä [email protected]. Lähetä tai tuo tulostettu hakemus liitteineen osoitteella:

Kulttuuritalo Laikku
"Näyttelyhaku"
Keskustori 4
33100 Tampere

Paperisten hakemusten tulee olla perillä Laikussa määräpäivänä aukioloajan puitteissa. Hakijan on hyvä huomioida mahdollinen postin viivästyminen tai katoaminen, josta syystä mahdollisesti emme saa hakemusta ajoissa. Hakemuksia ei palauteta. 

Alla olevasta hinnastosta näet tilojen vuokratason vuonna 2024. Pidätämme oikeuden hinnan muutokseen vuodelle 2025.

Näyttelyvuokrat (2024)
Kulttuuritalo Tila, pinta-ala Ensisijaisuus Hinta näyttelyajalta (sis. alv) / näyttelyaika
Kulttuuritalo Laikku Galleria, 226 m2 Kaikelle näyttelytoiminnalle 550 €
Kulttuuritalo Laikku Studio, 96 m2 Kuvataiteen ammattilaiset, nykytaide 0 €
Haiharan taidekeskus Kartano, 225 m2 Kuvataiteen ammattilaiset 800 €
Haiharan taidekeskus Talli, 150m2 Yhdistykset, opistoryhmät ja seurat 700 €
Lielahden kartano, Hiedanranta Galleria Muuntotila, 32+33 m2 Kuvataiteilijat 0 €
Kulttuuritalo Laikku Aulagalleria, 3 krs Matalan kynnyksen näyttelyt harrastajille ja yhdistyksille 0 € / Yksityishenkilöt 2 vko, yhdistykset 2–3 vko
Lielahden kartano, Hiedanranta Aulagalleria Matalan kynnyksen näyttelyt harrastajille ja yhdistyksille 0 € / Yksityishenkilöt 2 vko, yhdistykset 2–3 vko

Muita näyttelytiloja

Kaupunkikulttuuriyksiköllä on myös muita näyttelytiloja, jotka eivät ole mukana tässä näyttelyhaussa.  

Harrastajille suunnattuja Aulagallerioita (Kulttuuritalo Laikku ja Lielahden kartano) voi hakea ympäri vuoden. Aulagalleriat eivät ole mukana tässä kerran vuodessa järjestettävässä avoimessa haussa, vaan niiden vapaista ajoista voi kysyä Kaupunkikulttuuriyksiköltä.

Kuvataiteilijoille suunnattu Galleria Muuntotila Lielahden kartanossa ei ole mukana avoimessa haussa keväällä 2024. 

Lisäksi Kulttuuritalo Laikun 1. kerroksessa sijaitseva Lastenkulttuurikeskus Rulla tuottaa omia näyttelyitä sekä esittää kiertonäyttelyitä tiloissaan. Mikäli sinulla on sinne sopiva näyttelyidea, voit ottaa yhteyttä Rullaan.

Tampereen kaupungin muita avoimia näyttelytiloja, jotka eivät mukana tässä avoimessa haussa

Nuorten kulttuurikeskuksessa (Monitoimitalo 13) on Galleria Vivi. Se on suunnattu 9-29 -vuotiaille nuorille taiteen tekijöille. Tilaa ylläpitää ja hallinnoi Nuorisopalvelut.

Kaupungin kirjastojen näyttelytiloista saat lisätietoja kirjastoista. 

Irma Puttonen
Lisätiedot Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Merja Vihinen
Lisätietoja tekniikasta ja ripustuksesta Laikussa Kulttuurityöntekijä
Päivitetty 25.4.2024