Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ateria- ja puhtauspalvelut

Tampereen kaupungin päiväkotien ja koulujen ateria- ja puhtauspalveluiden järjestämisestä vastaa Pirkanmaan Voimia Oy. Palvelut tuotetaan joko Pirkanmaan Voimia Oy:n omana tuotantona, ostopalveluna tai näiden yhdistelmänä. Ateria- ja puhtauspalvelut tuotetaan vastuullisesti – ruokahävikki minimoiden sekä ympäristöasiat huomioiden. Pirkanmaan Voimialle on myönnetty mm. Avainlippu-tunnus ja Joutsenmerkki. 

Päiväkotiruokailu  

Päiväkotien ateriapalveluiden tavoitteena on edistää lasten ja henkilökunnan terveyttä ja jaksamista. Ruokailutilanne on hyvinvoinnin päivittäinen oppimisympäristö, jossa ohjauksen tavoitteena ovat ruokailuhetken viihtyisyys, kiireettömyys sekä hyvät ja terveelliset ruokailutavat. 

Kaikkien päiväkotien ruokalistat ovat luettavissa Pirkanmaan Voimia Oy:n sivuilta:  

Päiväkotien ruokalistat 

Erityisruokavaliot lasten ja nuorten ateriapalveluissa  

Palveluntuottaja valmistaa allergian ja sairauden edellyttämät erityisruokavaliot lääkärin tai ravitsemusterapeutin selvityksen perusteella.  

Erityisruokavaliot  

Puhtauspalvelut 

Päiväkotien puhtauspalvelu on ammattimaisesti toteutettua palvelutyötä, joka sisältää erilaisia siivous-, järjestely- ja asiakaspalvelutehtäviä. Puhtauspalveluiden tavoitteena on huolehtia tilojen siisteydestä, viihtyvyydestä, turvallisuudesta sekä terveellisyydestä. Puhtauspalvelu tukee käyttäjäasiakkaan toimintaa, hyvinvointia sekä Tampereen kaupungin kiinteistöjen arvon säilymistä koko elinkaaren ajan kustannustehokkaasti. 

  

Pirkanmaan Voimia Oy, Lasten ja nuorten palveluiden tuki

Palvelujohtaja 
Susanna Järvinen 
puhelin 040 800 4887 
sähköposti [email protected] 

Päivitetty 25.5.2022