Hyppää sivuvalikkoon

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen julkisivu.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus on yleisurheilun, jalkapallon, futsalin ja salibandyn harjoittelu- ja kilpailukeskus. Lisäksi hallissa järjestetään messuja, kokouksia, konsertteja ja muita suuria tapahtumia.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta löytyy muun muassa 300-metrinen kuusiratainen juoksurata ja täysimittainen jalkapallokenttä. Keskuksen suurin halli on A-halli, jonka katsomoon mahtuu 1 500 henkilöä.

Hallissa on myös ravintola- ja kahvila- sekä seminaaritilat. Kokouskäytössä A-hallin tilat on mitoitettu 10 000 hengelle. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kokoustilat palvelevat myös urheilutilaisuuksien järjestäjiä. 

Hallin toiminnasta vastaa yritys nimeltä Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy.

Infoa urheilijoille

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut hallinnoi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen liikuntatiloja. Käyttövuorohakemuksen tiloihin voi tehdä alla olevan linkin kautta.

A-halli

 A-halli on suuri jalkapallon sekä yleisurheilun juoksu- ja hyppylajien harjoittelupaikka. Hallin yleisurheilun suorituspaikat ovat urheilijoiden käytettävissä, jollei tilassa ole varattua vuoroa tai tapahtumaa. A-halli on varattu tamperelaisten yleisurheiluseurojen junioreiden käyttöön arkisin klo 16.30‒18.30. Hallin reaaliaikainen varaustilanne löytyy Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden Timmi-varausjärjestelmästä.

Halli on avoinna urheilukaudella päivittäin. Urheilukauden ulkopuolella ovet ovat pääsääntöisesti kiinni ja niitä avataan vain pyynnöstä. Päiväkohtaisia aukioloja voi tiedustella numerosta 0400 383 558. 

Hallin vuoromaksu suoritetaan automaattiin, joka sijaitsee A-hallin ovella. Sisäänkäynti halliin tapahtuu pääovien kautta.

B-halli 

B-halli on yleisurheiluun tarkoitettu harjoitushalli, joka on tamperelaisten yleisurheilijoiden käytettävissä, jollei tilassa ole varattua vuoroa. Hallissa on kaksi pituushyppylaatikkoa, 4-ratainen juoksusuora, seiväs- ja korkeushyppypaikka sekä mahdollisuus voima- ja heittolajien harjoitteluun. Kulku B-halliin tapahtuu A-hallin pääsisäänkäynnin kautta ja messujen aikana hallin takaa ovesta B 14.

C-halli

C-hallissa on täysimittainen jalkapallokenttä (100 x 64 m), jonka pinnoitteena on tekonurmi. C-hallin varausvuorot näkyvät Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden Timmi-varausjärjestelmästä. Hallin sisäänkäynti tapahtumaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääovien kautta ellei sisäänkäynti ole muun tapahtuman käytössä, jolloin halliin pääsee päätyovien kautta.

D-halli

D-hallissa on kolme täysmittaista futsalkenttää (40 x 20 m) ja yksi salibandykenttää. Hallin varausvuorot näkyvät Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden Timmi-varausjärjestelmästä. Sisäänkäynti halliin on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääovien kautta ellei sisäänkäynti ole muun tapahtuman käytössä, jolloin halliin pääsee päätyovien kautta.

Urheilukaudella urheilijoiden käytössä ovat hallien pukukopit, jotka sijaitsevat hallien viereisillä huoltokäytävillä. Lukollisia säilytyskaappeja on rajallinen määrä A-hallin sisääntulossa. 

  • Pääaulassa sijaitseva kahvio palvelee urheilijoita pääsääntöisesti iltaisin ja urheilutapahtumien aikaan talvikaudella.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on yleisurheilukenttä, jalkapallokenttä ja sisäpalloilukenttiä. Nimensä mukaisesti tiloissa järjestetään messuja, eikä se ole liikunnan käytössä koko vuotta. Keskuksen ulkopuolelta löytyy vielä nurmikenttiä jalkapalloon sekä moukarinheittohäkki.

Osoite:
Ilmailunkatu 20 33900 Tampere
Puhelin:
Urheilulaitoksen hoitajat 040 0383558 (puhelin, pvm/mpm)
Aukioloajat urheilukaudella, tarkemmat hallien aukioloajat Timmissä:
Maanantai: 07:00-22:30
Tiistai: 07:00-22:30
Keskiviikko: 07:00-22:30
Torstai: 07:00-22:30
Perjantai: 07:00-22:30
Lauantai: 07:00-22:30
Sunnuntai: 07:00-22:30

Vesa-Pekka Salminen
Lisätietoja urheilutoiminnasta Hallimestari
Puhelin:
040 801 6701

Käyttövuorojen hakeminen

Liikuntapalvelut jakaa hallinnoimiinsa tiloihin käyttövuoroja joko vakiokäyttöön tai yksittäisiin vuoroihin. 

Sivun pääkuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Päivitetty 22.2.2024