Harjoittelut, oppisopimus ja siviilipalvelus

Nainen kurkkaa ulko-ovesta. Taustalla näkyy katua ja rakennuksen kulma.

Etsitkö paikkaan korkeakouluharjoitteluun, ammattiopintojen työssäoppimiseen, TET-harjoitteluun tai siviilipalvelukseen? Hae harjoitteluun Tampereen kaupungille ja kartuta työkokemustasi mielenkiintoisten ja monipuolisten tehtävien parissa.

Trainee-ohjelma

Tarjoamme vuosittain korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden tutustua Trainee-ohjelman kautta erilaisiin tehtäviin ja päästä tutustumaan laajemmin Tampereen kaupunkiin työnantajana. Trainee-ohjelma sisältää perinteisen harjoittelun lisäksi yhteistä perehdytystä, tutustumiskäyntejä ja tapaamisia, joissa traineet pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Vuoden 2024 Trainee-ohjelma järjestetään 12.8. - 13.12.2024. Tarjolla on 19 trainee-paikkaa monipuolisissa kaupungin tehtävissä mm. työllisyys- ja kasvupalveluissa, varhaiskasvatuksessa, henkilöstöhallinnossa, lukiokoulutuksessa, vetovoima ja edunvalvonta -yksikössä, ammatillisessa koulutuksessa, kiinteistötoimessa, terveydensuojelussa, elintarvikevalvonnassa sekä ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa.

Tänä vuonna saamme esitellä uutuutena kansainvälisen trainee-ohjelman, jossa on haettavana 4 trainee-tehtävää. Sisältö toteutetaan englannin kielellä ja myös työtehtävien tekeminen onnistuu englanniksi.

Trainee-paikat ovat haettavissa Kuntarekryssä 12.4.2024 asti.

Trainee program

This year, we are delighted to announce the launch of our international trainee program, offering 4 available positions. All program content will be conducted in English, and the working language will be English. In addition to the standard training modules, the trainee program will feature collaborative orientation sessions, educational site visits, and networking meetings where trainees can get to know each other .

Harjoitteluun Tampereen kaupungille

Opintoihin liittyvä harjoittelu

Voit kysyä korkeakoulu- ja ammattiopintoihisi liittyvää harjoittelupaikkaa suoraan sinua kiinnostavasta yksiköstä. Kaupungin sivuilta löydät laajasti tietoa kaupungin eri toiminnoista ja yksiköistä yhteystietoineen. Ennen harjoittelun sopimista varmista oppilaitokseltasi, että harjoittelupaikka soveltuu tutkinto-ohjelmaasi.

TET-harjoittelu

Voit kysyä TET-paikkaa suoraan sinua kiinnostavasta yksiköstä. Kaikkien kaupungin yhteystiedot löydät kaupungin nettisivuja selaamalla tai hakutoiminnolla.

Tampereen kaupunki on sijoittunut kahden kategorian TOP 10-joukkoon Universumin opiskelijatutkimuksessa, jossa selvitettiin opiskelijoiden ihannetyönantajia vuonna 2021.

Sijoitukset tulivat humanistisen alan listauksessa #6 ja lääketieteen alan listauksessa #8.

Opinnäytetyöt

Kannustamme opiskelijoita opinnäytetöiden tekemiseen ja haluamme toimia kumppanina tutkimusaiheiden ja -menetelmien osalta. Ota rohkeasti yhteyttä aiheeseesi sopivaan yksikköön ja yhteyshenkilöön kaupungin nettisivuja tai omia verkostojasi hyödyntäen. Tämän jälkeen täytä tutkimuslupahakemus kaupungin nettisivuilla. Tutkimuslupahakemukseen tulee liittää oppilaitoksen hyväksymä tutkimussuunnitelma.

Oppisopimus

Tarjoamme oppisopimuskoulutukseen tarvittavia työssäoppimispaikkoja, erityisesti tutkintonsa loppuvaiheita suorittaville. Voit ottaa yhteyttä omaan tilanteeseesi sopivaan yksikköön, jos etsit tiettyyn koulutukseen sopivaa työssäoppimispaikkaa.

Kaupungin omat työntekijät voivat työnsä ohessa suorittaa oppisopimuksella täydennyskoulutuksia.

Työkokeilu ja palkkatukityöt

Työkokeilu ja palkkatukityöt sovitaan aina yhdessä TE-toimiston ja kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen kanssa. Ota yhteyttä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluihin. Siellä selvitetään palvelutarpeesi ja autetaan asiassa eteenpäin.

Siviilipalvelus

Suorittamalla siviilipalveluksen kaupungilla saat käytännön kokemusta kunta-alalla työskentelystä. Tampereen kaupungin avoimet siviilipalveluspaikat löytyvät Siviilipalveluskeskuksen verkkosivuilta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kaupungin yksikköön, jossa haluaisit palveluksen suorittaa.

Päivitetty 25.3.2024