Nainen kurkkaa ulko-ovesta. Taustalla näkyy katua ja rakennuksen kulma.

Harjoittelut, oppisopimus ja siviilipalvelus

Etsitkö paikkaan korkeakouluharjoitteluun, ammattiopintojen työssäoppimiseen, TET-harjoitteluun tai siviilipalvelukseen? Hae harjoitteluun Tampereen kaupungille ja kartuta työkokemustasi mielenkiintoisten ja monipuolisten tehtävien parissa.

Trainee-ohjelma

Tarjoamme vuosittain korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden tutustua Trainee-ohjelman kautta erilaisiin tehtäviin ja päästä tutustumaan laajemmin Tampereen kaupunkiin työnantajana.

Trainee-jakso toteutuu aina elo-joulukuussa ja paikat ovat haussa maalis-huhtikuussa. Vuoden 2022 traineet on jo valittu. Trainee-tehtäviämme ovat olleet mm. koulutussuunnittelija, henkilöstöasiantuntija, paikkatietoasiantuntija, ympäristöinsinööri, hallinnon assistentti, datainsinööri, varhaiskasvatuksen esimies, metsäasiantuntija ja viestinnän suunnittelija.

Tiedotamme uusista paikoista näillä nettisivuilla, kaupungin some-kanavilla, Kuntarekryssä sekä Tampereen yliopiston ja TAMKin JobTeasereissa.

Harjoitteluun Tampereen kaupungille

Opintoihin liittyvä harjoittelu

Voit kysyä korkeakoulu- ja ammattiopintoihisi liittyvää harjoittelupaikkaa suoraan sinua kiinnostavasta yksiköstä. Kaupungin sivuilta löydät laajasti tietoa kaupungin eri toiminnoista ja yksiköistä yhteystietoineen. Ennen harjoittelun sopimista varmista oppilaitokseltasi, että harjoittelupaikka soveltuu tutkinto-ohjelmaasi.

TET-harjoittelu

Voit kysyä TET-paikkaa suoraan sinua kiinnostavasta yksiköstä. Kaikkien kaupungin yhteystiedot löydät kaupungin nettisivuja selaamalla tai hakutoiminnolla.

Tampereen kaupunki on sijoittunut kahden kategorian TOP 10-joukkoon Universumin opiskelijatutkimuksessa, jossa selvitettiin opiskelijoiden ihannetyönantajia vuonna 2021.

Sijoitukset tulivat humanistisen alan listauksessa #6 ja lääketieteen alan listauksessa #8.

Opinnäytetyöt

Kannustamme opiskelijoita opinnäytetöiden tekemiseen ja haluamme toimia kumppanina tutkimusaiheiden ja -menetelmien osalta. Ota rohkeasti yhteyttä aiheeseesi sopivaan yksikköön ja yhteyshenkilöön kaupungin nettisivuja tai omia verkostojasi hyödyntäen. Tämän jälkeen täytä tutkimuslupahakemus kaupungin nettisivuilla. Tutkimuslupahakemukseen tulee liittää oppilaitoksen hyväksymä tutkimussuunnitelma.

Oppisopimus

Tarjoamme oppisopimuskoulutukseen tarvittavia työssäoppimispaikkoja, erityisesti tutkintonsa loppuvaiheita suorittaville. Voit ottaa yhteyttä omaan tilanteeseesi sopivaan yksikköön, jos etsit tiettyyn koulutukseen sopivaa työssäoppimispaikkaa.

Kaupungin omat työntekijät voivat työnsä ohessa suorittaa oppisopimuksella täydennyskoulutuksia.

Työkokeilu ja palkkatukityöt

Työkokeilu ja palkkatukityöt sovitaan aina yhdessä TE-toimiston ja kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen kanssa. Ota yhteyttä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluihin. Siellä selvitetään palvelutarpeesi ja autetaan asiassa eteenpäin.

Siviilipalvelus

Suorittamalla siviilipalveluksen kaupungilla saat käytännön kokemusta kunta-alalla työskentelystä. Tampereen kaupungin avoimet siviilipalveluspaikat löytyvät Siviilipalveluskeskuksen verkkosivuilta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kaupungin yksikköön, jossa haluaisit palveluksen suorittaa.

Päivitetty 20.5.2022