Konkarit – ikäihmisten museopalveluja

Kolme värikästä kahvikuppia on aseteltu vaaleanpunaiselle pellavapöytäliinalle.

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle hoivakoteihin, päiväkeskuksiin, lähitoreille ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Ajankohtaista

Taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla. Taidetyöskentely tuo mieleen myös muistoja.

TATAMURI© MUSEOSSA -taideryhmään etsitään osallistujia 

Muistisairaille ja heidän läheisille tarjotaan ainutlaatuista tilaisuutta osallistua taideryhmään museoympäristössä. Etsimme osallistujia ryhmään, joka kokoontuu tiistaisin 18.4.-23.5.2023 klo 10:30-12:30.

Kohteina ovat mm. Tampereen taidemuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Museo Milavida ja Emil Aaltosen museo. 

Osallistujat tutustuvat yhdessä keskustellen museon näyttelyyn, jonka jälkeen on keskustelua ja taidetyöskentelyä helpoin välinein. Pienryhmätyöskentely lisää muistisairaan ja hänen läheisen hyvinvointia ja kommunikointia sekä antaa vertaistukea. 

Ryhmätoiminnassa sovelletaan Tatamuri© -menetelmää, jonka nimitys tulee sanoista taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla. Se on kehitetty ekspressiivisen ryhmätaideterapian menetelmien ja harjoitteiden pohjalta tehostetun palveluasumisen yksikössä ja hoivakodissa. Ohjaajana toimii kokenut ryhmätaideterapeutti Tiina Butter.

Osallistujien toivotaan sitoutuvan osallistumiseen jokaisella kerralla. Ryhmässä on neljä muistisairas ja läheinen -paria. Ei osallistumismaksua.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Konkarit -toiminnan museolehtori Lila Heinola, [email protected], p. 040 806 3079. Ilmoittautumiset 6.4. mennessä.

 

Nainen ja mies tarkastelevat työkalua auton tavaratilan edessä.
Peräkonttimuseo vieraili Kuuselakeskuksen pihalla kesällä 2016. Kuva: Anuliina Väisänen.

Ehdota kohdettasi Peräkonttimuseon kiertueelle

Haluaisitko Peräkonttimuseon kiertueen pysähtyvän esim. hoivakotinne, lähitorinne, päiväkeskuksenne tai kerhonne pihaan kesäkuussa 2023? Ehdota kohdettasi 17.4. mennessä!

Peräkonttimuseo on auton tavaratilaan aseteltu pieni museonäyttely. Näyttelyssä on entisajan töihin tai vapaa-aikaan liittyviä esineitä, jotka ovat peräisin Tampereen historiallisten museoiden käyttökokoelmasta.

Aikaisempien vuosien kiertueilla vierailijat ovat pitäneet kovasti näyttelystä, sillä sen esineistä ja valokuvista tulee mieleen monia muistoja. Konkarit -museolehtori esittelee näyttelyä ja kävijät saavat tutustua siihen lähempää tarkastellen.

Lue lisää ja ehdota kohdettasi

Lainaa museopaketti muisteluhetkeen tai taidetuokioon

Konkarit -toiminnassa tuotettuja museopaketteja lainataan lähinnä ikäihmisten parissa työskentelevälle henkilökunnalle. Helppokäyttöisten aineistojen avulla voi toteuttaa hauskoja ja virkistäviä tuokioita ikäihmisten kanssa. Teemoina äänimuseot, luonto, valokuvat, esineet ja taide. Tutustu valikoimaan alta!

Puinen läppäri on pöydällä ja näytöllä on kuva kuikasta järvellä.
Värikkäitä taidekortteja viuhkamaisessa muodostelmassa
Keltaisen käsilaukun edessä on koruja ja kosmetiikkaa.
Väriliituja, siveltimiä ja punakeltainen taidekuva.

Lainattavat museopaketit

Lila Heinola
Museolehtori
Puhelin:
040 806 3079

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja

Osoite:
Alaverstaanraitti 5 33100 Tampere

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/konkarit

Päivitetty 24.3.2023