Kolme värikästä kahvikuppia on aseteltu vaaleanpunaiselle pellavapöytäliinalle.

Konkarit – ikäihmisten museopalveluja

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle hoivakoteihin, päiväkeskuksiin, lähitoreille ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Pojat katselevat lähtevää höyrylaivaa.
Kuva: Jukka Raunio / Vapriikin kuva-arkisto

Konkareiden Nostalgiapäivä

Konkarit järjestää Nostalgiapäivän ikäihmisten parissa Tampereella työskentelevälle henkilökunnalle 13.12. ja 14.12. klo 12:00-15:30.

Tilaisuudessa tutustutaan kiinnostavaan Tampere ennen ja nyt -valokuvanäyttelyyn. Työpajassa harjoitellaan gelli -painotekniikkaa taiteilija Nana Haverin ohjauksessa.  

Osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuden jälkeen osallistujat voivat soveltaa menetelmiä kulttuuriseen vanhustyöhön mm. hoivakodeissa, päiväkeskuksissa, lähitoreilla, kotihoidossa ja kerhoissa.  

Tilaisuus pidetään Museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5.

Ennakkoilmoittautuminen e-lomakkeella 28.11.2022 mennessä.

Lisätietoja voit kysyä museolehtori Lila Heinolalta, [email protected], p. 040 806 3079.

 

Kolme omenapuuta vihreällä nurmella

Tatamuri® -ryhmä museoissa 

Taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla eli Tatamuri-ryhmän kuvataidetoimintaa pilotoidaan syksyn aikana museoympäristöissä. Muistisairaiden ja heidän läheisten pienryhmä kokoontuu sekä kulttuurihistoriallisissa museoissa että taidemuseoissa.  Tapaamisten keskeisen sisällön muodostavat osallistujien vuorovaikutus ja taidetyöskentely näyttelyihin tutustumisen inspiroimana. Pilotti on osa Konkarit -toimintaa ja ryhmän ohjaajana toimii ryhmätaideterapeutti Tiina Butter. Seuraa ryhmän toimintaa Konkarit -somekanavilta!

Lainaa museopaketti muisteluhetkeen tai taidetuokioon

Konkarit -toiminnassa tuotettuja museopaketteja lainataan lähinnä ikäihmisten parissa työskentelevälle henkilökunnalle. Helppokäyttöisten aineistojen avulla voi toteuttaa hauskoja ja virkistäviä tuokioita ikäihmisten kanssa. Teemoina äänimuseot, luonto, valokuvat, esineet ja taide. Tutustu valikoimaan alta!

Puinen läppäri on pöydällä ja näytöllä on kuva kuikasta järvellä.
Värikkäitä taidekortteja viuhkamaisessa muodostelmassa
Keltaisen käsilaukun edessä on koruja ja kosmetiikkaa.
Väriliituja, siveltimiä ja punakeltainen taidekuva.

Lainattavat museopaketit

Museolehtori Lila Heinola
Puhelin:
040 806 3079

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja

Osoite:
Alaverstaanraitti 5 33100 Tampere

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/konkarit

Päivitetty 22.11.2022