Kulttuuria lapsille ja lapsiperheille

Tampereella on tarjolla runsaasti kulttuuria kaikenikäisille lapsille ja perheille. Kulttuurikeskukset, museot ja  kirjastot tarjoavat näyttelyvierailuja, kerhoja, työpajoja ja taidehetkiä sekä erilaisia eri taiteen lajien tapahtumia.

Tältä sivulta löydät vierailukohteita, lapsiperheille suunnattuja tapahtumia ja vinkkejä harrastamiseen.

Vieraile Rullassa ja Monitoimitalo 13:ssa

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin.

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, tapahtumia, kursseja ja vuokrattavia tiloja.

Harrasta - tutustu monipuoliseen tarjontaan

Kulttuurikurssit lapsiperheille

Kulttuurikurssit ovat alueellisia pienten lasten perheille suunnattuja eri taiteenlajin kursseja, joissa perhe voi matalalla kynnyksellä harrastaa, kokeilla ja tutustua taideharrastukseen.

Taiteen perusopetus

Tampereella on hyvät mahdollisuudet opiskella ja harrastaa eri taidealoja. Täällä saa tanssin, kuvataiteen, musiikin, teatteritaiteen, käsityön, sanataiteen ja sirkustaiteen perusopetusta. Opetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta osa oppilaitoksista järjestää sitä myös aikuisille.

Loruillen, liikkuen, laulaen -pajat

Tampereen 2-kk ryhmäneuvoloiden työpajamateriaalit ovat nyt Kaupunkikulttuuriyksikön ja Kulttuuriosuuskunta Uulun tuottaman materiaalipaketin ansiosta kaikkien käytössä.

Virtuaalinen Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rullan virtuaalisesta materiaalista löytyy jokaiselle jotain. Sivustolla voi katsella satuvideoita, osallistua muskariin tai taiteilla työpajoja omaan tahtiinsa kotosalla tai päiväkodissa.

Lähde ryhmän kanssa kulttuurin pariin

Lasten Pirkkaset järjestetään joka vuosi

 

 

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/lastenkulttuuri