Taiteen perusopetus Tampereella

Taiteen perusopetus kuvituskuva.

Tampereella on hyvät mahdollisuudet opiskella ja harrastaa eri taidealoja. Täällä saa tanssin, kuvataiteen, musiikin, teatteritaiteen, käsityön, sanataiteen ja sirkustaiteen perusopetusta. Opetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta osa oppilaitoksista järjestää sitä myös aikuisille.

Taiteen perusopetus on tavoitteellisesti tasolta toiselle etenevää taidekasvatusta. Taiteen perusopetuksessa on kaksi oppimäärää: yleinen ja laaja. Opetushallitus on luonut näihin oppimääriin opetussuunnitelmien perusteet, joita oppilaitokset toteuttavat. 

Opetukseen hakeutuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitoksiin. Osassa oppilaitoksista on käytössä vapaaoppilaspaikkoja ja maksuhuojennuksia.

 

Taiteen perusopetuksen taiteen alat Tampereella

Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet

Tampereen kaupunki voi myöntää taiteen perusopetuksen määräaikaisen opetustoimiluvan rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle. Opetustoimilupaa voivat hakea ne, joille on myönnetty määräaikainen opetustoimilupa lukuvuodelle 2022 - 2023, 2023-24. Hakemukset toimitetaan: kirjaamo@tampere,  Tampereen kaupungin kirjaamo, postiosoite: PL 487, 33101 Tampere. Käyntiosoite: Frenckellinaukio 2B, 33100 Tampere.

Taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet

  • Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet

  • Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet

Anne Ruusuvuori
Puhelin:
040 353 2497

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/taiteenperusopetus

Päivitetty 8.5.2024