Hyppää sivuvalikkoon

Satamien lukitusuudistus

Tampereen satamissa toteutetaan kesän 2023 aikana satamien portteja, jätekatoksia ja muita lukittuja palveluita koskeva lukkojen vaihto. Jatkossa lukkoja käytetään iLOQ S50 -puhelinavaimen (tai maksullisen iLOQ S50 Fob -kulkutunnisteen) avulla, joka tilataan venepaikkavarauksen yhteydessä.

Uudistus on tehty veneilijöiden palautteen perusteella. Sen tavoitteena on parantaa satamien turvallisuutta ja vähentää asiatonta kulkua veneissä, laitureilla ja huoltotiloissa. Lukitusuudistus toteutetaan vaiheittain, alkaen 15.5.2023 Härmälänsaaren, Halkoniemen ja Perkiönlahden satamista. Tiedotamme tarkoista ajankohdista venepaikan varanneille sähköpostitse satamakohtaisesti.
 
Mikäli et ole vielä aktivoinut puhelinavainta, toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti. Voit siis itse venepaikkavarausjärjestelmässä lisätä varaustietoihisi puhelinavaimen aktivointitiedot ja tilata puhelinavaimen. Aktivoinnin voit tilata uudelleen, mikäli puhelimessasi oleva edellinen aktivointiviesti on vanhentunut.

Tärkeät yhteystiedot

Lukitusuudistuksen toteuttaa ja iLOQ S50 -järjestelmästä vastaa:
 
BLC Turva Oy
Teiskontie 9
33500 Tampere
[email protected]
 
Avainhallintapalvelupiste on avoinna arkipäivisin ma – pe klo 8.00 – 16.00.

Onko sinulla venepaikka lukollisessa satamassa tai aiotko varata sellaisen? Toimi seuraavasti:

 1. Tilaa venepaikkavarauksen yhteydessä myös puhelinavain (paikkaan sisältyy enintään 3 puhelinavainta). Katso ohje alta. Lisäveloituksesta mahdollisuus tilata iLOQ S50 Fob -kulkutunniste sekä enemmän puhelinavaimia.
 2. Käytä olemassa olevaa metalliavainta toistaiseksi satamassa liikkuessasi.
 3. Jää odottamaan tietoa, milloin lukot uusitaan käyttämässäsi satamassa. Ilmoitamme käynnistyvistä lukkouudistustöistä ja niiden aikatauluista varausjärjestelmässä olevaan sähköpostiosoitteeseesi.
 4. Kun lukot on uusittu, siirry käyttämään iLOQ S50 -järjestelmää satamassa liikkuessasi. Hävitä vanha metalliavain asianmukaisesti.

Ohje puhelinavaimen tilaamiseen

 1. Tee venepaikkavaraus osoitteessa venepaikkojen varauspalvelussa.
 2. Täytä aluksi veneen ja varaajan tiedot. Jos olet varaamassa paikan satamaan, jossa on lukollisia palveluita, järjestelmässä näkyy automaattisesti myös avaintiedot-osio.
 3. Tarkista, että avaintiedot-osiossa näkyy antamasi puhelinnumero kansainvälisessä (+358…) muodossa, jotta saat aktivointilinkin kyseiseen puhelimeen.
 4. Tarvittaessa valitse ”Lisää uusi puhelinnumero”. Voit tilata vielä puhelinavaimen kahteen puhelinnumeroon veloituksetta. Jos tarvitset lisää maksullisia puhelinavaimia, ota yhteyttä BLC Turvaan ([email protected]).
 5. Jos et voi tai halua tilata puhelinavainta, valitse venepaikkaa varatessasi valintaruutu "En halua tilata puhelinavainta. Haen kulkutunnisteen lukkoliikkeestä, BLC Turva Oy, Teiskontie 9". Kulkutunniste on maksullinen.
 6. Tarkista puhelinnumerot ennen varauksen maksamista.
 7. Tallenna ja maksa varaus.
 8. Saat puhelinavaimen aktivointilinkin tekstiviestinä antamiisi puhelinnumeroihin. Aktivointilinkki on voimassa 120 h.
 9. Lataa puhelimeesi maksuton ”iLOQ S50” -avainsovellus Google Play -sovelluskaupasta (Android-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet) tai App Storesta (iOS).
 10. Avaa tekstiviestinä tullut aktivointilinkki, jolloin puhelinavain latautuu iLOQ S50 -sovellukseen. Huom! Aktivointilinkki on avattava 120 tunnin kuluessa tekstiviestin saapumisesta. Muussa tapauksessa aktivointi peruuntuu. Vanhentuneen linkin voit itse uusia varausjärjestelmässä omalla varaussivullasi.

Lisätietoja

 • Puhelinavain toimii NFC-yhteensopivissa puhelimissa, eli lähes kaikissa älypuhelimissa.
 • Jos sinulla ei ole soveltuvaa puhelinta tai haluat ottaa käyttöön maksullisen iLOQ S50 Fob -kulkutunnisteen, ota yhteyttä BLC Turvaan ([email protected]).
 • Jos tilaat puhelinavaimen itsesi lisäksi myös muille henkilöille, ilmoita heille tulossa olevasta aktivointitekstiviestistä sekä opasta ”iLOQ S50” -avainsovelluksen käyttöönotossa. Myös heidän tulee aktivoida linkki 120 h kuluessa.
 • Jos puhelimesi tai sim-korttisi vaihtuu, ja vaikka puhelinnumero säilyisi samana, sinun tulee tilata uusi puhelinavain. Kirjaudu venepaikkojen varausjärjestelmään ja sieltä omiin varauksiisi. Valitse puhelinnumeroavain-kentässä ”Tilaa uusi aktivointilinkki”.
 • Lukitusuudistus ei aiheuta käyttäjille erillisiä kustannuksia, pl. erillistilaukset ja lisäpalvelut.
 • Kulkuoikeus on voimassa varatun venepaikan voimassaoloaikana kyseisen sataman kulkualueilla.
 • Mustalahden sataman pysäköintialueelle, kahvila Ankkurin edustalle on asennettu koekäyttölukot. Kun olet varannut venepaikan ja aktivoinut puhelinavaimen puhelimeesi, voit halutessasi käydä perehtymässä uuteen iLOQ S50 -digitaaliseen pääsynhallintaratkaisuun.
Päivitetty 4.8.2023