Kulttuurin Välitilat

Kaksi tanssijaa seisoo maalin peitossa Kalevan hallin välitilassa.

Kulttuurin Välitilojen haku vuodelle 2023 tuo tilaa uusille ideoille ja elämyksille

HUOM! Haku päättyi 20.11.2022 ja valitut toimijat julkistettiin 30.1.2023. 
Lue uutinen valituista toimijoista tästä linkistä


Välitilat ovat kaupungin omistamia ja valitsemia tyhjiä tiloja, jotka luovutetaan kulttuuritoimijoiden käyttöön maksutta määräajaksi avoimen haun kautta. Syksyn 2022 hakukierroksella tarjolla on viisi erilaista tilaa. 

Tilat luovutetaan maksutta kulttuuri ja taidetoimijoiden käyttöön työskentelyyn ja teosten valmistamiseen, teosten esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan.  
 
Tilassa tai sen käytön tuloksena tulee järjestää kulttuuritoimintaa kaupunkilaisille (esim. työpajat, näyttely, tapahtuma). Teosten, oheistuotteiden ja tarjoilujen myynti on sallittua, mikäli se liittyy tiiviisti välitilassa toteutettavaan toimintaan.  

Toimija vastaa itse kaikista toimintaan liittyvistä luvista, vakuutuksista ja tilan turvallisuudesta. Mahdollisiin tapahtumiin liittyviin kuluihin voi hakea kaupungilta tukea kulttuurin kerta-avustuksista

Valintaa tehdessä arvostamme: 

  • konseptin sopivuutta tilaan 
  • aika- ja paikkasidonnaisuutta 
  • taiteilijoiden ja muiden kulttuuritoimijoiden työllistymistä ja ansaintamahdollisuuksia 
  • pirkanmaalaisuutta 
  • sisällön kiinnostavuutta 
  • yhdenvertaisuuden ja kestävyyden arvoja 
  • kaupunkilaisille syntyvää lisäarvoa (tilassa tai välillisesti tilankäytön seurauksena). 

Lisäksi hakemuksia arvioidessamme kiinnitämme huomiota taiteenalojen tasapainoon. 

Jokaiseen tilaan on erillinen hakulomake. Haku on auki 20.11.2022 asti. Valinnat pyritään tekemään joulukuun puoliväliin mennessä.

Haussa olevat tilat 

Kalevan halli ulkoa päin.

Kalevan halli

1.4.–31.10.2023 (7 kk)

Välitilaksi luovutetaan Kalevan hallin Sarvijaakonkadun puoleisesta päädystä tyhjillään oleva korjaamohalli, toimistotilat sekä osa piha-alueesta. Teollisuushallina toimiva rakennus on menossa purkuun vuonna 2023 tai 2024.

Karkeaa ja inspiroivaa tilaa arvostavalle tila tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan teosten valmistamisesta yleisötilaisuuksiin. Tilassa näkyy edellisen käyttäjän taiteilun jälkiä. Etsimme Kalevan halliin ensisijaisesti usean toimijan kollektiivia, mutta myös yksittäiset hakijat huomioidaan.
 
Tilan näyttö: keskiviikkona 2.11. klo 16–17, Sarvijaakonkatu 28

Kuvia tilasta  

 

Pyynikin uimahallin Välitilan katunäkymä ikkunasta.

Pyynikin uimahallin liiketila

Pirkankatu 10, liiketila nro 5.
 
1.1.–31.7.2023

Perinteinen liiketila kellareineen tarjoaa mahdollisuuden monenlaiselle pop up -toiminnalle. Ikkunan ohi sujahteleva ratikka kuljettaa kätevästi eteen.

Tilassa ei järjestetä tutustumiseen avoimia ovia, mutta ylemmän kerroksen tilan voi nähdä kadulta ikkunasta, ja alakerrassa on samankokoinen ikkunaton huone.

Hatanpään paja ulkopuolelta.

Hatanpään pajan taukotila

1.2.–31.7.2023 (6 kk)

Välitilaksi luovutetaan Hatanpään pajan toisen kerroksen taukotila, joka sijaitsee punatiilisessä rakennuksessa Hatanpään sairaalan edustalla, Pyhäjärven rannassa. Voimalarakennuksen Hatanpäänkadun puoleisessa päädyssä sijaitseva taukotila käsittää pitkulaisen taukotilan, aulan, pukuhuoneen kaappeineen ja suihkutilan. Tilassa näkyy edellisen käytön jälkiä, ja osa huonekaluista jää tilaan. Tila sopii esimerkiksi muutaman hengen työskentelytilaksi ja työpajailuun.
 
Tilan näyttö: tiistaina 1.11. klo 15–16, Pehkiönkatu 3 (Hatanpäänkatu 16)

 

Galleria Muuntotilan ikkunanurkkaus.

Hiedanranta: Lielahden kartano, Galleria Muuntotila

1.1.–30.4.2023 (4 kk)

Välitilakohde on Lielahden kartanolla ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan Galleria Muuntotilan huoneet. Valoisa galleriatila on valitun toimijan käytössä 4kk, ja käyttöaika on rajattu klo 6.00–22.00 välille.

 Kahteen tunnelmalliseen kartanon huoneeseen jakautuvan tilan pinta-ala on yhteensä runsaat 65m2. Toiseen huoneeseen kulku tapahtuu ensimmäisen huoneen kautta, ja huoneiden välillä on suljettava ovi.
 
Tila sopii mm. näyttelykäyttöön vaikka useammallekin toimijalle jaettuna, sillä tilassa on valmiiksi mm. ripustuskiskot, mutta kannustamme ehdottamaan tilaan myös muunlaisen toiminnan konsepteja.

Toimija voi erikseen sovitusti järjestää tapahtumia Lielahden kartanon aulassa.

Tilan näyttö: tiistaina 8.11. klo 16–17 Tehdaskartanonkatu 38

Huone 205 tyhjänä.

Hiedanranta: Lielahden kartano, huone nro. 205

1.2.–31.7.2023 (6 kk)

Välitilakohde on Lielahden kartanolla sijaitseva huone 205. Tilan koko on 35 m2. Huoneessa on tavallista korkeampi huonekorkeus ja yksi ikkuna Lielahden kartanon puistoon. Huone sijaitsee toisessa kerroksessa, jossa on toimistotiloja, kaksi neuvotteluhuonetta sekä Tampereen Valokuvausseura ry:n tilat. Toimija voi käyttää toisessa kerroksessa sijaitsevaa yhteisessä käytössä olevaa keittiönurkkausta ja wc-tiloja. Tila on valitun toimijan käytössä 6 kk, käyttöaika klo 6.00–22.00 välillä. Tila sopii erityisesti rauhalliseksi työtilaksi ja pienimuotoiseen ryhmätoimintaan.

Toimija voi erikseen sovitusti järjestää tapahtumia Lielahden kartanon aulassa.

Tilan näyttö: tiistaina 8.11. klo 16–17, Tehdaskartanonkatu 38

Aiemmat Välitilat

VOL 1 - ensimmäinen välitilan avoin haku

2022 Kalevan halli: kuvataiteilijoiden ja tanssin yhteisöllinen työtila: Jenni Valorinta, Jenni Eskola, Marja Hautamäki &Tiina Alazawi, Anna Värri, Lotta Halinen & Niina Rajaniemi (Body Canvas)

2022 Kauppahallin loossi: Tehdas 108: Kioski 108

2022 Pyynikin uimahallin kivijalka: Pispala Clothing: Pispala Upstairs Downstairs

VOL 0 – Välitilapilotti

2021 Linja-autoasema: Täsmäteatteri: NarttuLive (työnimi)
 
 

Lisätiedot

Jaakko Laurila
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
044 430 9014
Ilona Kyykoski
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 706 5431
Henri Lievonen
Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
041 730 5812
Päivitetty 22.2.2023