Kaupunkiympäristö uudistuu

Tampereen kaupunkiseutu on yksi maamme isoista kasvukeskuksista. Pelkästään Tampereen kaupungin on ennustettu kasvavan siten, että vuoteen 2040 mennessä tamperelaisia on noin 300 000.

Kasvavaan ja vetovoimaiseen kaupunkiimme rakennetaan uutta ja vanhoja alueita otetaan uuteen käyttöön. Tältä sivulta löydät tietoa ajankohtaisista kaupunkisuunnittelu- ja rakennushankkeista Tampereella.

Suunnittelu- ja rakentamiskohteita

Kohteita: 177

Listanäkymässä voit hakea kohdetta sen nimellä ja rajata kohteita alueittain. Karttanäkymässä voit hakea katuosoitteella lähimmät kohteet.

Tutustu kaupunkiympäristön kehitysohjelmiin

Tampereen keskustaa uudistetaan kaupunginhallituksen hyväksymän keskustan kehittämisohjelman mukaisesti ja kaupunkistrategiaa toteuttaen. Kehittämistyötä on vuodesta 2011 saakka koordinoinut, edistänyt ja toimeenpannut Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma.
Hiedanranta muodostaa Lielahden kanssa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen, jossa on hyvä asua, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Tuleva rantakaupunginosa on sujuvan ratikkamatkan ja hyvien yhteyksien päässä keskustasta. Tampereen kaupunki osti entisen tehdasalueen vuonna 2014 ja kehittää siitä kaupunginosan 21 000 asukkaalle.