Asioi kaupungin kanssa

Asioi kanssamme verkossa

Tampereen kaupungin kanssa on mahdollista asioida verkossa monissa palveluissa. Osaan palveluista vaaditaan tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Linkit eri verkkoasiointeihin löytyvät palvelujen yhteydestä palveluja esitteleviltä sivuilta. Tältä sivulta löytyvät kootusti linkit käytetyimpiin asiointipalveluihimme.

Tiedot hallintopäätöksistä Suomi.fi-viestit palvelun kautta

Tampereen kaupunki käyttää viranhaltijapäätösten, toimielinten pöytäkirjanotteiden sekä muiden asiakirjojen lähettämisessä myös Suomi.fi-viestejä. Jos sinulla ei ole Suomi.fi-viestit käytössä, saat tällöin päätökset, otteet ja asiakirjat kirjepostite.

Suomi.fi-viesteihin saapuneet päätökset ja muun viranomaispostin löydät Suomi.fi-palvelun saapuneet viestit -kansiosta.

Käytetyimpiä asiointipalvelujamme

eVaka-verkkopalvelun kautta huoltaja voi muun muassa hakea varhaiskasvatus- ja kerhopaikkaa ja ilmoittautua esiopetukseen ja esiopetusta täydentävään toimintaan. Wilma on oppilaiden, opiskelijoiden ja huoltajien asiointi- ja viestintäpalvelu esiopetuksessa ja perusopetuksessa. PIKI-verkkokirjasto on Pirkanmaan kirjastojen kokoelmatietokanta ja asiointipalvelu. Nellassa voit ladata Nyssen matkakorttiasi.

Virallinen asiointi

Tampereen kaupungilla on yksi yhteinen kirjaamo, joka palvelee asiakkaita osoitteessa Frenckellinaukio 2 B. Kirjaamon kanssa voi asioida myös sähköpostilla, puhelimitse ja sähköisen asioinnin kautta. Kirjaamo vastaanottaa ja kirjaa kaikki hallinnolliseen päätöksentekoon johtavat asiat ja asiakirjat ja antaa tietopalvelua vireillä olevista asioista.

Sähköisen asioinnin kautta voi jättää mm. kuntalaisaloitteen ja viranhaltijan tai toimielimen päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen. Lisäksi palvelussa voit tehdä omien rekisteritietojesi tarkastus- tai oikaisupyynnön.

Saadaksesi asiasi vireille ja voidaksesi seurata sen etenemistä sinun pitää tunnistautua palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Palvelu käyttää Suomi.fi-tunnistusta. Lähettämäsi asia menee kaupungin kirjaamoon, jossa se kirjataan kaupungin diaariin ja siirretään viralliseen käsittelyyn. Voit seurata asioinnin etenemistä saman palvelun kautta.

Tampereen kaupungin kirjaamo

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
03 56534550 (puhelin, pvm/mpm)

Etsitkö näitä?

Vikailmoitukset ja kunnossapito

Vikailmoituksille tai esimerkiksi katujen kunnossapitoa koskeviin asioihin on käytössä omat palautejärjestelmät:

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu
Maanantai: 09:00-16:00
Tiistai: 09:00-16:00
Keskiviikko: 09:00-16:00
Torstai: 09:00-16:00
Perjantai: 09:00-16:00