Puistot

Tampereella on monia puistoja erilaisiin tarkoituksiin. Löydät puistoista leikkimahdollisuuksia lapsille, mukavia istuskelupaikkoja maisemien ihailuun tai viihtyisän ympäristön piknikin viettoon. Löydät kaikki puistot ja niiden nimet karttapalvelustamme, vaikkapa lähialueesi puistot:

Kartta

Jäljempänä tällä sivulla on tietoa keskeisimmistä puistoista ja niiden sijainnit kartalla.

Muistathan huolehtia omista roskistasi, jotta puistot pysyvät viihtyisinä kaikille! 

Kohteita: 17

Missä Tampereen vihreät keitaat sijaitsevat? Etsi sanahaulla tai kartalta.

Puistot on jaoteltu niiden hoidon ja tarkoitusten mukaan eri tyyppeihin:

Keskustapuistot ovat korkeatasoisesti rakennettuja ja ensisijaisesti oleskelukäyttöön tarkoitettuja viheralueita. Keskustapuistoja ovat esimerkiksi koskenvarren Koskipuisto ja Kirjastonpuisto sekä Hämeenpuisto.

Korttelipuistot ovat leikkiä ja oleskelua varten varattuja, asutukseen liittyviä toiminnallisia puistoja. Korttelipuistot sijoittuvat taajama-alueella kävelyetäisyydelle asutuksesta. Pienimmät korttelipuistot ovat yleensä rakennettuja, mutta laajemmissa puistoissa on luonnonmukaisia osia.

Kaupunginosapuistot ovat asukkaiden päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja, korttelipuistoja laajempia toimintapuistoja. Puistoissa on yleensä sekä rakennettuja että luonnonmukaisia osia. Rakennetuille alueille sijoittuvat erilaiset toiminnalliset viherpalvelut, kuten leikkipaikat, palloilu- ja pelikentät ja virkistysreitit. Kaupunginosapuistoja ovat esimerkiksi Kaukajärvellä Isolammenpuisto ja Atalassa Atalanpuisto.

Keskuspuistoverkosto muodostuu laajoista kaupunginosien välissä kulkevista pääosin luonnonmukaisista virkistysalueista. Ne ovat paikallisen ekologisen verkoston ydinalueita, ne sisältävät myös ulkoiluun, virkistykseen, liikuntaan ja urheiluun varattuja alueita, kuten peli- ja palloilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja tai palstaviljelyalueita. Keskuspuistoverkoston osia ovat esimerkiksi Pyynikki ja Kauppi.

Erikoispuistoja ylläpidetään ja kehitetään omista lähtökohdistaan seudullisesti merkittävinä virkistyspalveluiden, tapahtumien, matkailun ja vapaa-ajan alueina. Niitä ovat mm. Kalevan liikennepuisto ja Iso-Vilusen skeittipuisto, jossa on myös BMX-rata ja polkupyörätrialrata.

Viheralueilla sijaitsevat reitit ovat tärkeitä viherpalveluita. Reitit ovat ympäröivästä maastosta ja käyttötarkoituksesta riippuen käytäviä tai kevyemmin rakennettuja polkuja. Erilaiset puistokäytävät, ulkoilureitit ja kävelyn ja pyöräilyn väylät muodostavat kaupungissa kattavan virkistysreittien verkoston.

Palautteet

Tampereen palvelupiste ottaa vastaan puistoja ja viheralueita koskevia kysymyksiä ja palautteita. Kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmän kautta voit ilmoittaa netissä kartalla kiireellistä hoitoa vaativista asioista. Nähtävillä olevista viheralueiden suunnitelmista voit antaa palautetta kaupungin kirjaamoon.

Tampereen palvelupiste

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu
Maanantai: 09:00-16:00
Tiistai: 09:00-16:00
Keskiviikko: 09:00-16:00
Torstai: 09:00-16:00
Perjantai: 09:00-16:00

Tampereen kaupungin kirjaamo

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
03 56534550 (puhelin, pvm/mpm)
Maanantai: 09:00-16:00
Tiistai: 09:00-16:00
Keskiviikko: 09:00-16:00
Torstai: 09:00-16:00
Perjantai: 09:00-16:00

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/puistot