Pieneläinten hautaaminen

Suositeltavinta on haudata lemmikki pieneläinhautausmaalle tai tuhkata se. Myös omakotitalon pihaan tai kesämökille voi haudata lemmikin tietyin edellytyksin. Hautaamiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

Jos lemmikin hautaa muualle kuin pieneläinhautausmaalle, on tuhkaus suositeltavaa. Hautaamisesta ei saa aiheutua haittaa ihmisten tai eläinten terveydelle.

Eläimiä ei saa haudata pohjavesialueelle, alle 250 metrin etäisyydelle kaivosta tai vesistöön viettävään rinteeseen. Pieneläimet haudataan vähintään puolen metrin syvyyteen. Eläintä ei saa haudata muovisäkissä tai muussa maatumattomassa pakkauksessa.

Pieneläinten hautausmaa

Tampereen pieneläinten hautausmaa sijaitsee Rautaharkon kaupunginosassa Sulkavuoren itäpuolella lähellä Aikuiskoulutuskeskusta, osoitteessa Särkijärvenkatu 15.

Kurssikeskuksenkatua ajettaessa kadun länsipäässä tie kaartuu vasemmalle (Särkijärvenkatu) ja heti kaarteen jälkeen käännytään oikealle. Hautausmaa on tästä noin 50 metrin päässä.

Sulkavuoren pieneläinhautausmaalle haudataan kissoja, koiria ja muita pienikokoisia lemmikkejä. Hautaus maksaa 60 - 80 euroa. Hautauksesta on ehdottomasti sovittava etukäteen. Hautauksen hoitaa Vilmek Ky, Miikka Kuutilo, puhelin 050 436 8948.

Uurnaholvi

Sulkavuoressa Rautaharkossa sijaitsee myös yksityinen pieneläinten uurnaholvi.
Tiedustelut: Verna Oy, 
puhelin 0400 238 683.

Päivitetty 25.8.2022