Hyppää sivuvalikkoon

Terveellinen ja turvallinen koti

Asunnon olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleskeleville terveyshaittaa. Olosuhteilla tarkoitetaan muun muassa sisäilman puhtautta, lämpötilaa, kosteutta, melua ja ilmanvaihtoa. Terveyshaitalla tarkoitetaan ihmisessä todettavaa sairautta tai muuta terveyden häiriötä tai sellaisen tekijää tai olosuhdetta, joka voi vähentää elinympäristön terveellisyyttä.

Asunnontarkastuksen tarkoitus on selvittää, aiheuttavatko olosuhteet asunnossa terveyshaittaa asukkaille. Asunnon vaihtoon, myyntiin tai kuntoarvioon liittyviä tarkastuksia ei tehdä. Asunnontarkastuksista vastaa ympäristöterveysyksikön terveydensuojeluryhmä.

Rakentamiseen, remontointiin, rakentamismääräyksiin ja lainsäädäntöön liittyvissä asioissa voi kääntyä kunnan rakennusvalvonnan puoleen. Sieltä voi tiedustella myös rakennusten ilmanvaihtoa ja sisäilmaa koskevia ohjeita.

Tampereen palvelupiste

Tampereen palvelupisteessä saat yleisneuvontaa ja opastusta Tampereen kaupungin palveluista.

Tampereen palvelupisteessä saat yleisneuvontaa ja opastusta Tampereen kaupungin palveluista. Jos sinua mietityttää, kenen puoleen kääntyä Tampereen kaupunkiin liittyvissä asioissa, voit kysyä Tampereen palvelupisteeltä.

Saat halutessasi opastusta myös palvelupisteen tiloissa olevien asiakastietokoneiden, sähköisen ilmoitustaulun ja Tampereen kaupungin sähköisten palveluiden käyttöön.

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu

Ympäristöterveys
sähköposti [email protected]

Asumisterveys
sähköposti [email protected]
Frenckellinaukio 2 B
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Asumisterveyden puhelinneuvonta palvelee numerosta 041 730 2286 tiistaisin ja torstaisin klo 9.30-11.00 sekä keskiviikkoisin klo 13.00-15.00. Puhelinnumero palvelee koko valvonta-alueen kuntia (Tampere, Kangasala, Pälkäne, Orivesi Juupajoki, Valkeakoski, Akaa ja Urjala).

Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on vähentää, poistaa ja ehkäistä elinympäristön terveysriskejä ja siten edistää ihmisten ja eläinten terveyttä ja hyvinvointia.
Päivitetty 25.4.2024