Kirjaston pelihuoneet

Kaksi poikaa pelaa Playstationilla.

Konsolipelaamisesta on tullut suosittu ajanviettotapa niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin parissa. Kirjastossa kuka tahansa pääsee maksutta kokeilemaan konsoli- ja tablettipelejä.

Pelihuoneet varataan asiakaskoneiden ajanvarausohjelmassa, jos ei toisin mainita.

Pääkirjasto Metso

Pelihuoneessa on käytössä PlayStation 5 -pelikonsoli, PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslasit ja neljä tietokonetta alle 15-vuotiaille. Virtuaalitodellisuuslasit eivät niiden valmistajan mukaan sovellu alle 12-vuotiaille, joten alle 12-vuotiaat saavat käyttää laseja ainoastaan vanhemman valvonnassa. 

Pelihuone on tarkoitettu pelaamiseen, ja huoneen maksimimäärä on 8 henkilöä (4 PlayStationilla, 4 tietokoneiden käyttäjää). Peliaika on 1 tunti päivässä.

Varaaminen

PlayStationille varataan aika kirjastokortilla lasten- ja nuortenosastolla, puhelimitse (p. 040 653 1988) tai ajanvarausohjelmassa

Tietokoneille ei tarvitse varata aikaa, jos ne ovat vapaana. 

Jos olet tehnyt varauksen muista perua se, jos et pääsekään paikalle. Varaus poistuu, jos sitä ei ole aloitettu 10 minuutissa. 

Lielahden kirjasto

Lielahden kirjaston pelihuoneessa on käytössä Nintendo Switch ja Playstation 4 -pelikonsolit. Voit varata pelihuoneen tunniksi päivässä ajanvarausohjelmassa. Pelihuoneessa saa olla kerrallaan korkeintaan 8 henkilöä.

Tesoman kirjasto

Tesoman kirjaston pelihuoneessa on käytössä yksi PlayStation 4 -konsoli ja yksi Xbox One -konsoli. Pelihuoneessa saa olla kerrallaan korkeintaan 4 henkilöä.

Voit varata pelihuoneen kirjastosta tunniksi päivässä ma 10-19.30, ti-pe 10-17 ja la 10-16. Muina aikoina pelihuone on nuorisotilan käytössä. Pelit konsoleille saat kirjaston asiakaspalvelutiskistä.

Päivitetty 19.12.2023