Kulttuuria kouluille, päiväkodeille ja muille lapsiryhmille

Kaupunki tarjoaa lapsiryhmille paljon erilaisia mahdollisuuksia kulttuurista nauttimiseen. Koulut, päiväkotiryhmät, eskarit, kerhot ja muut lapsiryhmät voivat lähteä yhdessä museovierailulle, tutustua Rullan näyttelyihin tai tilata kulttuuriaineistoja omiin tiloihin.

 

Kulttuurikasvatusta ja kulttuurikeskusvierailuja lapsiryhmille

Tampereen kaupungin kulttuurikeskukset lapsille ja nuorille tarjoavat toimintaa kaikenikäisille lapsiryhmille. Lastenkulttuurikeskus Rulla ryhmätoiminnat on suunnattu varhaiskasvatus ja alkuopetusikäisille lapsille. Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 järjestää toimintaa alkaen 9-vuotialle lapsiryhmille. Kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari tarjoaa taidekokemuksia varhaiskasvatuksesta yläasteelle saakka.

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Ryhmille järjestetään Rullan ajankohtaiseen näyttelyyn elämyksellisiä kierroksia, joilla pyritään toiminnallisuuteen ja eri aistien huomioimiseen. Toiminnallisuus voi näyttelystä riippuen olla käsillä tekemistä, draamaa, sanataidetta tai vaikkapa tanssia. Vaikka näyttelyt ovat toiminnallisia, on näyttelytilassa aina noudatettava Rullan sääntöjä ja kohdeltava näyttelyesineitä varoen.

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13:n kolmas kerros tarjoaa ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi.

Lapsiryhmien vierailut museoissa


Tampereen museot toivottavat kaikki lapsiryhmät tervetulleiksi museovierailulle. Näyttelyihin järjestetään mahdollisuuksien mukaan ilmaisia opastuksia ja tehtäväpaketteja, joiden avulla näyttelyiden teemoihin voi tutustua syvemmin joko museokäynnillä tai vierailun jälkeen. Lue lisää museoiden omilta sivuilta.

Museokeskus Vapriikki

Lapsiryhmille suunnatut lainattavat ja virtuaaliset materiaalit

Virtuaalinen Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rullan virtuaalisesta materiaalista löytyy jokaiselle jotain. Sivustolla voi katsella satuvideoita, osallistua muskariin tai taiteilla työpajoja omaan tahtiinsa kotosalla tai päiväkodissa.

Lainaa Rullan lastenkulttuuripaketti

Lainattavien lastenkulttuuripakettien avulla koulu- ja päiväkotiryhmät voivat tehdä omatoimisen matkan taiteen maailmaan. Paketit voi varata maksutta käyttöönsä Lastenkulttuurikeskus Rullasta. Matkalaukun kokoisessa paketissa tulevat mukana kaikki taidematkaan tarvittavat ohjeet ja välineet.