Hyppää sivuvalikkoon

Asumisneuvonta

Onko sinulla haasteita tai huolia asumiseen liittyen?

Tampereen kaupungin asumisneuvonta on maksutonta ja tarkoitettu tamperelaisille.

Asukas, voit pyytää asumisneuvojilta neuvoa muun muassa seuraavanlaisissa tilanteissa

•    vuokranmaksuun ja muihin asumisen kustannuksiin liittyvissä vaikeuksissa
•    erimielisyyksissä vuokralaisen ja vuokranantajan välillä
•    tulevaan muuttoon ja asumisen alkuun liittyvissä asioissa
•    tarvittaessa uuden kodin etsimisessä ja asuntohakemusten täyttämisessä
•    muissa asumiseen liittyvissä huolissa

Ota meihin yhteyttä, niin mietitään yhdessä, mitä voidaan tehdä! Asioita kannattaa ryhtyä selvittämään mahdollisimman ajoissa.

Asumisneuvojat toimivat lyhytaikaisena ja nopeasti tarttuvana tukena tilanteissa, jolloin asumisessa alkaa ilmetä ongelmia ennen kuin ne kasaantuvat. Tarvittaessa asumisneuvonta ohjaa asukkaan tilanteen kannalta sopivien palveluiden piiriin.

Vuokranantaja, voit kysyä meiltä neuvoa ja välittää meistä tietoa vuokralaisellesi, jos epäilet hänellä olevan haasteita asumisessaan.

Työntekijä, voit tarvittaessa pyytää meiltä neuvoa asiakkaasi tilanteessa. Pohditaan yhdessä tilanteeseen parasta ratkaisua. Tarvittaessa voimme lähteä myös työpariksi mukaan työskentelyyn. Ethän kuitenkaan ohjaa omaa asiakastasi ilman yhteistä yhteydenottoanne, jotta jo selvitetyt tiedot saadaan hyötykäyttöön.

Ota yhteyttä

Asumisneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 03 565 74700 tiistaisin klo 9-12 ja torstaisin klo 12-15.

Asumisneuvonnan puhelinpalvelu on poikkeuksellisesti suljettu torstaina 23.5. ja 30.5.

Muina aikoina asumisneuvontaan voi jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla e-lomakkeella tai sähköpostitse [email protected]. Huomaathan, että sähköposti ei ole suojattu, joten ethän lähetä arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnusta.

Pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman pian.

Tarvittaessa käytämme tulkkia.

Huomioi, että asumisneuvonnalla ei ole tarjolla asuntoja. Asumisneuvojat eivät myöskään työskentele sosiaalihuollossa, eivätkä voi myöntää taloudellista tukea tai palveluita. Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta ja täydentävää sekä ehkäisevää toimeentulotukea haetaan Pirkanmaan hyvinvointialueelta. Myös kiireellisissä asumisen kriisitilanteissa voit pyytää apua hyvinvointialueen sosiaalipalveluista. 

Talousneuvolan yhteydessä toimivaa asumisneuvontaa järjestää Pirkanmaan hyvinvointialue ja siihen liittyvät tiedot löytyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivulta.

Yhteystiedot

Asumisneuvojat

Elina Mustalahti, Noora Mehto, Krista Hamunen, Juuli Mattila

Puhelinnumero: 03 565 74700 (ti klo 9-12 ja to klo 12-15)

Sähköposti: [email protected]

Tietoa asumisesta

Etsitkö asuntoa?

Lista vuokranantajista, tietoa asunnonhausta, varallisuusrajoista vuokra-asunnoissa, asuntotarjouksen vastaanottamisesta ja muuttajan muistilista

Vuokralla

Tietoa vuokrasopimuksesta, vuokralaisen ja vuokranantajan velvollisuuksista, vuokrasuhteen irtisanomisesta, purkamisesta ja häädöstä

Menot

Tietoa vuokravakuudesta ja muuttokustannuksista, asumisen tuista, vuokravelasta ja ohjeita selvitä sähkö- ja vesilaskuista

Kuinka hoitaa asuntoa?

Tietoa asunnon hoidosta, huoneiston normaalista kulumisesta, tuholaisista ja ohjeita naapurustoon

Päivitetty 14.5.2024