Asumisneuvonta

Elämässä saattaa tulla vastaan tilanteita, jotka vaikuttavat asumiseesi. Oletko hakenut asuntoa tuloksetta, onko sinulla vuokrasuhdetta koskevia kysymyksiä tai asumiseen liittyviä taloudellisia vaikeuksia?

Asumisneuvonta auttaa asunnonhakuun liittyvissä asioissa, neuvoo ja ohjaa vuokravelka- ja häätötilanteissa ja muissa asumisen taloudellisissa ongelmissa. Huomaathan, että asumisneuvonnalla ei ole tarjolla asuntoja.

Asumisneuvontaa ilman ajanvarausta

Olemme tavattavissa tiistaisin Frenckellillä ja perjantaisin eri hyvinvointikeskuksissa.

Tule paikan päälle tai soita numeroon 03 5657 3535.

Frenckellin asumisneuvonta palvelee tiistaisin klo 13 - 16. Toimipiste sijaitsee osoitteessa Frenckellinaukio 2 B, sisäänkäynti samoista ovista kuin bussikorttien lataus.

Hyvinvointikeskuksissa asumisneuvontaa on tarjolla vuoroviikoin klo 9 - 14 seuraavasti:

Asumisneuvonta palvelee talousneuvolan yhteydessä.

VTS:n ja TVA:n asukkaiden asumisneuvonta

VTS:n ja TVA:n asumisneuvonta on tarkoitettu vain heille, joilla on jo voimassa oleva vuokrasuhde Tampereen Vuokratalosäätiön tai Tampereen Vuokra-Asunnot Oy:n kanssa.

Yhteydenotot sähköpostitse [email protected]

Muu neuvonta

Sosiaalipalveluiden neuvonta- ja palvelupisteet auttavat puhelimitse ja verkossa sekä paikan päällä palvelupisteissä, kun tarvitset tietoa kaupungin palveluista ja apua haastavan elämäntilanteesi vuoksi.

Jos sinulla on jo nimetty sosiaalityöstä omatyöntekijä, voit olla häneen yhteydessä ja keskustella asumiseesi liittyvästä asiasta hänen kanssaan ratkaisun löytämiseksi.

Tilapäistä kriisimajoitusta tarjoaa Tampereen asumispäivystys, jonne voit itse olla suoraan yhteydessä. Tampereen asumispäivystys sijaitsee Hervannassa (Väkipyöränkatu 9). Puhelin: 040 801 2799 (24h)

Tietoa asumisesta

Etsitkö asuntoa?

Lista vuokranantajista, tietoa asunnonhausta, varallisuusrajoista vuokra-asunnoissa, asuntotarjouksen vastaanottamisesta ja muuttajan muistilista

Vuokralla

Tietoa vuokrasopimuksesta, vuokralaisen ja vuokranantajan velvollisuuksista, vuokrasuhteen irtisanomisesta, purkamisesta ja häädöstä

Menot

Tietoa vuokravakuudesta ja muuttokustannuksista, asumisen tuista, vuokravelasta ja ohjeita selvitä sähkö- ja vesilaskuista

Kuinka hoitaa asuntoa?

Tietoa asunnon hoidosta, huoneiston normaalista kulumisesta, tuholaisista ja ohjeita naapurustoon

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/asumisneuvonta

Päivitetty 26.9.2022