Hyppää sivuvalikkoon

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, tapahtumia, kursseja ja vuokrattavia tiloja.

Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa aivan Hotelli Tammerin, pääpaloaseman ja Koskipuiston kainalossa. Talo sijaitsee osoitteessa Pellavatehtaankatu 4.

Joulunajan tapahtumat

Nuorten kulttuurikeskuksessa on joulukuussa luvassa monenlaisia tapahtumia.

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden turvallisemman tilan periaatteet

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Osoite:
Pellavatehtaankatu 4 33100 Tampere
Puhelin:
Asiakaspalvelu, tilavaraukset 040 7177860 (puhelin, maksuton) Vahtimestarit 040 8063242 (puhelin, maksuton)
Tilojen vuokraajille:
Maanantai 08:30–20:00
Tiistai 08:30–20:00
Keskiviikko 08:30–20:00
Torstai 08:30–20:00
Perjantai 08:30–20:00
Lauantai 09:00–16:00
Nuorten kulttuurikeskuksen toiminta:
Maanantai 14:00–20:00
Tiistai 14:00–20:00
Keskiviikko 14:00–20:00
Torstai 14:00–20:00
Perjantai 14:00–20:00

Esteettömyystiedot

1. kerros

Ensimmäisestä kerroksesta löydät talon vahtimestaripalvelut. Kerroksessa toimii myös kahvila, jossa voit nauttia pikkupurtavaa sopuhintaan. Silta-Valmennusyhdistyksen ylläpitämä Café 13 tarjoaa kahvila- ja lounaspalveluja sekä ohjattuja työharjoittelupaikkoja nuorille.

Cafe 13:n vieressä sijaitsee Alakerta. Alakerrassa voit pelata biljardia ja lautapelejä. Voit tulla myös vain hengailemaan tai juttelemaan ohjaajien kanssa. Alakerrassa on kaksi ohjaajaa paikalla ja heille voi esimerkiksi kertoa ideoita, mitä voisimme yhdessä tehdä. Tila on tarkoitettu 9–29-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alakerta on avoinna maanantaista perjantaihin klo 14–20.

Talon sisääntuloaulasta löytyy myös Galleria Vivi, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–20. Tutustu Galleria Vivi näyttelyihin.

2. kerros – harrasta

Monitoimitalo 13:n toisessa kerroksessa pääset sukeltamaan musiikin ja median maailman. Harrastusryhmissä tutustutaan muun muassa räppitekstien tekemiseen, laulamiseen ja soittamiseen sekä valokuvaamiseen. Kakkoskerroksen Stagella pääset myös nauttimaan erilaisista tapahtumista tai jopa järjestämään oman. Monitoimitalo 13:n harrastusryhmiin pääset tutustumaan paremmin harrastusryhmät-sivulla.

Aulassa sijaitseva nuorten omaehtoisen toiminnan tila Kupla on puolestaan varattavissa nuorten ja nuorten ryhmien käyttöön. Jos projektiltasi tai ryhmältäsi puuttuu kokoontumispaikka, voit kysellä toimintatilaa Kuplasta! Tutustu Kuplaan Toimintatilaa nuorille-sivulla.

Toisessa kerroksesta sijaitsee myös Studio, jossa voit äänittää laadukkaan demon edulliseen hintaan. Kakkoskerroksessa toimii päivisin Pajaston musiikki- ja mediapaja sekä av-paja.

3. kerros – taiteile

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille ja kuvataiteelle. Kerroksesta löytyy neljä eri tilaa: Verstas, Keramiikka, Tekstiili ja Ateljee.

Kädentaidot on paikka, jossa voit itse päättää mitä teet ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima työvälineitä ja osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen toiminnot on suunnattu 9–29-vuotiaille nuorille. Toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset. Tiloista löytyy myös ilmaista tekemistä ja voit halutessasi käyttää omia materiaaleja.

4. kerros – vuokraa tiloja

4. kerroksesta voi muun muassa vuokrata tiloja kokous- ja harrastuskäyttöön. Vuokrattavia tiloja löytyy myös muista kerroksista. Kukin tila on varustettu nykyaikaisilla laitteilla ja tarpeen mukaan tiloja voidaan varustella hyvinkin monipuolisesti ja kokouskahvit saat kätevästi Cafe 13:sta.

Tilan ja laitteiston lisäksi Monitoimitalo 13:sta löytyy ääni- ja valotekniikan ammattilaisia, joiden osaavan työpanoksen voit tilata käyttöösi, jotta tilaisuutesi onnistuu varmasti. Huomioithan, että teknisen henkilökunnan tarve on ilmoitettava varattaessa. Työstä peritään erilliskorvaus. 
Tutustu vuokrattaviin tiloihin Varaamo-palvelussa

4. kerroksen Wivi Lönn -sali toimii myös Tampereen nuorisoteatterin kotinäyttämönä. Lisäksi salissa kokoontuu muita kulttuurikeskuksen harrastusryhmiä.

5. kerros

Talon viidennessä kerroksessa toimii Pajaston kädentaito- ja taidepajat. 
Tutustu Pajaston toimintaan

Nuorisopalveluiden toimisto löytyy myös viidennestä kerroksesta.

 

Yhteystiedot

Päivitetty 28.11.2023