Kaksi ihmistä istuu kahvikupit kädessä vastakkain.

Erityisnuorisotyö

Asiat solmussa? Nuorisopalveluiden erityisnuorisotyötä tekevät ohjaajat auttavat, kun elämä kolisee. Meidän kanssamme voit keskustella esimerkiksi seuraavista teemoista:

  • kaverisuhteet
  • yksinäisyys
  • harrastukset
  • koulunkäynti
  • arjessa jaksaminen
  • päihteet

Meillä ei ole sellaista aihetta, mitä emme voisi yhdessä puida! Yhdessä voimme miettiä, miten elämän ongelmia lähdetään ratkomaan, tai ihan vain jutella arjen iloista ja suruista. Autamme myös löytämään oikeat auttavat tahot, jos meidän osaamisemme ei riitä. Me pyrimme siihen, että jokainen löytää omat voimavaransa ja pystyy hyödyntämään niitä omassa arjessaan.

Yksilöohjaus

Erityisnuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoria erilaisissa elämään liittyvissä ongelmatilanteissa. Työskentely lähtee aina asiakkaan tarpeista ja se voi keskittyä esimerkiksi ihmissuhteiden vahvistamiseen, päihteiden käytön vähentämiseen tai elämänhallinnan tukemiseen. Yhteyttä työntekijöihin voi ottaa nuori itse, nuoren huoltajat tai yhteistyötahot.

Liikkuva erityisnuorisotyö

Tampereella liikkuvaa erityisnuorisotyötä tehdään jalkautuen keskustan alueella ja ajellen Liikkis-matkailuautolla ympäri Tamperetta. Jalkautuva erityisnuorisotyö on nuorten kohtaamista, tukemista ja ohjausta julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa. Jalkautuvat erityisnuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa, kaduilla ja puistoissa, nuorten omalla alueella ja nuorten omilla ehdoilla. Tavoitteena on luoda nuorille mahdollisuus turvalliseen aikuiskontaktiin omalla vapaa-ajallaan.

Liikkis-matkailuauto

Liikkis on liikkuva nuorisotila, jonka nuoret voivat kutsua sinne, missä itse kulloinkin aikaansa viettävät. Liikkiksen työntekijät kohtaavat nuoria esimerkiksi koulujen pihoissa, kauppojen ja kauppakeskusten parkkipaikoilla, puistoissa ja kadunvarsilla. Liikkiksestä nuori löytää turvallisten aikuisten lisäksi turvallisen sisätilan, jossa voi juttelun lomassa juoda kupin kahvia ja esimerkiksi pelailla kavereiden ja ohjaajien kanssa lautapelejä. Helpoiten Liikkiksen tavoittaa Snapchatin ja Instagramin kautta.

Verkostoyhteistyö

Erityisnuorisotyö on moniammatillista yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Toimimme aktiivisesti yhteistyössä esimerkiksi oppilaitosten, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden sekä nuorisoalan järjestöjen kanssa. Verkostotyön tavoitteena on tukea nuoria kokonaisvaltaisesti elämän eri alueilla. 

Olemme avoimia nuorten hyvinvointia edistäville ideoille, ja erityisnuorisotyötä tekeviin ohjaajiin voi olla yhteydessä mahdollisten yhteistyökuvioiden käynnistämiseksi.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Päivitetty 20.9.2022