Iso-Vilusen skeittipuisto

Iso-Vilusen entinen soranottopaikka on nykyään monipuolinen harrastuspuisto, josta löytyvät tasokkaat skeitti-, BMX-polkupyörä- ja trial-polkupyöräradat. Iso-Vilunen sijaitsee Viialassa, Kaukajärven ja Messukylän lähistöllä, ja paikalle pääsee hyvin bussillakin.

Iso-Vilusen puiston katuosoite on Vilusen puistokatu. Autojen parkkipaikka sijaitsee Iso-Vilusen eteläosassa Vilusen puistokadun ja Santaharjuntien välisessä kulmauksessa. Skeitti- BMX- ja trial-ratojen viereen ei saa pysäköidä autoja. Iso-Viluselle pääsee myös kävely- ja pyöräteitä, mm. Kangasalantieltä, Vilusentieltä ja Vilusen puistokadulta.

Skeittipuisto

Suomen parhaimmaksi kuvailtu betoniskeittipuisto avattiin vuonna 2015. Paikka soveltuu paitsi skeittailijoille, myös skuuttaajille eli potkulautailijoille sekä BMX-pyöräilijöille ja rullaluistelijoille.

Lisätietoa Iso-Vilusen skeittipuistosta ja muista rullalautailupaikoista löytyy sivulta Rullalautailupaikat.

BMX-polkupyöräilypuisto

Iso-Vilusen BMX-polkupyörärata valmistui puistoon ensimmäisenä, vuonna 2014. Rata sopii kaiken tasoisille ja ikäisille pyöräilijöille. BMX-polkupyöräilyradan pituus lähtökummulta maaliin on noin 270 metriä. Kumpuilevan ja kiemurtelevan radan pinta on kivituhkaa ja kaarteet asvalttia. Rata soveltuu pääosin kaikille polkupyörätyypeille.

BMX-rata toimii hyvänä pohjana kaikelle pyöräharrastamiselle. Radalla oppii käsittelemään pyörää; pyöränhallintataito parantaa myös pyöräilyn turvallisuutta liikenteessä. Radan muodot on suunniteltu tarjoamaan elämyksiä niin vasta-alkajille kuin aktiiviharrastajalle. Rata on ajettavissa heti lumien sulettua seuraaville lumille. Rata-alue on valaistu, joten syksyn pimeät eivät ole este ajamiselle.

Rataa on käytetty yhtenä BMX-racingin kansallisen kilpailusarjan ratana. Radalla tulee käyttää kypärää!

Trial-polkupyöräilypuisto

Iso-Viluselle valmistui vuonna 2016 Suomen ensimmäinen trial-puisto. Trial-polkupyöräily on uusi, nopeasti kasvava harrastuslaji, joka kiinnostaa erityisesti lapsia ja nuoria. Tavoitteena on ajaa pyörällä vaikeiden esteiden yli kaatumatta ja tasapaino säilyttäen. Lajiin kuuluvat teknisesti vaativat temput pyörällä, kuten hypyt korkeiden esteiden päälle ja tasapainoilut korkealla kapeiden lankkujen päällä.

Alueelle rakennettu puisto tarjoaa harjoitusratoja aloittelijoista SM-tason esteisiin. Lisäksi osa radoista sopii hyvin ajettavaksi tavallisella pyörällä. Esteet on rakennettu kestävistä kivirakenteista kuten betonirenkaista ja luonnonkivistä. Puisto on avoin ja kaikkien käytettävissä.

Myös trial-radalla edellytetään kypärän käyttöä. Tavallinen pyöräily- tai skeittikypärä soveltuu tarkoitukseen.

Iso-Vilusen skeittipuisto

Iso-Vilusen skeittipuisto sijaitsee Tampereen Viialassa. Harrastuspuistosta löytyvät tasokkaat skeitti-, BMX-polkupyörä- ja trial-polkupyöräradat.
Osoite:
Vilusen puistokatu 24 33710 Tampere

Päivitetty 3.8.2023