Kirjaston kaukopalvelu

Kirjahyllyjä.

Kaukopalvelu on yksi kirjaston tarjoamista palveluista. Jos etsimääsi kirjaa tai muuta aineistoa ei löydy Pirkanmaan kirjastoista, aineiston voi pyytää tilattavaksi muualta. 

Kaukopalvelutilaus

Voit jättää kaukolainatilauksen henkilökohtaisesti kirjastoissa, Webkake-palvelussa tai e-lomakkeella. Webkakessa voit seurata omien kaukolainojesi eräpäiviä sekä tehdä itse uusintapyynnöt.

Omatoimikirjastoissa ja kirjastojen itsepalveluaikoina kaukolainoja voi noutaa vain henkilökunnan ollessa paikalla. Nekalan kirjastosta ei voi noutaa kaukolainoja.

Mitä voi tilata kaukolainaksi?

Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei ole Tampereen kaupunginkirjaston omissa kokoelmissa. Kaukolainaksi voi tilata kirjoja, lehtiä, mikrofilmejä ja -kortteja, ääni- ja kuvatallenteita sekä valokopioita lehtiartikkeleista. Kopioita ei yleensä tarvitse palauttaa.

Kaukolainaksi ei saa e-kirjoja tai e-lehtiä. Ulkomailta ei tilata av-aineistoa.

Kuka voi tilata?

Kaukolainatilauksen voi tehdä asiakas, jolla on PIKI-kirjastokortti ja lainausoikeus.

Kuinka tilaus tehdään?

Kaukolainatilauksen voi jättää henkilökohtaisesti kirjastoissa, Webkake-palvelussa tai e-lomakkeella.

WebKake-järjestelmän rekisteriseloste

Mitä tilaus maksaa?

Yhden kaukolainaksi tilatun niteen hinta on 4 euroa. Lisäksi peritään lainan antaneen kirjaston/arkiston maksut. Tilauksen tehdessäsi sitoudut maksamaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Maksut lisätään kirjastokorttisi tietoihin.

Tilaukset Pohjoismaihin maksavat 10 euroa/nide. Lisäksi peritään normaali kaukopalvelutilausmaksu 4 euroa. Kopiot Pohjoismaista ovat maksullisia. Muualta ulkomailta tilatut kaukolainat ovat maksullisia.

Tampereen kaupunginkirjaston asiakkailta ei peritä kaukolainamaksua, jos tilaus kohdistuu Monikieliseen kirjastoon.

Maksut voi maksaa verkkomaksuna PIKI-verkkokirjastossa tai kirjastoissa palveluaikoina.  Käteisellä voi maksaa Metsossa, Hervannassa, Koilliskeskuksessa ja Tesomalla.

Kuinka nopeasti laina tulee?

Kaukolainaksi tilattu aineisto saapuu keskimäärin viikossa, mutta kysytyn aineiston saamiseen voi kulua jopa kuukausia.

Voiko kaukolainan uusia?

Laina-ajan jatkamista voit tiedustella kaukopalvelusta tai tehdä uusintapyynnön Webkakessa.

Kaukopalvelu kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voi tehdä sähköpostilla. Kirjastot voivat myös tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta. Noutopaikka on kaukopalvelu. Lainoista ei peritä maksuja.

Yhteystiedot

sähköposti [email protected]
puhelin 040 800 7827

Henkilökunta tavoitettavissa ma-pe klo 9–15.15

Päivitetty 2.5.2024