Hyppää sivuvalikkoon

Kädentaidot – Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus! Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Osoite:
Pellavatehtaankatu 4 33100 Tampere
Kädentaidot:
Maanantai 14:00–20:00
Tiistai 14:00–20:00
Keskiviikko 14:00–20:00

Huom! Keramiikka ja Verstas ovat kiinni 24.–26.4. Lisäksi 25.4. Yhdessä-päivä on peruttu.

!

Poikkeuksia Kädentaitojen aukioloissa

Kesän aukiolot

5.-7.6. Kädentaidot suljettu (tiloissa kesäkursseja)

12.-14.6. Kädentaidot suljettu (tiloissa kesäkursseja)

19.-21.6. Kädentaidot avoinna (Tekstiili suljettu)

26.6. eteenpäin kesäsulku

7.8. avaamme jälleen (ma-ke klo 14-20)

Keramiikka

Keskiviikkoisin Keramiikassa ei voi aloittaa uusia töitä, koska keskiviikot on varattu vain raakapoltettujen töiden lasittamiseen. Tervetuloa taiteilemaan! 

Ryhmäajat

Kädentaidot tarjoavat ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille (3. luokkalaisista eteenpäin). Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin. Huomioithan, että aikoja voit varata vain yhden/ryhmä. Tamperelaisille koululaisryhmille (peruskoulu ja toinen aste) ajat ovat ilmaisia, muilta Tampereen kaupungin toimijoilta peritään materiaalimaksu (Hemmottelutuotteet 2,5€/kpl, Gelli-painanta 2€/kpl, Askartelumassatyö 2€/kpl, Kutistemuovityö 1€/kpl, Nahkakukkaro 1€/kpl ja Savityö 1,5€/kpl). Kaupungin ulkopuolisilta toimijoilta peritään materiaalimaksun lisäksi työpajamaksu 40€.

Huom! Uuden ryhmäajat ovat varattavissa elokuussa 2023

Lisätiedot

Ateljee

Ateljeessa voi päästää irti sisäisen kuvataiteilijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin. Ateljee on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, kutistemuovi, massatyöt sekä erilaiset paperi- ja pahviaskartelut syntyvät Ateljeessa helposti.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Luovasti-työpajat

Kevään Luovasti-työpajat: 

Valokuvapyykkinaru
Työpajassa voit tehdä persoonallisen magneeteilla ripustettavan "pyykkinarun" valokuville tai muistilapuille.
Sijainti: Ateljee

Ajankohta: ti 10.1. klo 14-20 (nonstop)

Lintujen herkut
Työpajassa pääset valmistamaan linnuille ravintorikkaat pikkuherkut, jotka ovat kauniita myös katsella ruokintapaikalla. Herkut ovat kivoja viemisiä vaikka lahjaksi, jos sinulla ei ole omaa ruokintapaikkaa. Pajassa voit tehdä 7kolme tuotetta ilmaiseksi ja halutessasi paketoida ne nättiin lahjapakkaukseen.
Sijainti: Verstas (Verstaalla ei tuolloin voi tehdä muita tuotteita.)

Ajankohta: ti 7.2. klo 14-20 (nonstop)

Öljyvärimaalaus
Työpajassa pääset kokeilemaan öljyvärimaalausta 
aidoilla pellava- ja safloriöljystä valmistetuilla öljyväreillä, joita voidaan ohentaa vedellä. Väreissä on öljymäinen koostumus ja voimakkaat värit. 
Sijainti: Ateljee
Ajankohta: ti 4.4. klo 14-20 (nonstop)

Nerikomi lautanen
Työpajassa voit tehdä nerikomitekniikalla pienen marmorikuvioisen koristelautasen.
Sijainti: Keramiikka
Ajankohta: ti 17.4. klo 14-20 (nonstop)

Juhlat tulossa?
Onko pukusi väärän kokoinen tai vääränlainen? Tule Tekstiiliin niin muokataan asustasi sinunlaisesi. Ei vaadi ennakkotaitoja.
Sijainti: Tekstiili
Ajankohta: ti 2.5. klo 14-20 (nonstop)

Luovasti-työpajat ovat ilmaisia Nuorisopalveluiden klubikorttilaisille. Muilta materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan.

Hanki klubikortti

Yhdessä-päivät

Yhdessä-päivänä haluamme kannustaa tekemään yhdessä! Tule viettämään laatuaikaa kädentaitojen parissa yhdessä kummin, mummin tai vaikka huoltajasi kanssa. Jos siis olet 9–29-vuotias, voit ottaa mukaasi yhden ikärajan ylittäneen henkilön.

Kevään Yhdessä-päivät: 31.1., 28.2., 28.3., 25.4. ja 30.5. Huom! 25.4. Yhdessä-päivä peruttu.

Ota yhteyttä

Päivitetty 6.6.2023