Hyppää sivuvalikkoon

Kädentaidot – Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus! 

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281

!

Ajankohtaista

Poikkeuksia Kädentaitojen aukioloissa:

20.6.–4.8. Kädentaidot kesätauolla

Hyvää kesää!
 

Keramiikka

Keskiviikkoisin Keramiikassa ei voi aloittaa uusia töitä, koska keskiviikot on varattu vain raakapoltettujen töiden lasittamiseen. Tervetuloa taiteilemaan! 

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Osoite:
Pellavatehtaankatu 4 33100 Tampere
Nuorten kulttuurikeskuksen toiminta:
Maanantai: 14:00-20:00
Tiistai: 14:00-20:00
Keskiviikko: 14:00-20:00
Torstai: 14:00-20:00
Perjantai: 14:00-20:00

Huom! Tarkemmat tiedot kädentaitokerroksen aukioloista Kädentaidot-sivulla.

Ryhmäajat

Kädentaidot tarjoavat ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille (3. luokkalaisista eteenpäin). Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin. Huomioithan, että aikoja voit varata vain yhden/ryhmä. Tamperelaisille koululaisryhmille (peruskoulu ja toinen aste) ajat ovat ilmaisia, muilta Tampereen kaupungin toimijoilta peritään materiaalimaksu (Hemmottelutuotteet 2€/kpl, Grafiikka 1,5€/kpl, Kuvansiirto ja maalaus kangasmerkkiin 1,5€/kpl, Kutistemuovikoru 1€/kpl ja Savityö 1,5€/kpl). Kaupungin ulkopuolisilta toimijoilta peritään materiaalimaksun lisäksi työpajamaksu 40€. 

Lisäkysymyksissä ota yhteyttä ryhmänumeroon (vain puhelut) 040 806 3281 tai Päivi Hirsiahoon (toiminnasta vastaava) 040 673 6473.

Lisätiedot

Ateljee

Ateljeessa voi päästää irti sisäisen kuvataiteilijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin. Ateljee on myös askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, avaimenperät, rintamerkit, kutistemuovi- ja massatyöt sekä erilaiset paperi- ja pahviaskartelut syntyvät Ateljeessa helposti.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. 

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Luovasti-työpajat

Luovasti-työpajoissa pääset kokeilemaan uusia tekniikoita kädentaitojen eri tiloissa. Työpajoihin on helppo tulla mukaan, vaikka et aikaisemmin olisi ollut mukana Kädentaitojen toiminnassa.

Luovasti-työpajat ovat ilmaisia Nuorisopalveluiden klubikorttilaisille. Muilta materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan.

Syksyn Luovasti-työpajat: 

Aihe: Kirjansidonta
Sijainti: Ateljee
Ajankohta: ma 6.8. klo 14-20 (nonstop)

Aihe: julkaistaan myöhemmin
Sijainti: Verstas
Ajankohta: ti 3.9. klo 14-20 (nonstop)

Aihe: julkaistaan myöhemmin
Sijainti: Keramiikka
Ajankohta: ti 1.10. klo 14-20 (nonstop)

Aihe: julkaistaan myöhemmin
Sijainti: Tekstiili
Ajankohta: ti 5.11. klo 14-20 (nonstop)

Hanki klubikortti

Ota yhteyttä

Päivitetty 20.6.2024