Sampolan kirjaston Tekomo

Makerspace Tekomon 3D-tulostimet.
!

Tekomo kiinni 24.11. alkaen

Remontti sulkee Sampolan kirjaston tietotorin, Tekomon ja lehtisalin 24. marraskuuta alkaen. Remontin arvioidaan valmistuvan vuodenvaihteessa. 

Lue lisää uutisesta.

Mikä on Tekomo?

Tekomo on makerspace-harrastustila Sampolan kirjastossa. Tekomossa jokainen voi toteuttaa omia ideoitaan, oppia uusia taitoja sekä jakaa tietoa.

Tekomossa on kaksi 3D-tulostinta, vinyylileikkuri, lämpöprässi, ompelukone, saumuri, laminointikone, pinssikone ja piirtopöytä.

Tila on avoin yksilöille, yhteisöille ja myös yrityksille. Ryhmien on mahdollista varata myös koko Tekomo kerralla käyttöönsä. Ryhmävaraukset puhelimitse tai sähköpostilla Sampolan tietotorille. Tekomon aukioloajat noudattavat Sampolan tietotorin asiakaspalvelun aukioloaikoja. Itsepalveluaukioloa Tekomossa ei ole.

Näin käytät Tekomoa

1. Varaa laite kirjastokortilla ajanvarausohjelmassa. Pinssikoneelle, laminointikoneelle ja piirtopöydälle et tarvitse ajanvarausta.

2. Tutustu etukäteen laitteen käyttöohjeisiin tällä sivulla.

3. Tutustu etukäteen Tekomon käyttösääntöihin. Sitoudut noudattamaan käyttösääntöjä Tekomossa työskennellessäsi.

4. Saavu paikalle sovittuna aikana. Jos asiakas myöhästyy yli 15 minuuttia varauksen alkamisesta, varaus voidaan peruuttaa ja laite antaa seuraavan asiakkaan käyttöön.

Ajanvaraus

Tekomon laitteet varataan ajanvarausohjelmassa, puhelimitse tai käymällä tietotorilla. Pisin varausaika laitteille on 4 tuntia päivässä. Laminointikoneelle, pinssikoneelle ja piirtopöydälle ei ole ajanvarausta, vaan ne ovat vapaassa käytössä Tekomon aukioloaikoina. Huomioithan, että vapaassa käytössä olevien laitteiden kohdalla emme voi taata, että pääset käyttämään laitetta välittömästi. Laitteiden tulee olla sammutettavissa  ajanvarauksen päättyessä tai Tekomon sulkemisaikaan.

Tutustu Tekomon laitteisiin Varaamossa

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tekomo

Päivitetty 17.11.2023