Hyppää sivuvalikkoon

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Kunnallisen varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikka suositellaan sanottavan irti vähintään kahta viikkoa ennen hoidon päättymistä. Paikka sanotaan irti sähköisesti Varhaiskasvatuksen verkkoasioinnin kautta. Lisäksi on hyvä olla yhteydessä lapsen hoitopaikkaan.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen lopettaa hoitosuhteen ja varhaiskasvatuspaikan myöntämispäätös raukeaa. Myös mahdollisesti aikaisemmin tehdyt siirtohakemukset toiseen yksikköön peruuntuvat irtisanomisilmoituksen perusteella.

Mikäli sähköisen palvelun käyttäminen ei ole mahdollista, irtisanoutumisen voi tehdä paperilomakkeella. Lomake palautetaan lapsen hoitopaikkaan.

Mikäli perheelle tulee hoidontarve irtisanomisen jälkeen, on uusi hakemus varhaiskasvatukseen jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon toivottua alkamispäivää. Jos varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä hoidon tarpeen ajankohtaa voi ennakoida, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Palvelusetelipaikan irtisanominen

Palvelusetelipäiväkodissa oleva hoitopaikka sanotaan irti suoraan lapsen päiväkotiin jossa sovitaan viimeinen hoitopäivä. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa on irtisanomisaika yleensä vähintään kuukausi.

Päivitetty 6.3.2023