Hyppää sivuvalikkoon

Omakotitontit

Omakotitaloja Vuoreksessa.

Tampereen kaupunki tarjoaa tontteja yksityisille henkilöille omakotitalojen rakentamista varten. Tontteja tarjotaan sekä vuotuisessa tonttihaussa että ympäri vuoden jatkuvassa haussa. 

Vuotuinen tonttihaku

Vuoden 2023 omakotitonttihaku on päättynyt. Seuraava omakotitonttihaku järjestetään syksyllä 2024.

Vuokrattavien omakotitonttien hakemisen kriteerit ovat muuttuneet 1.1.2023 alkaen.

Sekä vuokrattavien että kiinteällä hinnalla myytävien tonttien saamisen edellytyksenä on edelleen sääntö, etteivät hakijat yksin tai yhdessä ole saaneet 10 viimeksi kuluneen vuoden aikana kaupungin luovuttamaa pientalotonttia. Saannoksi katsotaan pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen solmiminen tai tonttikauppa. Tarjousten perusteella myytävät tontit ovat edelleen kaikkien yksityishenkilöiden haettavissa.

Vuokrattavat omakotitontit luovutetaan vain tamperelaisille lapsiperheille. Seuraavat kriteerit tarkistetaan väestötietojärjestelmistä:

  • Hakijalla tulee olla vähintään yksi alle 16-vuotias lapsi hakuajan alkaessa.
  • Hakijan tulee olla ollut yhtäjaksoisesti kirjoilla Tampereella vähintään edellisen vuoden viimeisestä päivästä hakuhetkeen. Mikäli hakemuksella on kaksi hakijaa riittää, että toinen hakijoista täyttää tamperelaisuuteen liittyvän kriteerin.

Kriteerien täyttyminen tarkistetaan arvonnan jälkeen. Mikäli ne eivät täyty, hylätään hakemus kokonaisuudessaan.

Kiinteällä hinnalla ja tarjousten perusteella myytävissä tonteissa ei ole ehtoa liittyen hakijan tamperelaisuuteen ja lapsiperheeseen.

Jatkuva haku

Osa vuosittaisissa tonttihauissa vapaaksi jääneistä tonteista on siirtynyt jatkuvaan hakuun.
 

Tonttihaun vaiheet

Lisätietoja

Maanvuokrat

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/omakotitontit

Päivitetty 1.12.2023