Hyppää sivuvalikkoon

Näyttelyt – Monitoimitalo 13

Galleria Vivi on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–20. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa! 

Näyttelyt

16.4.–7.5. Oona Laitinen – Tyhjien päivien jälkiä 

Tyhjien päivien jälkiä on näyttelykokonaisuus, joka käsittelee arkisten havaintojen kauneutta sekä joutenoloa olemisen tapana. Teokset ovat havaintoja taiteilijan arkiympäristöstä, jossa joutenoloa ei mielletä laiskuutena tai välinpitämättömyytenä, vaan omanlaisena tapana katsoa ja kokea maailmaa. Teosten aiheita yhdistää arkiset havainot omasta todellisuudesta, dokumentaarisuus sekä ihanne minkään tekemättömyydestä.

Näyttely on ylistys joutenololle ja kannuste erilaiseen olemisen tapaan yhteiskunnassa, jossa tuottavuus, produktiivisuus ja tehokkuus arvotetaan ylitse hyvinvoinnin, levon ja lempeyden. Joutenolon voi nähdä radikaalina lempeytenä sekä myötätuntona itseään ja ympäristöään kohtaan. Ympäröivä maailmamme kaipaa lisää ajatuksia levosta ja lempeydestä ja minkään tekemättömyydestä. Ajatuksia maailmasta, jota ei hallitse jatkuva kasvu, kuluttaminen tai ihanne ainaisesta produktiivisuudesta oman hyvinvoinnin kustannuksella.

Tyhjien päivien jäkiä -teossarjan aiheet tulevat läheltä. Kissasta ruokakulholla. Lähijunista. Arkisista havainnoista omasta elinpiiristä ja ympäristöstä. Pienistä hetkistä täynnä pysähtymistä ja odotusta. Tyhjien päivien jälkiä on ennen kaikkea kutsu sinulle kokea hetki levätä ja olla.

Oona Laitinen on Hämeenlinnasta lähtöisin oleva taiteilija, joka asustelee nykyään Tampereella. Laitinen työskentelee erityisesti maalaustaiteen, videon sekä videorunouden parissa. Temaattisesti hän on kiinnostunut joutenolosta, leikistä sekä sydänsuruista. Laitisen työskentelyä leimaa värit ja lempeys.

 

Tulevat näyttelyt

Menneet näyttelyt

Näyttelyhaku

Nuorten kulttuurikeskus tarjoaa puitteet erilaisten näyttelyiden toteuttamiselle. Kulttuurikeskuksen tehtävänä on nostaa nuorten tekemää taidetta esille ja tarjota nuorten tekemälle taiteelle matalan kynnyksen näyttelytilaa. Galleria Vivi on tarkoitettu 9–29-vuotiaiden nuorten taiteen näyttelytoiminnalle. Vivissä järjestetään näyttelytoimintaa lukuvuoden aikana aikavälillä elokuu-kesäkuu. Seuraava näyttelyhaku on avoinna 31.1.–31.3.2025, josta valitaan näyttelyt seuraavalle lukuvuodelle 2025–2026.

Lisätietoa hakijoille

Piritta Brusi
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 096 2264
Päivi Hirsiaho
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
040 673 6473

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Päivitetty 15.4.2024