Tulevat näyttelyt 2024:
21.10.–7.11. Kuura Pääkkö, Helli Kamppuri, Lotta Petäjäniemi, Anniina Enqvist
11.11.–2.12. Pajaston Taidepaja
4.12.–20.12 ja (7.1.–15.1.) Janne Harttunen
BEDS näyttely kutsuu kävijänsä pysähtymään haavoittuvaisuuden äärelle ja pohtimaan omaa suhdettaan makuuhuoneeseen. Ihminen viettää keskimäärin 26 vuotta elämästään pelkästään nukkuen. Se on valtava määrä aikaa vietettynä sängyssä. Sen lisäksi emme vain nuku sängyissä, vaan se on näyttämö monelle valveilla olon hetkelle. Suhteemme sänkyihin muuttuu eri elämäntilanteiden myötä.
Viime vuosina maailma koetellut COVID-19 epidemia ajoi koko maailman sisälle ja pisti ihmiset miettimään enemmän sisätilojen viihtyvyyttä ja tärkeyttä. Monelle pienessä asunnossa asuvalle tai liikkumisrajoitteiselle ihmiselle makuuhuoneet ovat elämän keskiössä päivästä toiseen, ne kuitenkin mielletään usein vain nukkumisen tiloiksi, joista poistutaan aamulla ja palataan illalla.
BEDS tarjoaa ikkunan palaan taiteilijan elämästä, joka yleensä jaetaan vain harvoille valituille. Tämä palanen löytyy kuitenkin jokaisen elämästä, eikä se katso ikää, sukupuolta tai kansallisuutta. Näyttely koostuu maalauksista, selattavista teoksista ja veistoksesta, joissa yhdistyvät jännittävät materiaalivalinnat ja sekatekniikka.
Aikojen välissä on kokonaisuus, mikä kuvastaa elämän haurautta, ajattomuutta ja tärkeitä asioita merkityksellisyyden nimissä. Teokset pohjautuvat oikean elämän tapahtumiin, mutta tuovat tavan nähdä asiat eri näkökulmista. Kaikki teokset ovat muodoltaan maalauksia ja sekatekniikkaa.
Näyttelyn taiteilija Tua Huotari on 20-vuotias opiskelija Tampereelta. Tua pitää kiiltokuvista ja eläimistä, mikä näkyy hyvin myös hänen teoksissaan. Tua toivoisi, että taide voisi olla jokaisen mahdollisuus käsitellä tunteita, ja hän uskoo, että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan taiteilijoita.
Näyttelyn nimi Kirjavaa viittaa autismikirjoon, ominaisuuteen, joka tämän näyttelyn jokaisella taiteilijalla on. Autismikirjo vaikuttaa siihen, miten kokee ja aistii elämää, mitä pitää tärkeänä ja erityisen kiinnostavana.
Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry on Autismiliiton paikallisyhdistys, jolla on 400 jäsentä. Yhdistys on aktiivisesti mukana vaikuttamistyössä autismi-ja neurokirjolla olevien etujen valvojana Pirkanmaan alueella. TSAU järjestää monipuolista toimintaa jäsenilleen: tapahtumia, vertaistapaamisia ja harrastustoimintaa. Yhdistys järjestää autismikirjon taiteilijoiden oman näyttelyn toista kertaa. Ensimmäisen kerran TSAU järjesti Maailmanmatkaaja- näyttelyn Kangasalla Pikonlinnassa vuonna 2019. Tuolloin näyttelyssä oli esillä autismikirjon taiteilijoiden teoksia eri puolilta Suomea. Nyt esillä olevat teokset ovat TSAUn jäsenten töitä.
Kuka sinä olet?
Millaisia asioita liität itseesi?
Kun sinua pyydetään kertomaan itsestäsi, mitä kerrot ensimmäisenä?
Nuorten Manse Pride -viikon kunniaksi Galleria Vivissä on pirkanmaalaisten sateenkaarevien nuorten taidetta. Näyttelyprojektin tuloksena syntyi identiteettiä monesta eri näkökulmasta käsittelevä taidenäyttely, joka sai otsikokseen osuvasti “Minä...”. Teemaa haluttiin tarkastella ei vain sateenkaarevuudesta käsin vaan sen lisäksi. Sateenkaarinuori on sateenkaarinuori sekä jotain muuta: esimerkiksi pelaava nuori, taiteileva nuori, tulevaisuudesta haaveileva nuori – kaikkea mahdollista. Olemme ihmisinä aina enemmän kuin identiteettimme osat, ennemmin sekä-että kuin joko-tai.
Teokset tarttuvat identiteettiin muun muassa valokuvin, äänin ja tilataiteen keinoin, ja kutsuvat pohtimaan mistä oma identiteetti ja minuus koostuvat. Yksi taiteilijoista tiivisti näyttelyn teknisen ja ajatuksellisen viestin oivasti kolmeen sanaan: “Moninaisuus on hyvästä”. Nuorten taideryhmä, näyttelyn teokset sekä me sateenkaarinuorisotyön nuoriso-ohjaajat haluamme kannustaa kaikkia avoimiin, ihmetteleviin ja ystävällisen uteliaisiin kohtaamisiin tulevalla Manse Pride -viikolla sekä tulevana kesänä.
Galleria Vivissä aukeaa nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 kevätnäyttely. Esillä monipuolinen kokonaisuus muun muassa keramiikkaa, tekstiilitöitä, maalauksia ja sekatekniikkatöitä. Näyttelyn teokset ovat tehty kädentaitojen avoimessa toiminnassa ja nuorten harrastusryhmissä. Näyttelyssä myös katsoja pääsee osallistumaan näyttelyn teoksen luomiseen.
Tyhjien päivien jälkiä on näyttelykokonaisuus, joka käsittelee arkisten havaintojen kauneutta sekä joutenoloa olemisen tapana. Teokset ovat havaintoja taiteilijan arkiympäristöstä, jossa joutenoloa ei mielletä laiskuutena tai välinpitämättömyytenä, vaan omanlaisena tapana katsoa ja kokea maailmaa. Teosten aiheita yhdistää arkiset havainnot omasta todellisuudesta, dokumentaarisuus sekä ihanne minkään tekemättömyydestä.
Näyttely on ylistys joutenololle ja kannuste erilaiseen olemisen tapaan yhteiskunnassa, jossa tuottavuus, produktiivisuus ja tehokkuus arvotetaan ylitse hyvinvoinnin, levon ja lempeyden. Joutenolon voi nähdä radikaalina lempeytenä sekä myötätuntona itseään ja ympäristöään kohtaan. Ympäröivä maailmamme kaipaa lisää ajatuksia levosta ja lempeydestä ja minkään tekemättömyydestä. Ajatuksia maailmasta, jota ei hallitse jatkuva kasvu, kuluttaminen tai ihanne ainaisesta produktiivisuudesta oman hyvinvoinnin kustannuksella.
Tyhjien päivien jälkiä -teossarjan aiheet tulevat läheltä. Kissasta ruokakulholla. Lähijunista. Arkisista havainnoista omasta elinpiiristä ja ympäristöstä. Pienistä hetkistä täynnä pysähtymistä ja odotusta. Tyhjien päivien jälkiä on ennen kaikkea kutsu sinulle kokea hetki levätä ja olla.
Oona Laitinen on Hämeenlinnasta lähtöisin oleva taiteilija, joka asustelee nykyään Tampereella. Laitinen työskentelee erityisesti maalaustaiteen, videon sekä videorunouden parissa. Temaattisesti hän on kiinnostunut joutenolosta, leikistä sekä sydänsuruista. Laitisen työskentelyä leimaa värit ja lempeys.
~ epäinhimillinen, ihmisettömyys, ihmisessä.
Epäinhimillinen tarkoittaa jotakin äärimmäisen julmaa, mutta samalla julmuus näyttää olevan sisäänrakennettu osa ihmisyyttä. Entä jos maailmasta tulisi "ihmisetön"? Pääsisimmekö lopulta eroon epäinhimillisyydestä?
Kuvittele mielessäsi:
Sota, mikä tahansa historian sota, jossa hevosia vielä käytettiin. Vuodella, eikä paikalla ole väliä. Katsot, kun ihmiset taistelevat ja tappavat toisiaan kylmäverisesti, vihan sokaisemana. Hevoset tottelevat ratsastajiensa käskyjä kaoottisessa sekasorrossa, peloissaan, ymmärtämättä mitä tapahtuu ja miksi. Osa kaatuu, osa haavoittuu. Meteliä, verta, metallia, hiekkaa.
Yhtäkkiä, sekunnissa, kaikki ihmiset kentältä häviävät, kuin tuhka tuuleen. Yhtä aikaa, ihan kuin heitä ei koskaan olisi ollutkaan.
Jäljelle jäävät vain hevoset. Pöly laskeutuu. Mitä nyt?
Inhumane
~ inhumane, unhuman, in human. Inhumane means something incredibly cruel, while cruelty seems to be built in humanity. What if the world were to become "unhuman"? Would we finally be rid of inhumanity?
Imagine in your mind:
War, any historical war where horses were still used. The year and location don't matter. You watch as people fight and kill each other ruthlessly, blinded by hatred. Horses obey their riders' commands in chaotic confusion, frightened, not understanding what is happening and why. Some fall, some are wounded. Noise, blood, metal, dirt.
Suddenly, in a second, all the people on the field vanish, disappear into thin air. Simultaneously, as if they had never been there at all.
Only the horses remain. The dust settles. What now?
Tampereen kaupungin perusopetus järjestää nuorten julistekilpailun finalistitöiden näyttelyn Galleria Vivissä. Lasten ja nuorten tehtävänä oli käsitellä antirasismia ja yhdenvertaisuutta kuvataiteen keinoin. Taiteilijoiden pohdittavana oli, miten puhua ja kuvittaa rasisminvastaisuutta positiivisesti ja miten voi kuvataiteen keinoin viestittää sitä, että olemme kaikki yhdenvertaisia, vaikkakin erilaisia. Alkukilpailuun tuli töitä lukuisista kouluista ja näyttelyyn karsiutui vaikeiden valintojen jälkeen huikea kokoelma 5. luokasta aina lukioon asti olevien nuorten taiteilijoiden töitä.
The City of Tampere Basic Education is organising an exhibition of the finalists' works in the youth poster competition at Galleria Vivi (Pellavatehtaankatu 4, Tampere). The theme was to address anti-racism and equality through visual arts. You can admire the wonderful works Mon-Fri 9-20. Free entry.
Teoksissaan taiteilija sukeltaa syvälle omaan pieneen kuplamaailmaan. Yksinäisyys ei aina ole jotain negatiivista, sillä sekin kuuluu ihmisen kasvuun. Yksin oleminen voi olla joskus jotain niin rauhallista, että sitä haluaa vaalia
Sisun avulla pystyt kohtaamaan moninaisia jokapäiväisiä haasteita ja saavuttamaan tavoitteitasi. Taiteen äärellä on hyvä pohdiskella, kuinka sinä löydät oman sisusi, miten muuten sisua näkyy ja kuinka sinun sisusi voisi näkyä. Ehkä kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää. Voit jättää näyttelyssä oman jälkesi niin seinälle kuvan muodossa kuin vieraskirjaan tervehdyksenä maailmalle.
Tämä on juuri yhdeksän vuotta täyttäneen suomalais-egyptiläisen Jannahn ensimmäinen näyttely. Hän toivoo sinulle ahaa-elämyksiä ja uutta energiaa toimia sinulle tärkeiden asioiden puolesta.
Taidekollektiivi Hurmaavat koostuu viidestä tyyliltään erilaisesta taiteilijasta. Kokoonnumme näyttelyissämme pohtimaan tuttuja universaaleja teemoja aihe kerrallaan, taiteen keinoin. Hurmaavat on perustettu vuoden 2023 alussa, viisihenkisen ystäväporukan toimesta.
Tämän vuoden toiminnan kantavana teemana on ystävyys. Kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös ystävyydessä on omat haasteet ja vaikeudet, joihin tulemme tässä näyttelyssämme pureutumaan.
Kakkakollaasit kuvaa elämää kroonisen suolistosairauden kanssa. Kivun, uupumuksen ja pelon tunteita käsittelevä kokonaisuus on toteutettu leikkisällä tavalla, jotta raskaan aiheen taakka olisi kevyempi niin taiteilijalle kuin yleisölle. Teossarja pyrkii hälventämään häpeää ja stigmaa vatsaoireilun ympärillä, jotka voivat pahimmillaan, kuten taiteilijan itsensä kohdalla, viivästyttää hoitoon hakeutumista.
Näkökulmia -näyttely on viimeinen kolmen näyttelyn sarjasta, jonka ideana on ollut osallistaa tamperelaisia näyttelytyöhön. Yleensä työikäisten ammattilaisten tekemä työ on nyt annettu eri-ikäisten kuntalaisten käsiin. Teokset tulevat Tampereen taidemuseon sijoituskokoelmasta, tilat kaupunkikulttuuriyksiköstä ja nuorisopalveluilta ja teosten valintaan johtanutta työpajatoimintaa on vetänyt Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman väki.
Galleria Viviin näyttelyteosten valinta tehtiin syksyllä 2022 Juhannuskylän 8F-luokan oppilaiden kanssa. Nuorten kanssa katsottiin läpi yli 40 teoksen lajitelma ja jokainen antoi sen jälkeen itsekseen omat äänensä mieleisille teoksilleen. Näyttelyyn pääsi mukaan eri tekniikoin tehtyjä teoksia, kuratoijat pitivät öljyvärimaalausten lisäksi grafiikasta ja valokuvasta. Ryhmäläisten suosikiksi valikoitui Timo Vuorikosken Venetzia Ponte della Libertá-teos, joka ihastutti tunnelmallaan, tuttuuden tunteellaan ja teknisellä hienoudellaan.
Helmi Kuirinlahti, Heta Suominen, Tiia Tammi ja Emma Grönfors muodostavat Ihmistoivo nimisen taidekollektiivin. Heidän näyttelynsä "Polut" tutkii, miten eri valinnat vaikuttavat yksilöiden sekä yhteiskunnan kasvuun.
Ihmisiä on paljon eriluonteisia ja -vartaloisia sekä muuten erilaisia. Kaikenlaiset ihmiset ovat kuitenkin sallittuja ja erilaisuus on rikkaus.
Käsityö- ja Muotoilukoulu Näpsän syventävien opintojen keramiikan opiskelijat ovat tehneet Galleria Viviin näyttelykokonaisuuden teemalla Ihmisyyden monet kasvot. Teema valittiin oppilaiden kanssa äänestämällä yhdessä mietityistä aiheista.
Ihmisyyden monet kasvot on laaja kattoteema ja sitä on jokainen ryhmän oppilas lähestynyt omasta näkökulmastaan. Savea työstäessä on pohdittu muun muassa kehopositiivisuutta ja kehorauhaa. Töiden lähtökohtina on ollut myös ahdistusta, pelkoa ja surua. Yksi nuorista kertoi työn lähtökohtana olleen ajatus siitä, miten ihmiset näkevät toisensa, ja miten näyttelyteoskin tullaan näkemään eri tavoin sen katsojien silmissä.
Ihmisyys ja inhimillisyys ovat käsitteinä laajoja. Näyttelyä koonneet nuoret ovat pohtineet töissään myös realismia, täydellisyyden vastakohtia sekä ihmisten kahta eri puolta totuudesta. Teosten valmistumista on ohjannut myös ajatus epätäydellisestä ihmisestä, mikä määrittää täydellisen ihmisen? Joskus ulkopuolisen silmissä rikkinäiseltä näyttävä ihminen voi olla kuitenkin onnellinen ja tyytyväinen tilanteeseensa.
Näyttelyä ohjanneet opettajat Katja Malinen ja Anna Puolakka asettivat töille kaksi reunaehtoa: toinen teoksista olisi roikkuva ja toinen tasolla. Näin nuoret sen sitten tekivät.
Kehonkieli-näyttelyssä Kasperi Leo ja Siina Siuvo tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutkia ihmiskehon monimuotoisuutta ja sen kykyä välittää tunteita ja viestejä. Kehonkieli on universaali kieli, jota kaikki ymmärtävät. Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat kuin sanattomia tarinoita, jotka välittävät viestejä ja tunteita katsojalle.
Tampereen Tyttöjen Talon yhteisnäyttely ’A Girl’s Best Friend’ kokoaa yhteen nuorten tekemää taidetta sekä yhteisteoksia vuosilta 2022-2023. Teokset käsittelevät moninaisia teemoja ystävyydestä yksinäisyyteen, lemmikeistä lempipaikkoihin ja värien ja kuvioiden lumosta naisvihaan.
Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, tekstiilitaidetta, veistoksia, sekatekniikkateoksia sekä valokuvia. Tampereen Tyttöjen Talo on kohtaamispaikka 12-28 vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden.
Suomalais-ukrainalainen taideprojekti “Life goes on – chronicles of Russo-Ukrainian war” tarkastelee Venäjän hyökkäyssotaa nuorten ukrainalaisten valokuvaajien linssin läpi. Kerronta liikkuu menneessä ja nykyisessä kuvaten nuorten tunteita sodasta, sekä rauhan, kodin ja ystävien taakse jättämisestä. Näyttely suuntaa katseen myös tulevaisuuteen, kysyen miten rakennusten lisäksi myös nuorten maailmankuva ja tulevaisuususko pystyttäisiin jälleenrakentamaan.
Hankaluus ymmärtää, käsittää asioita ja ymmärtämättömyyden haasteen tuomat tunteet. Kovakourainen Ulottuvuus ei aina anna aikaa sopeutua ymmärtämään omalla tahdillaan. Kuinka selvitä yhteiskunnan normien mukaan ja mukautua vaatimuslistojen muottiin?
Miltä maailma näyttää silmät kiinni ja uskaltaako silmiä edes avata? DIY Dreamscape esittelee kolmen taiteilijan tajunnanvirtaa ja pohdintoja itsestä, ympäröivästä maailmasta ja näiden kahden suhteesta.
Taiteilijaesittelyt
Aliisa Isohanni on Kannuksessa syntynyt ja sittemmin tamperelaistunut kuvataideopiskelija. Maalauksissaan hän käsittelee useimmiten minäkuvaa ja mielenterveyttä, muissa medioissa myös ulkomaailmaa ja erityisesti maailmanlopun uhkaa.
Julia Porra (s. 1999 Helsinki) on kolmannen vuoden opiskelija Fine Art -linjalla Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Hänen taiteensa keskittyy luomaan oman unenomaisen maailman. Inspiraatioina toimivat maaginen realismi ja surrealismi. Tavoitteena on paeta arjen ongelmia ja ahdistuksia tähän uuteen outoon maailmaan.
Ida Maijala on Vaskivedeltä kotoisin oleva interaktiivisen median opiskelija. Töissään hän käsittelee yleensä erilaisia tunnetiloja ja maailmaa ympärillään.
Nuoruus on paljon keskeneräisyyttä. Aikuisuus taas on liian usein virheiden tekemisen pelkoa. Nuoruuteen keskeneräisyyden ajatellaan kuuluvankin, mutta mikä esimerkki me kasvaessa saadaan? Kannustetaanko testaamaan vai pitäisikö jo tietää tai osata valmiiksi? Käsitöihin kuuluu keskeneräisyyden sietäminen, virheidenkin tekeminen. Niistä saattaa jalostua vielä upeampikin idea, tai ainakin tekniikka kehittyy. Nuoruus eli innostus ja kokeilun halu kohtaavat kokemuksen ja oppimisen.
Tässä näyttelyssä kaikki on kesken, muokattavissa ja katsojan käsissä. Tämä näyttely ei tule valmiiksi koskaan ja siksi kaikkea kuuluu koskea ja jatk...
Melankolisia tyttöjä, suuria tunteita ja suloisia kaneja. Helmi Valtosen taidenäyttely Tunne/mia koettavana.
Näyttely koostuu 9–14-vuotiaiden nuorten oppilastöistä, joissa oppilaat ovat päässeet pohtimaan hyvän tekemistä. Aihetta on lähestytty useilla eri tavoilla. Lähestymistapa on vaihdellut materiaalien ja opintokokonaisuuksien mukaan. Osa oppilaista on tehnyt töitään esimerkiksi hyväntekeväisyyteen, osa pohtinut omaa lähiympäristöään taiteen kautta ja osa on pyrkinyt tekemään mahdollisimman hyvän työn. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilastöitä Galleria Vivissä 28.3.-27.4.2022
Kuka olen, kun olen yksin -ryhmänäyttely esittelee nuorten tulkintoja yksinolon teemasta. Näyttelyyn haki avoimessa haussa 46 taiteen tekijää. Kuuden taiteen tekijän teokset ovat esillä 3.-19.5.2022. Näyttely järjestetään yhteistyössä Nuori Taiteen kanssa. Kuka olen kun olen yksin -ryhmänäyttely Galleria Vivissä 3.-19.5.2022
Näyttelyn lähtökohtana on ollut sana Rauha. Nuoret taiteilijat ovat saaneet pohtia, mistä näkökulmasta haluavat teemaa lähestyä. Tekoprosessin äärellä on pyöritelty asioita ja ilmiöitä, jotka ovat rauhalle vastakohtaisia ja mietinnässä on ollut, voisko avain rauhaan löytyä kaikenlaisten kohoavien tunteiden, niiden negatiivistenkin, hyväksymisestä ja tietoisesta valinnasta, mihin huomiota suuntaamme. Maailmahan on mitä on, meillä on valta valita, mitä omilla teoillamme tuomme maailmaan lisää. Teoksia on tehty myös puhtaasti taiteentekemisen ja värien tuoman rauhoittumisentunteen näkökulmasta, luontoon liittyvästä rauhankokemuksesta käsin ja taustalla on ollut myös ajatus siitä, miten oman sisäisen rauhan löytäminen heijastuu rauhoittavana tekijänä kohti ulkoista maailmaa. Myös kehollinen rauha ja omien tärkeiden, turvallisten asioiden ympäröimänä oleminen ovat olleet inspiraation lähteinä. Eikä myöskään kissoja sovi unohtaa Rauhan anatomian taustavoimista. Me olemme toistemme peilejä. Laitetaan rauha kiertämään.
Rauhan anatomian taiteilijat: Elina Harju, Jade Juntunen, Oona Juntunen, Heta-Maria Kreivi, Lyyti Mäkinen, Ren Piirainen, Noora Pitkänen, Jossu Rasimus, Iida Reitti.
Luomisen tie ei aina ole suora ja mutkaton, joskus se taas sujuu kuin itsestään. Prosessin aikana voi kokea tunteita laidasta laitaan, mutta oli tie mikä tahansa, lopputulos on aina ainutlaatuinen ja tuo jotain uutta tähän maailmaan.
Näyttely on nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Kädentaitokerroksen pystyttämä näyttely, joka sisältää 9–29-vuotiaiden nuorten tekemiä töitä.
Conflict & Counterpoint on Miilo Kyllösen ensimmäisen teossarjan nimi, jossa on tällä hetkellä 14 taulua maalattuna. Galleria Viviin on näistä teoksista valikoitu harkittu kokonaisuus. Jokainen taulu tutkiskelee eri tunnetiloja, värien ja eläinten asettamia vastakohtia ja kysyy katsojaltaan miten ihminen tulkitsee hyvää ja väärää.
Melissa Mäensivu käsittelee Prism-näyttelyssään taiteen kautta värien loistoa yliluonnollisista ja tavallisemmistakin näkökulmista. Töidensä kautta Mäensivu viestii katsojalle ihmetyksen tunnetta. Hän antaa heille mahdollisuuden irrottautua omista huolistaan, edes hetkeksi, ja uppoutua töiden tarjoamiin tarinoihin ja niiden kautta avautuvaan fantastiseen ja värikkääseen maailmaan.
Miten sä haluisit tulla kuvatuksi? Valokuvanäyttely Representation Matters! pohtii henkilökuvia mediassa ja sitä, miten ne rakentavat meidän todellisuutta.
Kertooko valokuva enemmän kuvaajasta vai kuvattavasta? RARE Median toimittajat ja kuvaajat Jan Huhtanen, Orna Ben Lulu ja Vilma Rimpelä pohtivat tarinankertojan valtaa ja sitä, miten sitä voidaan rikkoa yhdenvertaisemman median puolesta. Kuvattujen henkilöiden kanssa yhteistyössä rakennetut valokuvat kuljettivat tekijät lehmien laitumelta eduskuntatalon portaille ja meren pohjalta hotellin sviittiin. Lopputuloksena syntyi Instagram-henkilökuvasarjat Representation Matters ja Good Activism, jotka julkaistiin tilillä @rareonkova.
RARE on uuden sukupolven aikakausmedia, joka tekee mitä haluaa.
Aino Mäkinen – Sinä hetkenä
Näyttelyn ideana on ohjata katsojaa pohtimaan, miltä eri maalausten kohteista ja päähenkilöistä mahtaa tuntua hetkessä, jossa he ovat kuvattuna.
Miina Hellsten - Paratiisin tytöt
Näyttelyyn valikoidut teokset ovat syntyneet viimeisen parin vuoden aikana tytöstä nuoreksi naiseksi kasvaessa, ja ne avaavat ikkunan oman itsensä etsimisen prosessiin. Millaista valtaa minulla on tyttönä tässä maailmassa, elämäntilanteessa ja hetkessä? Paratiisin tytöt ottavat käärmeen lemmikiksi, ovat herkkiä, hölmöjä, rohkeita ja rajuja.
Uskallus on yhteisnäyttely, jossa valokuvaajat Katri Kallio ja Eevi Siniketo käsittelevät erilaisten henkilökuvien kautta ihmisten rohkeutta ja pelkojen kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa.
Nuorten kulttuurikeskus tarjoaa puitteet erilaisten näyttelyiden toteuttamiselle. Kulttuurikeskuksen tehtävänä on nostaa nuorten tekemää taidetta esille ja tarjota nuorten tekemälle taiteelle matalan kynnyksen näyttelytilaa. Galleria Vivi on tarkoitettu 9–29-vuotiaiden nuorten taiteen näyttelytoiminnalle. Vivissä järjestetään näyttelytoimintaa lukuvuoden aikana aikavälillä elokuu-kesäkuu. Seuraava näyttelyhaku on avoinna 31.1.–31.3.2025, josta valitaan näyttelyt seuraavalle lukuvuodelle 2025–2026.
Hakijoina voivat olla yksittäiset nuoret, kaverukset tai kaveriporukat tai nuorten ryhmät (9–29-vuotiaiden). Hakija voi olla yksityishenkilö tai nuorten parissa toimintaa järjestävä taho (yhdistys, oppilaitos, harrastustoimija jne.). Yksittäisten nuorten osalta haussa voi hakea yksityisnäyttelyä tai osaksi yhteisnäyttelyä. Etusijalla haussa ovat Tampereen ja Pirkanmaan seudulta olevat nuoret taiteentekijät ja tahot. Lisäksi etusijalla haussa ovat taiteentekijät, joilla ei vielä ole ollut näyttelyä aiemmin Galleria Vivissä
Yksittäisten nuorten osalta toivomme, että kokemusta taiteen tekemisestä on jo vähän takana ja esimerkiksi teoksia on jo sen verran, että niillä pystyy rakentamaan kokonaisen näyttelyn galleriatilaan. Jos teoksia ei ole vielä paljoa, valitse haussa vaihtoehdoksi "haen mukaan yhteisnäyttelyyn". Yhteisnäyttely tarkoittaa, että rakennamme näyttelyn useamman nuoren kanssa yhdessä yhdeksi kokonaisuudeksi. Nuorten ei tarvitse tuntea toisiaan etukäteen.
Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Galleria Vivin näyttelyhaku lukuvuodelle 2024-2025 oli avoinna 31.1.–31.3.2024. Näyttelyajan saaneille ilmoitetaan asiasta toukokuun 2024 loppuun mennessä. Muille hakijoille pyritään ilmoittamaan päätöksestä pian tämän jälkeen.
Galleria Vivissä järjestetään näyttelytoimintaa lukuvuoden aikana aikavälillä elokuu-kesäkuu. Näyttelyajan pituus on keskimäärin kolme viikkoa, jonka lisäksi on ripustus- ja purkupäivät. Näyttelytilan käyttö on taiteilijoille maksutonta. Näyttelyyn liittyen saattaa tulla joitain kustannuksia riippuen näytteilleasettajan omista suunnitelmista näyttelyn rakentamisen suhteen tai jos esimerkiksi teosten kuljettaminen tai niiden vakuuttaminen (omavalintaista) sellaisia aiheuttaa.
Galleria Vivi sijaitsee Monitoimitalon ensimmäisen kerroksen sisääntuloaulassa lasiseinän takana. Galleriatila on kooltaan seuraavanlainen: korkeus 2,80m, leveys 6,40m, syvyys: 5,5m Tilassa ei ole ikkunoita ulos. Yksi tilan seinistä on kokonaan lasiseinää (josta myös sisääntulo tilaan), jonka eteen saa akustoivan ja pimentävän verhon. Tilassa on harmaa kokolattiamatto.
Galleriasta löytyy kiskoihin sopivat ripustuslangat:
sekä ripustuskoukut:
Tilan keskellä on katossa kolme ripustustankoa. Yksi tanko kestää painoa n. 50kg, mutta keinumista tanko ei kestä vaan painon täytyy olla staattista
Lisäksi näyttelykäytössä on kaksi korkeaa lasivitriiniä sekä muutamia veistosjalustoja. Tilaa voi somistaa ja kalustaa joko omilla tai talosta löytyvillä asioilla. Käytössä on myös linjalaser sekä työkalupakki tarvikkeineen.
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]