Emil Aaltosen puisto

Eemil Aaltosen puisto sijaitsee Tammelantoria vastapäätä. Puistossa on istuskelupaikkoja suihkulähteen ympärillä ja lasten leikkipaikka. Emil Aaltosen puisto on nimetty vuorineuvos ja teollisuusjohtaja Emil Aaltosen mukaan. Hän vaikutti merkittävällä tavalla Tampereen rakentamiseen ja oli myös tunnettu kulttuurilahjoitusten tekijä sekä taiteen kerääjä. Puiston pohjoispäässä sijaitsee myös linnamainen Emil Aaltosen rakennuttama kenkätehdas. Puistossa on 1969 pystytetty suihkukaivo, joka pystytettiin Emil Aaltosen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Puistoa remontoitiin vuosina 2011-2012. Vuonna 2012 kunnostettiin muun muassa suihkulähdeaukio, ja suihkulähteeseen toteutettiin erikoisvalaistus. Eemil Aaltosen puisto ja Tammelantori muodostavat yhdessä kaupunginosan isoimman julkisen tilan.

Sijainti kartalla

Leikkipaikalle on valittu erityisesti liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja ja soveltuvia välineitä, jotka myös sopivat kaikille lapsille. Leikkipaikka sijaitsee vastapäätä Tammelantoria Emil Aaltosen puiston eteläosassa.
Päivitetty 14.6.2023