Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen ja ohjeet

Step-muokkaus -tunti

Tällä sivulla

Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen tarjoamiin ohjausryhmiin sekä uimakouluihin haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Ryhmät aukeavat ilmoittautumisjärjestelmään selattaviksi kaksi viikkoa ennen varsinaisen hakuajan alkua. 

Ryhmiin voi ilmoittautua niin kauan kun ryhmissä on tilaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos valitsemasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle. Paikan vapauduttua otamme yhteyttä ja tarjoamme paikkaa varasijalla olevalle.

Voit ilmoittautua ryhmiin alkamisajankohdan jälkeen niin kauan kun ryhmissä on tilaa ilmoittautumisjärjestelmän kautta, tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan sähköpostitse tai erillisenä soittoaikana.

Liikuntapalveluista riippumattomista syistä ryhmätoiminta voi siirtyä ulkoliikuntaan, etäopetukseen tai keskeytyä. Ulkoliikunnalla tai etäopetuksella korvattavien kurssien kurssimaksua ei palauteta. Muissa tapauksissa kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan. Emme ilmoita asiakkaalle erikseen kurssin alkamisesta.

Ilmoittautumisajat ryhmiin sekä ryhmien alkamisajankohdat

Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan erillisinä ilmoittautumisjankohtina. Tarkista ryhmän ilmoittautumisajankohdat sekä alkamisajankohdat alta.

Lisätietoa ilmoittautumisesta

Miten ryhmiin ilmoittaudutaan? Voinko ilmoittautua puhelimitse? Entä jos haluan perua ilmoittautumiseni?

Sähköinen ryhmähaku ja ilmoittautuminen

Liikuntapalvelujen sähköisen ilmoittautumisen kautta voi ilmoittautua hakuaikoina esimerkiksi vauvauinteihin, uimakouluihin, perheiden, nuorten, aikuisten, työikäisten sekä senioreiden liikuntaryhmiin. Hakuajat vaihtelevat eri ryhmien kesken. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmoittautumisesta

K: Miksi ryhmässä ei ollut enää tilaa kolmen minuutin kuluttua ilmoittautumisen alkamisesta? Onko kurssipaikkoja täytelty jo ennakkoon?

Suosituimmat ryhmämme täyttyvät jopa muutamassa minuutissa ilmoittautumisen alkamisesta.

K: Miksi ilmoittautuminen kaikkiin ryhmiin on samana päivänä, jolloin ei ehdi ilmoittautua kuin yhteen valitsemaansa ryhmään, koska muut ovat ehtineet täyttyä?

Yhdellä ilmoittautumisella voi valita kaikki haluamansa ryhmät ostoskoriin ja tämän jälkeen kirjoittaa yhteystietonsa. Paikka säilyy varattuna 20 minuuttia, jonka aikana voi kirjoittaa henkilötiedot.

K: Siirtyessäni maksamaan verkkopankissa, toiminto keskeytyi. Mistä tiedän, onnistuiko ilmoittautuminen?

Ilmoittautuminen on joka tapauksessa voimassa ja saat myöhemmin paperilaskun ilmoittamaasi osoitteeseen.

K: Ilmoittautumisessa pakollisessa kentässä vaaditaan täydellinen sosiaaliturvatunnus. Mielestäni ette ole viranomainen, joten tunnuksen alkuosan pitäisi riittää myös työväenopistolle, toimintanne ei vaadi täydellisen tunnuksen käyttämistä.

Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva asiakasrekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään ja perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella. Käytäntö on yleinen Tampereen kaupungilla muissakin maksuissa.

K: Keneltä voi kysyä ryhmistä?

Liikunnanohjaajien puhelinnumerot on kerrottu esitteen alkusivuilla. He vastaavat kysymyksiin, jotka liittyvät ryhmien tuntisisältöihin Löydät tietoa kursseista myös liikunta- ja nuorisoyksikön kotisivuilta osoitteesta www.tampere.fi/ohjattu liikunta.

K: Miksi en saa vahvistusta, vaikka laitoin sähköpostiosoitteeni?

Mikäli sähköpostiosoitteessa on pienikin virhe, vahvistus ei löydä perille. Myös ilmoittautumispiikin aikana sähköpostivahvistus voi viivästyä tai jäädä tulematta.

K: Sain ilmoittautumisnumeron, mihin sitä käytetään?

Ota muistiin ilmoittautumisnumero, jolla voit myöhemmin tarkistaa, mihin ryhmiin olet ilmoittautunut. Ilmoittautuminen tarkistetaan kohdasta Omat tiedot.

K:Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, enkä voinut maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Menetänkö nyt paikkani?

Asiakkaalla on mahdollisuus maksaa kurssimaksut heti, mutta se ei ole pakollista. Mikäli et maksa ohjausmaksua heti verkkopankissa, tai maksu jostain syystä keskeytyy, saat laskun postissa antamaasi osoitteeseen.

Ota yhteyttä liikunnanohjaajiin

Uimakoulut ja vauvauinnit p. 040 801 6587 
Nuorten liikunta p. 040 188 1589 
Perheliikunta p. 044 486 3816 
Muut ohjatut liikuntaryhmät p. 044 4235247 

Voit laittaa viestiä myös liikunnanohjaajien yhteiseen sähköpostiosoitteeseen: 
[email protected] 
 

Alueelliset liikunnanohjaustiimit

Hervanta-Kaukajärvi -alueen liikunnanohjaajat
Puhelin 040 806 4914 (soittoaika ti klo 8.15 - 8.45)
Puhelin 040 806 4915 (soittoaika ke klo 11.45 - 12.45)

Keskusta-alueen liikunnanohjaajat
Puhelin 050 364 8622 (soittoaika ma klo 9.00 - 10.00)

Tesoma-alueen liikunnanohjaajat
Puhelin 044 486 3050 (soittoaika pe klo 12.15 - 13.15)

Muut yhteystiedot

Tukea liikunnan aloittamiseen liikuntaneuvonnasta

Vähän liikkuvilla on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn myös elämänlaatuun. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot edistää asiakkaan hyvinvointia. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.

Liikuntaneuvontaa on saatavilla puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisissa tapaamisissa terveyskeskuksissa tai Tampereen uintikeskuksessa. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Liikuntaneuvontaa jokaiselle ikäryhmälle

Liikunnan starttikurssit

Liikunnanohjaajat opastavat ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Saat tukea ja vinkkejä terveytesi kannalta sopivasta liikunnasta ja kuulet eri harrastusmahdollisuuksista.  

Tutustu erilaisiin starttkursseihin ja lähde liikkeelle! 

Kertamaksulliset jumpat

Jos koko kaudeksi sitoutuminen ei tunnu sinulle sopivalta vaihtoehdolta, lähde kokeilemaan kertamaksullisia jumppia! Näille tunneille ei ole ilmoittautumista ja mukaan pääsee milloin vain. 

Kertamaksullisista jumpista löytyy vesijumppia, kahvakuulatunteja sekä kuntopiirejä. 

Etsi itsellesi sopiva ajankohta ja lähde mukaan! 

Päivitetty 11.8.2023