Siirry sisältöön

Kulttuuri ja vapaa-aika

Koronarajoitukset

Voimassa olevat rajoitukset

Kaupungin museot ja kulttuuripalvelut ovat avoinna normaalein aukioloajoin. Kaupungin kulttuuripalvelut avautuvat koronatilanne huomioiden

Kirjastojen kokoelmatilat ovat avoinna ja asiakkaat pääsevät hakemaan lainattavaa normaalisti hyllyistä. Myös lehtisalit avataan lehtien lainaamista tai lyhytaikaista lukua varten. Asiakaskoneiden lyhytaikainen (15 min) käyttö on mahdollista. Kirjaston työskentely- ja harrastustilat pidetään edelleen suljettuina. Kirjastojen kaikki tapahtumat ja tilavaraukset on peruttu ainakin 16.5.2021 saakka. Kirjastoissa suositellaan pikaista asiointia. Kirjastossa asioidessa tulee huomioida koronaohjeet. Lisätietoa kirjastojen sivuilta

Uimahallit avataan eläkeläisille 17.5.2021 alkaen. Uimaan pääsevät edelleen myös erityisuimakortin haltijat sekä lasten ja nuorten harrastetoimintaan osallistuvat. Kuuluminen näihin käyttäjäryhmiin on todistettava jokaisella käyntikerralla. Tampereen maauimala avataan eläkeläisille, kouluryhmille sekä erityisuimakortin haltijoille 17.5.2021. Uimahallien ja maauimalan toiminta 17.5.2021 alkaen

Sisäliikunta on kielletty kaupungin sisäliikuntatiloissa ja jäähalleissa lukuun ottamatta kilpa- ja huippu-urheilua.

Aikuisten (yli 20-vuotiaat) ryhmäliikunta sisä- ja ulkoliikunnassa on kielletty.

Kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina (paitsi etäopetus). Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, jos opetus voidaan toteuttaa Ulkoinen linkkiOKM:n ja THL:n turvaohjein.

Alle 20-vuotiaiden (vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien) lasten ja nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa ovat mahdollisia Ulkoinen linkkiOKM:n ja THL:n turvaohjeistusta nuodattaen.


Nuorisotilojen ohjattu toiminta on mahdollista. Nuorisopalveluiden työntekijät jatkavat jalkautumista ympäri Tamperetta. He ovat tavoitettavissa myös muun muassa somessa ja puhelimitse. Tekemistä ja juttuseuraa löytyy lisäksi virtuaaliselta nuorisotilalta Nuorten Tampereen Discordista. Ajankohtaiset ja yhteystiedot löydät Nuorten Tampere -sivuilta.


Kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan kymmenen hengen rajaa 16.5.2021 asti.


Tampereen kaupungin omat suuret yleisötapahtumat on peruttu tai ne toteutetaan vaihtoehtoisilla sisällöillä.


Tampereen kaupungin ohjeet ja tiedotteet liittyen koronavirukseen on koottu sivulle tampere.fi/koronavirus

Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026

Tiedotteet


Kysyttävää harrastuksista?

Lasten, nuorten ja perheiden harrastusneuvonta

Kaupunkikulttuuriyksikön ja liikunta- ja nuorisopalveluiden neuvontapalvelu "Harrastava Tampere" auttaa lapsia, nuoria ja perheitä harrastuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lasten, nuorten ja perheiden harrastusneuvonta

Kaupunkikulttuuriyksikön ja liikunta- ja nuorisopalveluiden neuvontapalvelu "Harrastava Tampere" auttaa lapsia, nuoria ja perheitä harrastuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Uutiskirjeet