Hyppää sivuvalikkoon

Tampere.fi

Tampere.fi pyrkii olemaan asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittava tietosivusto, josta pääsee helposti palveluihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet ja palvelee myös kansainvälisiä käyttäjäryhmiä.  

Sivut ovat saavutettavat kaikille ja sujuvat käyttää älypuhelimella. Ulkoasultaan Tampere.fi henkii vahvasti Tampere.Finland-brändiä. 

Tiedon löytymistä sivuilta helpotetaan tarjoamalla eri valikoita kuten aihepiireittäin ja elämäntilanteittain, hakuja ja suodatusmahdollisuuksia. Sisällöt on pyritty esittämään käyttäjälle selkeästi. Eri tietolähteitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan niin, että samaa tietosisältöä julkaistaan eri kanavissa. Tampere.fi:hin tulee rajapintojen kautta esimerkiksi palveluihin liittyvää sisältöä Suomi.fi:n Palvelutietovarannosta ja tapahtumia Tampereen tapahtumakalenterista.

Sivustosta on suomenkielisen sivuston lisäksi englanninkielinen, hieman suppeampi versio. Tampere.fi-sivujen tekstejä voi kääntää eri kielille sivustolta löytyvän käännöstyökalun avulla: Valitse hiiren avulla maalaamalla verkkosivun tekstistä se kohta, jonka haluat kääntää. Kun teksti on valittu, tulee esiin työkalu, jonka toimintolinkeistä klikataan Käännös. Tämän jälkeen valitse kieli, jolle tekstin haluat käännettävän.

Sivustolle saavutaan useimmiten hakukoneen kautta

Tampere.fi-sivusto uudistettiin muutama vuosi sitten niin, että uusi sivusto julkaistiin toukokuun lopussa 2022. Käyttäjäkyselyjen (tuorein 2022) ja uuden sivuston ensimmäisen olemassaolovuoden (kesäkuu 2022 - toukokuu 2023) käyttödatan perusteella Tampere.fi-sivuilta on haettu eniten terveydenhoitoon liittyvää tietoa, ajankohtaisasioita sekä kirjastoon ja liikenteeseen liittyvää tietoa. Suosituimmissa sivuissa on korostunut niin ikään terveydenhoito mutta myös varhaiskasvatuksen eVaka-asiointipalvelu, koulujen työ- ja loma-ajat, kirjasto, liikunta-aiheet sekä liikenneaiheet.

Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle, ja suurin osa niihin liittyvistä sisällöistä poistettiin Tampere.fi-sivuilta alkuvuodesta. Käytetyimmistä sosiaali- ja terveyspalveluista tarjottiin perustiedot myös Tampere.fi-sivuilla pitkälle kevääseen 2023 asti. Tällä hetkellä sivuilla on ainoastaan ohjauksia Pirha.fi:n sisältöihin. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvien sisältöjen poistuminen Tampere.fi:stä vaikuttaa siten käyttödataan suosituimmista sivuista vasta myöhemmässä vaiheessa.

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Kaupungin alkuvuoden 2023 asukasviestintätutkimuksen mukaan Tampere.fi on asukkaiden mielestä kaupungin omista viestinnän kanavista hyödyllisin, kun haluaa saada tietoa kaupungin palveluista ja toiminnoista.

Uusitun sivuston ensimmäisen olemassaolovuoden (kesäkuu 2022 - toukokuu 2023) aikana sivustolla oli 5,9 miljoonaa käyntiä ja 14,5 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 65 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 64 prosenttia kävijöistä. Mobiilikäyttö on vuosi vuodelta kasvanut. Myös muita kaupungin sivustoja käytetään yhä useammin mobiilisti - pääsivusto Tampere.fi:n lisäksi kaupungilla on useita erillisiä pienempiä sivustoja.

Verkkopalvelukokonaisuudesta vastaa strategia- ja kehittämisyksikön viestintä.

Satu Aalto
Tampere.fi:n päätoimittaja Viestintäpäällikkö
Puhelin:
050 571 2874

Tiesitkö? 

Tampere oli ensimmäisten joukossa suomalaisista kaupungeista, jotka julkaisivat verkkosivut 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäinen Tampere.fi -sivusto julkaistiin vuonna 1994.

Päivitetty 10.11.2023