Tampere.fi

Tampere.fi pyrkii olemaan asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittava tietosivusto, josta pääsee helposti palveluihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet ja palvelee myös kansainvälisiä käyttäjäryhmiä. Verkkosivut uudistettiin 2020 - kesä 2022. Koko uudistuksen ajan kuultiin käyttäjien näkemyksiä, jotta heidän tarpeensa huomioitaisiin mahdollisimman hyvin. 

Sivut ovat saavutettavat kaikille ja sujuvat käyttää älypuhelimella. Ulkoasultaan Tampere.fi henkii vahvasti Tampere.Finland-brändiä. 

Tiedon löytymistä sivuilta helpotetaan tarjoamalla eri valikoita kuten aihepiireittäin ja elämäntilanteittain, hakuja ja suodatusmahdollisuuksia. Sisällöt on pyritty esittämään käyttäjälle selkeästi. Eri tietolähteitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan niin, että samaa tietosisältöä julkaistaan eri kanavissa. Tampere.fi:hin tulee rajapintojen kautta esimerkiksi palveluihin liittyvää sisältöä Suomi.fi:n Palvelutietovarannosta ja tapahtumia Tampereen alueen tapahtumakalenterista.

Käyttäjäkyselyjen ja käyttödatan perusteella Tampere.fi-sivuilta haetaan eniten terveydenhoitoon liittyvää tietoa, ajankohtaisasiaa sekä kirjastoon ja liikenteeseen liittyvää tietoa.

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Sen käyttö on kasvanut vuosittain. Vuonna 2021 sivustolla oli 3,4 miljoonaa käyttäjää ja 21,4 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 65 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 58 prosenttia kävijöistä. Mobiilikäyttö on vuosi vuodelta kasvanut. Myös muita kaupungin sivustoja käytetään yhä useammin mobiilisti - pääsivusto Tampere.fi:n lisäksi kaupungilla on useita erillisiä pienempiä sivustoja.

Verkkopalvelukokonaisuudesta vastaa strategia- ja kehittämisyksikön viestintä

Tampere.fi:n päätoimittaja Viestintäpäällikkö Satu Aalto
Puhelin:
050 571 2874

Tiesitkö? 

Tampere oli ensimmäisten joukossa suomalaisista kaupungeista, jotka julkaisivat verkkosivut 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäinen Tampere.fi -sivusto julkaistiin vuonna 1994.

Päivitetty 19.9.2022