Hyppää sivuvalikkoon

Tampere.fi

Tampere.fi pyrkii olemaan asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittava tietosivusto, josta pääsee helposti palveluihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet ja palvelee myös kansainvälisiä käyttäjäryhmiä. Verkkosivut uudistettiin ajalla 2020 - kesä 2022. Koko uudistuksen ajan kuultiin käyttäjien näkemyksiä, jotta heidän tarpeensa huomioitaisiin mahdollisimman hyvin. 

Sivut ovat saavutettavat kaikille ja sujuvat käyttää älypuhelimella. Ulkoasultaan Tampere.fi henkii vahvasti Tampere.Finland-brändiä. 

Tiedon löytymistä sivuilta helpotetaan tarjoamalla eri valikoita kuten aihepiireittäin ja elämäntilanteittain, hakuja ja suodatusmahdollisuuksia. Sisällöt on pyritty esittämään käyttäjälle selkeästi. Eri tietolähteitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan niin, että samaa tietosisältöä julkaistaan eri kanavissa. Tampere.fi:hin tulee rajapintojen kautta esimerkiksi palveluihin liittyvää sisältöä Suomi.fi:n Palvelutietovarannosta ja tapahtumia Tampereen alueen tapahtumakalenterista.

Sivustosta on suomenkielisen sivuston lisäksi englanninkielinen, hieman suppeampi versio. Tampere.fi-sivujen tekstejä voi kääntää eri kielille sivustolta löytyvän käännöstyökalun avulla: Valitse hiiren avulla maalaamalla verkkosivun tekstistä se kohta, jonka haluat kääntää. Kun teksti on valittu, tulee esiin työkalu, jonka toimintolinkeistä klikataan Käännös. Tämän jälkeen valitse kieli, jolle tekstin haluat käännettävän.

Sivustolle saavutaan useimmiten hakukoneen kautta

Käyttäjäkyselyjen ja käyttödatan perusteella Tampere.fi-sivuilta haetaan eniten terveydenhoitoon liittyvää tietoa, ajankohtaisasiaa sekä kirjastoon ja liikenteeseen liittyvää tietoa.

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Sen käyttö on kasvanut vuosittain. Vuoden 2022 jälkipuoliskolla sivustolla oli 3,1 miljoonaa käyntiä ja 7,8 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 66 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 64 prosenttia kävijöistä. Mobiilikäyttö on vuosi vuodelta kasvanut. Myös muita kaupungin sivustoja käytetään yhä useammin mobiilisti - pääsivusto Tampere.fi:n lisäksi kaupungilla on useita erillisiä pienempiä sivustoja.

Verkkopalvelukokonaisuudesta vastaa strategia- ja kehittämisyksikön viestintä.

Satu Aalto
Tampere.fi:n päätoimittaja Viestintäpäällikkö
Puhelin:
050 571 2874

Tiesitkö? 

Tampere oli ensimmäisten joukossa suomalaisista kaupungeista, jotka julkaisivat verkkosivut 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäinen Tampere.fi -sivusto julkaistiin vuonna 1994.

Päivitetty 3.4.2023