Hyppää sivuvalikkoon

Tampere.fi

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Kaupungin alkuvuoden 2023 asukasviestintätutkimuksen mukaan Tampere.fi on asukkaiden mielestä kaupungin omista viestinnän kanavista hyödyllisin, kun haluaa saada tietoa kaupungin palveluista ja toiminnoista.

Arkea sujuvoittava ja palveluihin ohjaava tietosivusto

Tampere.fi pyrkii olemaan asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittava tietosivusto, josta pääsee helposti palveluihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet ja palvelee myös kansainvälisiä käyttäjäryhmiä.  

Sivujen tavoitteena on olla mahdollisimman saavutettavat kaikille ja sujuvat käyttää eri laitteilla. Ulkoasultaan Tampere.fi henkii vahvasti Tampere.Finland-brändiä. 

Tiedon löytymistä sivuilta helpotetaan tarjoamalla eri valikoita kuten aihepiireittäin ja elämäntilanteittain, hakuja ja suodatusmahdollisuuksia. Sisällöt on pyritty esittämään käyttäjälle selkeästi. Eri tietolähteitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan niin, että samaa tietosisältöä julkaistaan eri kanavissa. Tampere.fi:hin tulee rajapintojen kautta esimerkiksi palveluihin liittyvää sisältöä Suomi.fi:n Palvelutietovarannosta ja tapahtumia Tampereen tapahtumakalenterista.

Hyödynnä käännöstoimintoa

Sivustosta on suomenkielisen sivuston lisäksi englanninkielinen, hieman suppeampi versio. Tampere.fi-sivujen tekstejä voit kuitenkin kääntää useille eri kielille sivustolta löytyvän käännöstyökalun avulla: Valitse hiiren avulla maalaamalla verkkosivun tekstistä se kohta, jonka haluat kääntää. Kun teksti on valittu, tulee esiin työkalu, jonka toimintolinkeistä klikataan Käännös. Tämän jälkeen valitse kieli, jolle tekstin haluat käännettävän.

Sivustolle saavutaan useimmiten hakukoneen kautta ja älypuhelimella

Tampere.fi-sivuston käyttäjäkyselyn 2023 mukaan kaupungin sivuilta etsitään eniten ajankohtaisasiaa sekä vapaa-aikaan, liikuntaan, kirjastoon, liikenteeseen ja kulttuuriin liittyvää tietoa. Käyttäjäkyselyn palautteiden perusteella myös terveydenhuoltoon liittyviä tietoja on kaupungin sivuilta etsitty, varmastikin vanhasta tottumuksesta, vaikka terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyi vuoden 2023 alusta Pirkanmaan hyvinvointialueelle. 

Myös Tampere.fi:n sivu, joka tuki käyttäjien löytämistä Pirha.fi-verkkosivuille terveyspalvelujen ääreen, oli vuoden 2023 käyttötilastojen perusteella Tampere.fi-etusivun jälkeen yksi suosituimmista Tampere.fi:n sivuista. Suosittuja sisältöjä olivat myös varhaiskasvatuksen eVaka-asiointipalvelu, koulujen työ- ja loma-ajat, kirjasto sekä useat eri liikuntapaikkoihin, pysäköintiin ja Tampereen seudun työväenopistoon liittyvät sisällöt.

Vuonna 2023 sivustolla oli 5,2 miljoonaa käyntiä ja 12 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 65 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 66 prosenttia kävijöistä. Mobiilikäyttö on vuosi vuodelta kasvanut. Myös muita kaupungin sivustoja käytetään yhä useammin mobiilisti - pääsivusto Tampere.fi:n lisäksi kaupungilla on useita erillisiä pienempiä sivustoja.

Verkkopalvelukokonaisuudesta vastaa konserniviestintä.

Satu Aalto
Tampere.fi:n päätoimittaja Viestintäpäällikkö
Puhelin:
050 571 2874

Tiesitkö? 

Tampere oli ensimmäisten joukossa suomalaisista kaupungeista, jotka julkaisivat verkkosivut 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäinen Tampere.fi-sivusto julkaistiin vuonna 1994. Seuraavassa kuvassa on paperitulosteesta skannattu kuva Tampere.fi-etusivusta 11.9.1995.

Tampere.fi-verkkosivujen etusivu vuodelta 1995.
Tampere.fi-etusivu vuonna 1995.

Tampere.fi-etusivu vuonna 1995 -kuvan sisältö tekstinä

Päivitetty 27.2.2024