Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Terveysasemat

Influenssarokotukset ovat käynnissä terveysasemilla. Erityinen rokotuskampanjailta järjestetään 4.12.: Influenssarokotukset

Oma terveysasemasi on ensisijainen hoitopaikkasi kaikissa sairastumistapauksissa. Saat terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja ja sinut lähetetään tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Jokaisella tamperelaisella on osoitteen mukaan määräytyvä terveysasema. Terveysasemahaku kertoo terveysasemasi yhteystiedot:

Ajanvaraus terveysasemille

Ajanvaraustapa riippuu siitä, minkä terveysaseman asiakas olet:

Akuuteissa ja lyhytaikaisissa vaivoissa voit varata vastaanottoajan sille oman terveysaseman lääkärille, jolle nopeimmin pääsee. Hoidon jatkuvuuden turvaamiseksi pitkäaikaissairaiden toivotaan keskittävän käyntinsä samalle lääkärille. Vastuulääkärille listautuminen onnistuu parhaiten terveysasemalla, esim. kontrollikäynnin yhteydessä.


Kiireellinen hoito

Jos tarvitset hätätapauksissa kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle aukioloaikoina. Terveysasemat ovat auki ma - to klo 8 - 16, pe ja aattopäivinä klo 8 - 15.

Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni lukuun ottamatta kiirevastaanottoa, joka palvelee Hatanpään terveysasemalla arkisin klo 16 - 20 ja viikonloppuisin klo 10 - 16. Kiirevastaanotolle ohjaudut terveyspalvelujen neuvonnan kautta.

TAYS Ensiapu Acutassa hoidetaan äkillisesti sairastuneet ja loukkaantuneet tamperelaiset, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa. Acuta palvelee ympäri vuorokauden.

Oikopolut