Hyvää työtä!

Ajan hermolla! Kirjoituksia työstä, osaamisesta ja yrittäjyydestä.

Kirjoittaja: Työllisyys- ja kasvupalvelujen asiantuntijat

Tampereen kaupunki tarjoaa tukea ja kohtaamismahdollisuuksia yrityskauppoja suunnitteleville

Yksi tapa ryhtyä yrittäjäksi on ostaa jo valmiiksi toimiva yritys. Niin yrityksen ostamiseen kuin myymiseen on tarjolla tukea. Myös kaupunkina voimme tukea polkuasi yrityskaupoissa.
Kuvassa seisoo auringonpaisteessa Paula Yrjänheikki vierellään Harri Katajisto. Taustalla näkyy Tammerkosken silta.
Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Yrityskoordinaattori Paula Yrjänheikki ja Projektipäällikkö Harri Katajisto

Yrityksen osto on mahdollisuus luoda itselleen työ. Ostamalla yrityksen saat valmiin liiketoiminnan, jota voit jatkaa ja rakentaa omannäköiseksi. Ostamasi yritystoiminta voi sisältää olemassa olevan asiakaskunnan, tuotevalikoiman ja toimivan tavan tehdä liiketoimintaa. Yrityksen jatkajana voit työllistää muita ja tukea alueen elinvoimaa kehittämällä ja kasvattamalla liiketoimintaa.

Tässä blogikirjoituksessa haluamme nostaa esiin kolme perusasiaa, jotka yrityskauppaa suunnittelevan kannattaa huomioida.

  1. Olet sitten myyjä tai ostaja, sinun kannattaa käyttää apuna yrityskaupan osaajia. Yrityskauppaan erikoistuneet ammattilaiset voivat olla korvaamaton apu sopivan ostajan tai myyjän löytämisessä. Ammattilaisilla on laajat verkostot ja tietoa siitä, miten yrityskaupat yleensä toteutetaan. Heiltä saat neuvoja esimerkiksi hinnan määrittelyssä ja sopimusten laatimisessa. Sinun on hyvä tunnistaa, milloin tarvitset ulkopuolista apua.
  2. Verkostoidu aktiivisesti ja kerro myynti- tai ostoaikeestasi mahdollisimman laajasti. Hyödynnä omia kontaktejasi sekä ostajana tai myyjänä. Henkilökohtaiset suhteet voivat avata ovia parhaimpiin kohteisiin.
  3. Tutki myös digitaalisia markkinapaikkoja. Tällaisilla foorumeilla myyjät usein etsivät aktiivisesti ostajia liiketoimintansa siirtämiseen. Perinteiset alan tapahtumat voivat myös olla erinomainen mahdollisuus tavata myyjiä kasvokkain.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tarjoaa mahdollisuuksia kohtaamisille. Me tuemme verkostoitumista, olemme mukana järjestämässä omistajanvaihdostilaisuuksia ja tuemme yrittäjyyttä suunnittelevaa erilaisin palveluin. Haluamme olla mukana rakentamassa siltaasi tulevaisuuteen.

Olemme mukana Pirkanmaan TE-toimiston järjestämässä Omistajanvaihdosmarkkinat-tapahtumassa, joka järjestetään tiistaina 31.10.2023 Scandic Rosendahlissa kello 11 alkaen. Mukana ovat myös ELY-keskus, Pirkanmaan Yrittäjät, Finnvera ja Pirkanmaan Yrityskummit ry. Tilaisuuteen ilmoittautuminen avautuu myöhemmin Tampereen tapahtumakalenteriin.

Teksti: Harri Katajisto ja Paula Yrjänheikki
Kuvat: Ville Vitikka
Jaa sosiaalisessa mediassa

Jätä kommentti

Liitä teksti muusta lähteestä näppäinyhdistelmällä CTRL+SHIFT + V.