Näsin puistosilta

Näsin puistosilta ilmasta nähtynä, sillan vasemmalla puolella Näsijärvi ja oikealla puolella Tammerkosken yläjuoksua, taustalla Ranta-Tampellan kerrostaloja.
Näsijärven puoleinen entinen ajoneuvosilta palvelee nyt uudistettuna vapaa-ajan ja virkistyksen alueena sekä kävelyreittinä. Tammerkosken länsipuolella Ranta-Tampellan ja Särkänniemen välissä sijaitseva puistosilta on osa Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevää rantareitistöä.

Kaikkiaan 225 metriä pitkä ja reilut 14 metriä leveä silta on jaettu erilaisiin liikkumisen- ja oleskelun alueisiin. Tekemistä tarjoavat muun muassa isot keinut ja kumpuileva asfalttireitti, jossa voi skuuttailla tai ottaa vaikka juoksuspurtteja valmiiksi merkattujen metrimäärien mukaan.

Viihtyisyyttä lisää puistomaiseksi rakennettu ympäristö värikkäine asfalttimaalauksineen, picnic-pöytineen, puuterasseineen ja istutuksineen, jotka kasvaessaan tuovat vehreyttä rantamaisemaan.

Sijainti kartalla

Puistosilta voitti Vuoden ympäristörakenne -palkinnon!

Vuoden Ympäristörakenne 2023 -kilpailun tuomariston mukaan Tampereen Näsin puistosillalla on poikkeuksellisella tavalla hyödynnetty vanhan ajoneuvosillan rakenteet uuteen käyttötarkoitukseen, maisemoiden silta virkistykseen ja kevyen liikenteen käyttöön.

Puistosilta kutsuu viihtymään

Tiesitkö, että kävelyreitin lisäksi Näsin puistosilta tarjoaa upeat maisemat ja viihtyisän oleskelupaikan, jonka penkeillä ja pöydilläkin on oma tarinansa?

Mutkitteleva reitti, pyöräparkki sekä isot keinut Näsin puistosillalla, taustalla Näsinneula ja Särkänniemen huvipuisto.
Sillan muotokieli on saanut inspiraatiota Näsijärven aalloista ja tuulisuudesta. Myös esteettömyys on huomioitu sillan suunnittelussa.
Päivitetty 27.2.2024