Tapahtumamökit ja -kontit

Tampereen kaupungin tapahtumamökkejä ja -kontteja vuokrataan pääasiassa lyhytaikaiseen tapahtumakäyttöön. Mökkejä ja kontteja voi hakea käyttöön hakulomakkeella. Tapahtumapalvelut vahvistaa kaikki varaukset ennen niiden astumista voimaan. Mökit ja kontit ovat maksullisia.  


Joulutorin varaukset tehdään edelleen Joulutorin järjestäjän kautta.


Ennen varaamista tutustu huolellisesti tapahtumamökkien ja -konttien vuokrausehtoihin ja teknisiin tietoihin. Tapahtumamökeillä ja -konteilla on uniikit tunnisteet. Tunnisteiden avulla voit tarkistaa esimerkiksi konttien ulkoasun tältä sivulta ennen varauksen tekemistä. Tapahtumakonttien vuokrausta pilotoidaan vuoden 2024 ajan.

Matilda Salminen
Lisätietoja tapahtumamökeistä ja -konteista
Puhelin:
040 586 6453

Tapahtumamökkien ja -konttien vuokrausehdot

 1. Mökkejä ja kontteja vuokraa Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut. Mökit ja kontit ovat tarkoitettu pääasiallisesti väliaikaista tapahtumakäyttöä varten.
 2. Mökit ja kontit vuokrataan vain varauslomakkeessa määriteltyyn käyttöön. Mikäli käyttötarkoitus poikkeaa lomakkeessa ilmoitetusta, Tampereen kaupungilla on oikeus purkaa vuokrasopimus ilman irtisanomisaikaa tai määritellä vuokrasumma uudelleen.
 3. Mökit ja kontit varataan lomakkeella. Tapahtumapalvelut vahvistaa kaikki varaukset ennen niiden astumista voimaan.
 4. Varauksen peruuntumisesta on ilmoitettava tapahtumapalveluille viimeistään viikkoa ennen vuokra-ajan alkamista.
 5. Mökit ja kontit ovat asiakkaan noudettavissa Tampereen kaupungin Tilakeskuksen varikolta Nekalasta (Viinikankatu 42-46) arkisin klo 07.00-15.30. HUOM: Palautuksesta ja noudosta on informoitava Tampereen Sarkaa. Sarkan työntekijä luovuttaa ja vastaanottaa sekä tekee samalla lopputarkastuksen. Sarkan yhteyshenkilö on työnjohtaja Hannu Savolainen, p. 0500 831 423. Mökkien ja konttien avaimet saa myös Tampereen Sarkalta, ja avaimet tulee palauttaa Sarkalle vuokra-ajan päätyttyä.
 6. Vuokraaja vastaa mökkien ja konttien rahdeista omalla kustannuksellaan. Mikäli paluurahti vuokraajan laiminlyönnin seurauksena viivästyy tai peruuntuu, tilaa Tampereen kaupunki rahdin ja lisää kustannukset rahdista ja sen järjestelyistä vuokralaskuun.
 7. Mökit ja kontit tulee palauttaa siivottuina. Loppusiivouksen voi halutessaan tilata Tampereen Sarkalta (ks. yhteystiedot yllä) vuokrauksen yhteydessä. Mikäli loppusiivous on kuitenkin unohtunut, teettää kaupunki loppusiivouksen ja lisää kustannuksen vuokraan.
 8. Mökit ja kontit vuokrataan siinä kunnossa kuin ne noudettaessa ovat. Mikäli vuokraaja havaitsee mökeissä tai konteissa puutteita tai vikoja, tulee niistä ilmoittaa välittömästi tapahtumapalveluille.
 9. Mikäli mökkeihin tai kontteihin on vuokrauksen aikana tullut vaurioita, tulee niistä ilmoittaa tapahtumapalveluille ja Tampereen Sarkalle, niin sovitaan yhdessä, miten vahingot korjataan. Korjaustyöt kuitenkin tehdään, vaikka niistä ei olisikaan ilmoitettu, ja kaupunki lisää kustannukset vuokraan.
 10. A-mökkien ja N-mökkien vuokraajan tulee huolehtia mahdollisten kylmälaitteiden (2 kpl kylmätiskejä / mökki) kiinnityksestä rahtien ajaksi. Tiskit tulee kiinnittää mökin lattiaan kuormaliinoilla.
 11. Kadonneista avaimista peritään 50 euroa/ kpl.
 12. Mökkien tai konttien seiniin ei saa kiinnittää minkäänlaisia rakenteita (lisähyllyjä, ripustimia tms.). Paperisia julisteita tms. voi kiinnittää ohuilla nastoilla, joista ei saa jäädä isoja reikiä seiniin. Julisteet ja kiinnikkeet tulee poistaa ennen mökkien palauttamista.
 13. Mökkien ja konttien vaakatasoon säätö ja hyllyjen säätö kuuluu vuokraajalle. Vuokraajan tulee tarkistaa hyllyjen kiinnitys ennen käyttöönottoa rahdin aikana mahdollisesti tapahtuvien irronneiden kiinnitysten varalta.
 14. Vuokraaja vastaa kaikista luvista (maankäyttölupa, sähkö, ilmoitus yleisötapahtumasta jne.) ja huolehtii siitä että ne ovat kunnossa rahdin alkaessa.
 15. Vuokraajan edustajan on oltava sijoituspaikalla rahdin saapuessa. Edustajan tehtävänä on opastaa kuljetusyhtiön työntekijöitä mökkien ja konttien sijoituksessa. Vuokraajan tulee huolehtia kalustolle (kuorma-auto tai ajoneuvoyhdistelmä) riittävä ja turvallinen lähestyminen. Yhdistelmän maksimikorkeus saa olla 4,40 metriä. Yhdistelmän kokonaispituus on joko 10 metriä tai max. 21 metriä. Tiessä ei saa olla painorajoituksia (yhdistelmän minimipaino 30 000 kg). On suositeltavaa merkitä sijoituspaikat maahan joko liidulla tai teipillä siten, että mökin tai kontin kulmien kohdalla on selkeästi näkyvissä oleva kulmamerkki. Sijoituspaikan tulee olla tasaisella maalla, korkeusero enintään 15 cm viiden metrin matkalla.
 16. Mökkien tai konttien varustukseen ei kuulu sähköistykseen vaadittavia sähkökaapeleita. Varaa riittävästi kaapeleita sijoituspaikoista riippuen. Kaapeleita voi joko ostaa sähköalan liikkeistä tai vuokrata rakennuslaitevuokraamoista. Sähkökaapelit on suojattava asianmukaisesti.
 17. Ei ole suositeltavaa säilyttää rahaa tai arvoesineitä mökeissä tai konteissa. Tampereen kaupunki ei vastaa mökeistä tai konteista kadonneesta omaisuudesta.
 18. Osapuolella on oikeus saada korvausta toisen sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta. Jollei toisin ole nimenomaan kirjallisesti sovittu, kaupungin korvausvastuu on enintään viisi (5) kertaa vuokrasopimuksen laskennallinen arvo.
 19. Mahdolliset erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Elleivät osapuolet saa erimielisyyttä sovittua keskinäisin neuvotteluin, ratkaistaan erimielisyydet Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
 20. Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi.

Tapahtumamökkien ja -konttien tekniset tiedot

Kaikissa mökeissä on seuraava varustus:

 • sähköliitäntä (32A kolmivaihevirta l. "voimavirta")
 • sähkölämmitys
 • kiinteä sisävalaistus
 • irrotettavat hyllytasot
 • lukittava ovi
 • myyntiluukun suojapleksi

Kaikissa konteissa on seuraava varustus:

 • sähköliitäntä (32A kolmivaihevirta l. "voimavirta")
 • sähkölämmitys
 • kiinteä sisävalaistus
 • lukittava ovi
 • liukulasit yhdellä sivulla (joko puolikkaan tai kokonaisen seinän korkuinen, katso tarkemmat konttikohtaiset tiedot alta)

Väliaikaisen vesipisteen voi tilata Tampereen Veden työtilauksista, puh. 03 5656 3660.

Tekniset tiedot

Päivitetty 23.4.2024