Tapahtumamökit

Tampereen kaupungin tapahtumamökkejä (ns. joulutorimökki tai vaalimökki) vuokrataan pääasiassa lyhytaikaiseen tapahtumakäyttöön. Mökkiä voi hakea käyttöön hakulomakkeella. Tapahtumapalvelut vahvistaa kaikki varaukset ennen niiden astumista voimaan. Mökit ovat maksullisia.

Joulutorille mökkien varaus tapahtuu edelleen Joulutorin järjestäjän kautta.

Ennen varaamista tutustu huolellisesti tapahtumamökkien vuokrausehtoihin ja teknisiin tietoihin.

Matilda Salminen
Lisätietoja tapahtumamökeistä
Puhelin:
040 586 6453

Tapahtumamökkien vuokrausehdot

 1. Mökkejä vuokraa Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut. Mökit on tarkoitettu pääasiallisesti väliaikaista tapahtumakäyttöä varten.
 2. Mökit vuokrataan vain varauslomakkeessa määriteltyyn käyttöön. Mikäli käyttötarkoitus poikkeaa lomakkeessa ilmoitetusta, Tampereen kaupungilla on oikeus purkaa vuokrasopimus ilman irtisanomisaikaa tai määritellä vuokrasumma uudelleen.
 3. Mökit varataan lomakkeella. Tapahtumapalvelut vahvistaa kaikki varaukset ennen niiden astumista voimaan.
 4. Varauksen peruuntumisesta on ilmoitettava tapahtumapalveluille viimeistään viikkoa ennen vuokra-ajan alkamista.
 5. Mökit ovat asiakkaan noudettavissa Tampereen kaupungin Tilakeskuksen varikolta Nekalasta (Viinikankatu 42-46) arkisin klo 07.00-15.30. HUOM: Mökkien palautuksesta ja noudosta on informoitava Tampereen Sarkaa. Sarkan työntekijä luovuttaa ja vastaanottaa sekä samalla tarkastaa mökit. Sarkan yhteyshenkilö mökkiasioissa on työnjohtaja Hannu Savolainen, p. 0500 831 423. Mökkien avaimet saa myös Tampereen Sarkalta, ja avaimet tulee palauttaa Sarkalle mökin vuokra-ajan päätyttyä.
 6. Vuokraaja vastaa mökkien rahdeista omalla kustannuksellaan. Mikäli mökkien paluurahti vuokraajan laiminlyönnin seurauksena viivästyy tai peruuntuu, tilaa Tampereen kaupunki rahdin ja lisää kustannukset rahdista ja sen järjestelyistä vuokralaskuun.
 7. Mökit tulee palauttaa siivottuina. Loppusiivouksen voi halutessaan tilata Tampereen Sarkalta (ks. yhteystiedot yllä) vuokrauksen yhteydessä. Mikäli loppusiivous on kuitenkin unohtunut, teettää kaupunki loppusiivouksen ja lisää kustannuksen mökin vuokraan.
 8. Mökit vuokrataan siinä kunnossa kuin ne mökkejä noudettaessa ovat. Mikäli vuokraaja havaitsee mökeissä puutteita tai vikoja, tulee niistä ilmoittaa välittömästi tapahtumapalveluille.
 9. Mikäli mökkeihin on vuokrauksen aikana tullut vaurioita, tulee niistä ilmoittaa tapahtumapalveluille ja Tampereen Sarkalle, niin sovitaan yhdessä, miten vahingot korjataan. Korjaustyöt kuitenkin tehdään, vaikka niistä ei olisikaan ilmoitettu, ja kaupunki lisää kustannukset vuokraan.
 10. A-mökkien ja N-mökkien vuokraajan tulee huolehtia mahdollisten kylmälaitteiden (2 kpl kylmätiskejä / mökki) kiinnityksestä rahtien ajaksi. Tiskit tulee kiinnittää mökin lattiaan kuormaliinoilla.
 11. Kadonneista avaimista peritään 50 euroa/ kpl.
 12. Mökkien seiniin ei saa kiinnittää minkäänlaisia rakenteita (lisähyllyjä, ripustimia tms.). Paperisia julisteita tms. voi kiinnittää ohuilla nastoilla, joista ei saa jäädä isoja reikiä seiniin. Julisteet ja kiinnikkeet tulee poistaa ennen mökkien palauttamista.
 13. Mökkien vaakatasoon säätö ja hyllyjen säätö kuuluu vuokraajalle. Vuokraajan tulee tarkistaa hyllyjen kiinnitys ennen käyttöönottoa rahdin aikana mahdollisesti tapahtuvien irronneiden kiinnitysten varalta.
 14. Vuokraaja vastaa kaikista luvista (maankäyttölupa, sähkö, ilmoitus yleisötapahtumasta jne.) ja huolehtii siitä että ne ovat kunnossa mökkien rahdin alkaessa.
 15. Vuokraajan edustajan on oltava mökkien sijoituspaikalla rahdin saapuessa. Edustajan tehtävänä on opastaa kuljetusyhtiön työntekijöitä mökkien sijoituksessa. Vuokraajan tulee huolehtia kalustolle (kuorma-auto tai ajoneuvoyhdistelmä) riittävä ja turvallinen lähestyminen. Yhdistelmän maksimikorkeus saa olla 4,40 metriä. Yhdistelmän kokonaispituus on joko 10 metriä tai max. 21 metriä. Tiessä ei saa olla painorajoituksia (yhdistelmän minimipaino 30 000 kg). On suositeltavaa merkitä mökkien sijoituspaikat maahan joko liidulla tai teipillä siten, että mökin kulmien kohdalla on selkeästi näkyvissä oleva kulmamerkki. Sijoituspaikan tulee olla tasaisella maalla, korkeusero enintään 15 cm viiden metrin matkalla.
 16. Mökkien varustukseen ei kuulu sähköistykseen vaadittavia sähkökaapeleita. Varaa riittävästi kaapeleita mökkien sijoituspaikoista riippuen. Kaapeleita voi joko ostaa sähköalan liikkeistä tai vuokrata rakennuslaitevuokraamoista. Sähkökaapelit on suojattava asianmukaisesti.
 17. Ei ole suositeltavaa säilyttää rahaa tai arvoesineitä mökeissä. Tampereen kaupunki ei vastaa mökeistä kadonneesta omaisuudesta.
 18. Osapuolella on oikeus saada korvausta toisen sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta. Jollei toisin ole nimenomaan kirjallisesti sovittu, kaupungin korvausvastuu on enintään viisi (5) kertaa vuokrasopimuksen laskennallinen arvo.
 19. Mahdolliset erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Elleivät osapuolet saa erimielisyyttä sovittua keskinäisin neuvotteluin, ratkaistaan erimielisyydet Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
 20. Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi.

Tapahtumamökkien tekniset tiedot

Kaikissa mökeissä on seuraava varustus:

 • sähköliitäntä (32A kolmivaihevirta l. "voimavirta")
 • sähkölämmitys
 • kiinteä sisävalaistus
 • irrotettavat hyllytasot
 • lukittava ovi
 • myyntiluukun suojapleksi

Väliaikaisen vesipisteen voi tilata Tampereen Veden työtilauksista, puh. 03 5656 3660.

Tekniset tiedot

Päivitetty 3.8.2023