Siirry sisältöön

Suun terveydenhuolto

Kiireetöntä hammashoitoa avataan hallitusti

Aikuisten kiireettömään hammashoitoon ei voi varata suoraan aikaa puhelimitse eikä verkossa. Hoidon tarve arvioidaan aina puhelimessa ja arvion perusteella asiakkaat asetetaan kiireellisyyden mukaiseen hoitojonoon. Aikuisten suuhygienistin aikoja ei ole toistaiseksi varattavissa lainkaan.


Lasten hammaslääkäritutkimukset ja oikomishoito on aloitettu. Lisäksi puretaan koronaviruspandemian aikana kasautunutta aikuisten hoitojonoa kutsumalla asiakkaita vastaanotoille.


Keskitetty ajanvaraus: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17


Kiireellinen hammashoito Acutan hammaslääkäripäivystyksessä
- Katso: Kiireellisen ensiavun kriteerit

- puhelin 03 5657 0111, ma - pe klo 8 - 17 ja

- puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21


Tampereella toimii suun terveydenhuollon pandemiavastaanotto, jossa hoidetaan ne Pirkanmaan alueen potilaat, jotka tarvitsevat kiireellistä hammashoitoa ja erityisjärjestelyjä infektioriskin vuoksi. Vastaanotolle ohjaudutaan oman kunnan tai yksityisen hammaslääkärin aloitteesta. Aika annetaan Tampereen kaupungin hammaslääkäreiden konsultaation perusteella.

Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Kunnalliseen hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan:

  • Varaa aika soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen, jossa arvioidaan hoidon kiireellisyys.
  • Ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin voit varata myös verkossa .

Ajanvaraus puhelimitse

Valokuva: Hammaslääkäri työssään.

Keskitetty ajanvaraus

Ajanvaraus kaikkiin hammashoitoloihin: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Ajanvarauksen takaisinsoittopalvelu on ruuhkautunut. Ruuhkan purkamiseksi palvelu on poissa käytössä toistaiseksi.

Tesoman hammashoitolan yli 18-vuotiaat asiakkaat voivat varata vastaanottoajan myös numerosta 040 500 0990, ma - pe klo 8 - 16. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Jos et pääse varaamallesi vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Kiireellinen ensiapu

  • Päivystys: arkisin ma - pe klo 8 - 17, puhelin 03 5657 0111
  • Päivystys: arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21, terveyspalvelujen neuvonta, puhelin
    03 10023

Asiakkaat ohjataan päivystykseen Ensiapu Acutaan seuraavien kriteereiden mukaan:

Acutan hammaslääkäripäivystys
K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan
postiosoite Teiskontie 35


Lohkeamaklinikka

Tipotien hammashoitolassa on avoinna lohkeamaklinikka keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 - 18. Klinikka palvelee asiakkaita, joilla on hampaassa lohkeama, mutta ei särkyä. Käynnillä hoidetaan yhden hampaan lohkeama. Vastaanottoaikoja on rajoitettu määrä päivässä ja asiakkaat hoidetaan liukuvalla ajanvarauksella, minkä vuoksi kannattaa varautua odotteluun. Voit varata ajan klinikalle aikaisintaan edellisenä päivänä Ulkoinen linkkiverkkoasioinnin kautta tai soittamalla ajanvaraukseen, puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Tipotien hammashoitola sijaitsee osoitteessa Tipotie 4 (3. krs).

Verkkoasiointi

Valokuva: Hampaat.

Ajanvaraus verkossa

Verkossa voit mm. tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiasi sekä varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille. Sähköiseen palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla:

Jos huoltaja on tehnyt puolesta-asiointia koskevan sopimuksen, voi hän hoitaa huollettavien, alle 15-vuotiaiden lastensa ajanvarauksia verkossa.

Monihuonemalli

Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Monihuonemalli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voit varata ajan verkkoasioinnin kautta.

Muistutus tekstiviestillä

Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa. Muistutus lähetetään, jos olet ajanvarauksen yhteydessä kertonut haluavasi muistutuksen ja antanut matkapuhelinnumerosi. Alle 15-vuotiaille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Chat

Chat-neuvonta arkisin klo 13 - 15.30
Chat palvelee mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. Voit kysyä yleisluonteisia neuvoja suun terveyteen ja palveluihin liittyvissä asioissa. Chatissä ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa. Jos chat-ruutua ei näy sivulla, ovat kaikki asiakaspalvelijat juuri silloin varattuja.

Palaute ja lisätietoja

Johtava ylihammaslääkäri, palvelujohtaja
Eeva Torppa-Saarinen

Suun hoitotyön päällikkö
Anne-Mari Aaltonen

Työntekijät tavoittaa vaihteen kautta: puhelin 03 565 611, ma - pe klo 8.30 - 15.45. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/hammashoito ja www.tampere.fi/suunterveydenhuolto