Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Suun terveydenhuolto

Kunnalliseen hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan:

  • Varaa aika soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen, jossa arvioidaan hoitoon pääsyn kiireellisyys.
  • Ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin voit varata myös verkossa .

Lohkeamaklinikkakokeilu Lielahdessa

Lielahden hammashoitolassa on avoinna lohkeamaklinikka 13.12. ja 19.12. Klinikka palvelee asiakkaita, joilla on hampaassa lohkeama, mutta ei särkyä. Käynnillä hoidetaan yhden hampaan lohkeama. Vastaanottoaikoja on rajoitettu määrä päivässä ja asiakkaat hoidetaan liukuvalla ajanvarauksella, minkä vuoksi kannattaa varautua odotteluun. Voit varata ajan klinikalle saman päivän aikana verkkoasioinnin kautta tai soittamalla ajanvaraukseen, puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17. Lielahden hammashoitola sijaitsee osoitteessa Antti Possin kuja 1 (2. krs).


Chat-neuvonta arkisin klo 13 - 15

Chat palvelee mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. Voit kysyä yleisluonteisia neuvoja suun terveyteen ja palveluihin liittyvissä asioissa. Chatissä ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa vastaanotolle. Jos chat-ruutua ei näy, ovat kaikki asiakaspalvelijat juuri silloin varattuja.

Ajanvaraus puhelimitse

Valokuva: Hammaslääkäri työssään.

Keskitetty ajanvaraus

Ajanvaraus kaikkiin hammashoitoloihin: puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17

Takaisinsoittomahdollisuus on toistaiseksi poissa käytössä palvelun ruuhkautumisen vuoksi.

Jos et pääse varaamallesi vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Kiireellinen ensiapu

  • Päivystys: arkisin ma - pe klo 8 - 18, puhelin 03 5657 0111
  • Päivystys: arki-iltoina klo 18 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21, terveyspalvelujen neuvonta, puhelin
    03 10023

Asiakkaat ohjataan päivystykseen Ensiapu Acutaan seuraavien kriteereiden mukaan:

Acutan hammaslääkäripäivystys
K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan
postiosoite Teiskontie 35


Verkkoasiointi

Valokuva: Hampaat.

Ajanvaraus verkossa

Verkossa voit mm. tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiasi sekä varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille. Sähköiseen palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla:

Jos huoltaja on tehnyt puolesta-asiointia koskevan sopimuksen, voi hän hoitaa huollettavien, alle 15-vuotiaiden lastensa ajanvarauksia verkossa.

Monihuonemalli

Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos asiakas tarvitsee hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Monihuonemalli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voi varata ajan verkkoasioinnin kautta.

Muistutus tekstiviestillä

Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa. Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat ajanvarauksen yhteydessä kertoneet haluavansa muistutuksen ja antaneet matkapuhelinnumeronsa. Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Palaute ja lisätietoja

Johtava ylihammaslääkäri
Eeva Torppa-Saarinen

Suun hoitotyön päällikkö
Anne-Mari Aaltonen

Työntekijät tavoittaa vaihteen kautta: puhelin 03 565 611, ma - pe klo 8.30 - 15.45. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/hammashoito ja www.tampere.fi/suunterveydenhuolto