Tammelan kaupunginosan kehittäminen

Raitiotien ja rautatieaseman tuntumassa sijaitseva moni-ilmeinen Tammela kehittyy yhä saumattomammaksi osaksi Tampereen keskustaa. Täydennysrakentamisen ja korttelirakenteen eheyttämisen ohella Tammelan kehittämisen tavoitteena on viihtyisän ja laadukkaan kaupunkiympäristön luominen. Kaupunginosasta on tullut korjausrakentamisen ja täydentävän kaupunkirakentamisen ykkösalueita. Lisäksi kaupunki kunnostaa vaiheittain katuja, kunnallistekniikkaa, puistoja ja muita julkisia ulkotiloja. Kaupungin omia ajankohtaisia hankkeita ovat rakenteilla olevat Tammelan stadion, Morkun aukion ja vanhan tavara-aseman ympäristö sekä viherympäristön kokonaisvaltainen kehittäminen. Koko kaupungille tärkeän Tammelantorin uudistaminen on tulevien vuosien asia.

Tammelan kaupunkikehitykseen ja siihen liittyviin suunnitelmiin voi helposti tutustua Tammelan virtuaalimallin ja videoiden avulla.

Tammelan täydennysrakentaminen - näkymiä kehittyvään kaupunginosaan

Katso, miten Tammela on muuttunut 1900-luvun alusta tähän päivään saakka ja mitä kaikkea onkaan vielä luvassa.

Ajankohtaiset asemakaavat Tammelassa

Kartalta näet, missä päin Tammelaa on käynnissä asemakaavahankkeita. Valitse asemakaava-alue ja klikkaa kaavan numerosta (kohdasta dokumentit), niin pääset tutustumaan kyseisen hankkeen aineistoihin tarkemmin.

Ajankohtaiset asemakaavat Tammelassa

Tietoa Tammelasta

Minna Seppänen
Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma Hankekehityspäällikkö
Puhelin:
040 150 9857

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tammela.

Päivitetty 5.1.2024