Koronarokotukset

Koronarokotusten tehosteiden tarjoamista ei laajenneta Pirkanmaalla. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) rokotuskoordinaatioryhmä on päättänyt 17.11.2022 noudattaa THL:n antamia koronarokotussuosituksia: PSHPn tiedote

Koronan tehosterokotusta suositellaan yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille. Jos kuulut näihin ryhmiin, voi saada tehosteen samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa joko Hatanpään rokotusyksikössä tai terveysasemalla - riittää kun varaat yhden rokotusajan. Jos haluat vain koronan tehosterokotteen, voit saada sen Hatanpään rokotusyksiköstä tai ajanvarauksella terveysasemalta. Tehosteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta olet aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa olet sairastanut koronan.

Huom! 60 - 64 -vuotiaille ei tarjota neljättä rokoteannosta, jos on sairastanut koronataudin ja saanut kolme rokoteannosta. Alle 60-vuotiaille suositus on kolme rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi annokseksi.

Kuva eri ryhmille suositelluista koronarokoteannoksista (THL)

Koronarokotusten ajanvaraus

Hatanpään rokotusyksikkö sulkeutuu 22.12.2022. Tämän jälkeen rokotuksia annetaan terveysasemilla.

Lisätietoa koronarokotuksista

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/koronarokotukset

Päivitetty 30.11.2022