Jari Nurmi, professori, elektroniikka ja tietoliikennetekniikka, Tampereen yliopisto

Jari Nurmi työskentelee elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professorina Tampereen yliopistossa.

Kerro hieman tutkimuksen kohteistasi ja kansainvälisestä toiminnastasi

Tutkimukseni keskittyy muutamalle toisiinsa liittyvälle alueelle: Sulautettujen järjestelmien elektroniikka, digitaalisen tietoliikenteen laitteistototeutukset, sekä paikannustekniikat mukaan lukien vastaanotinarkkitehtuurit satelliittipaikannukseen. Olen ollut aktiivinen EU:n rahoittamien tohtorinkoulutusverkostojen koordinoijana ja osallistujana, ja osallistunut eurooppalaisiin yhteisprojekteihin GALILEO-paikannusvastaanottimien kehittämiseksi. Olen myös toiminut puheenjohtajana yli 30 kansainvälisessä konferenssissa, joista suurin osa Tampereella.

Pitkän kokemuksesi perusteella, miksi Tampere on erityisen hyvä kongressikaupunki?

Tampere on kompakti kaupunki, jossa kaikki on lyhyen kävelymatkan päässä ja luontokin on lähellä jopa kaupungin keskustassa. Täällä on myös hyvät fasiliteetit konferenssien järjestämiseen, Tampere-talo tietysti mutta myös hotelleilla on hyvät tilat ja palvelut pienempien konferenssien tarpeisiin. Tampereen kaupunki on myös hyvin konferenssiystävällinen, Visit Tampere tarjoaa apua konferenssien hakemiseen ja valmisteluun, ja kaupunki tarjoaa usein maksuttoman vastaanoton konferenssin osallistujille. Myös Tampereen saavutettavuus on mainettaan parempi!

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina yleisesti, mikä tekee siitä erityisen?

Tampere on “pieni suurkaupunki”, jossa yhdistyy kaupungin syke rauhallisuuteen ja rentouteen. Kaupunki, jossa on hyvä elää, työskennellä, opiskella ja vierailla. Maailmanluokan yliopisto, teatterit, konserttipaikat ja urheiluareenat. Halutuin kaupunki maailman onnellisimmassa maassa, samoin kuin maan parhaat jääkiekkojoukkueet maailmanmestarimaassa. Voiko tuota enempää odottaa?

Jaa sosiaalisessa mediassa