Hyppää sivuvalikkoon

Apulaispormestarit

Pormestarin lisäksi Tampereella on kolme apulaispormestaria. He toimivat lautakuntien puheenjohtajina ja vastaavat puheenjohtajan roolissa lautakunnan tehtävistä. Apulaispormestarit johtavat asioiden käsittelyä lautakunnan kokouksissa, määrittelevät lautakunnalle esiteltävien asioiden valmistelun suuntaviivat palvelualueen johtajalle ja vastaavat pormestarin alaisuudessa edunvalvonnasta, edustamisesta ja yhteydenpidosta eri sidosryhmiin.

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi apulaispormestarit kokouksessaan 16.8.2021. Nykyisten apulaispormestarien toimikausi alkoi kesäkuussa 2023 ja se ulottuu vuoteen 2025.

Elinvoiman palvelualueen lautakuntien apulaispormestari on Ilkka Sasi (Kok.) Kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan apulaispormestarina toimii Matti Helimo (Vihr.). Kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestari on Pekka Salmi (SDP).

Apulaispormestareiden toimialasta ja tehtävistä määrätään hallintosäännössä (kohta 34, apulaispormestarien tehtävät ja ratkaisuvalta) .

Yhteystiedot

Matti Helimo
Kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Apulaispormestari
Tampereen kaupunki
Sähköposti: matti.helimo(at)tampere.fi

Pekka Salmi
Kaupunkiympäristön palvelualueen lautakunnat

Apulaispormestari
Tampereen kaupunki
Sähköposti: pekka.salmi(at)tampere.fi

Ilkka Sasi
Elinvoiman palvelualueen lautakunnat

Apulaispormestari
Puhelin: 050 412 3703
Sähköposti: ilkka.sasi(at)tampere.fi

Päivitetty 4.4.2024