Santalahden rantapuisto

Santalahden rantapuisto ja Särkänniemen tapahtumaranta

Santalahden rantapuisto on Näsijärven rantamaisemiin vuonna 2020 valmistunut toiminnallinen puistoalue, joka sijaitsee Särkänniemen ja Onkiniemen välittömässä läheisyydessä, raitiolinjan ja pyöräilyn pääväylän varrella. 
Laajalle levittäytyvässä puistossa on runsaasti tilaa paitsi aktiviteeteille myös oleiluun ja luonnon läheisyydestä nauttimiseen. Monitoimikenttä ja nurmialueet soveltuvat monenlaiseen pelaamiseen. Alueen itäpäässä on uimaranta, ja nelijalkaisia ystäviä varten puistoon on rakennettu koirapuisto ja koirien oma uimapaikka. Puistossa on myös matonpesupaikka ja yleinen grillauspaikka. Yleisö-wc sijaitsee matonpesupaikan ja koirapuiston tuntumassa.

Alueen yhteyksiä Santalahden satamaan on parannettu, ja puiston ja sataman rajalle on tulossa kesäkahvila. Talvisin alueelta pääsee kätevästi Näsijärven retkiluisteluradoille. Rantaan on suunnitteilla myös lintutorni ja kesäkioski.

Santalahden rantapuiston ekologinen jalanjälki on pyritty minimoimaan. Maanrakennustöissä on käytetty lähialueiden työmailta vapautuneita maamassoja ja purkumateriaaleja, ja puiston kalusteetkin on pitkälti valmistettu kierrätysmateriaaleista. Alueen jyhkeät valaisinpylväät on puolestaan otettu uusiokäyttöön Hämeenkadulta.

Särkänniemen tapahtumaranta on moderni suurtapahtumien areena 

Santalahden rantapuistoon sijoittuu myös tapahtumien järjestämiseen soveltuva aluekokonaisuus, josta käytetään markkinointinimeä Särkänniemen tapahtumaranta. 

Jopa 25 000 hengen tapahtumat mahdollistava alue on suunniteltu alusta loppuun tapahtumajärjestämisen ehdoilla. Alueella on veden, viemärin, sähköjen ja nopean netin lisäksi muun muassa asfaltoitu paikka lavalle, kantava nurmikko ja tapahtumakäytön edellyttämät leveät väylät. 
 

Poika palloilee Santalahden rantapuistossa.
Santalahden rantapuiston nurmialueet soveltuvat monenlaiseen pelaamiseen.
Päivitetty 27.6.2022