Massunlastenpuisto

Massunlastenpuisto sijaitsee Ranta-Tampellassa, Naistenlahden venesataman länsipuolella. Eteläreunassa puistoa rajaavat Ranta-Tampellan katu ja Kekkosenkatu. Puisto valmistui vuosina 2021–2022.

Vapaa-ajan viettoa varten Massunlastenpuistosta löytyy peli- ja oleskelunurmia, petankkikenttä, erilaisia oleskelu- ja auringonottopaikkoja, istuskelu- ja keinuryhmiä, yleisövessa sekä iso laituri ja sen vierestä uintiportaat. Toiminnoissa on otettu huomioon eri-ikäiset käyttäjät sekä esteettömyys. Kesällä 2022 puistossa avattiin myös kioski.

Sijainti kartalla

Erilaisten aktiviteettien ohella uudessa toiminta- ja oleskelupuistossa voi ihailla kasvilajien runsautta. Puistoon on istutettu jopa 70 000 kukkasipulia.

Puiston istutusalueiden lähtökohtina ovat olleet runsas lajivalikoima, kaupunkiluonnon monimuotoisuuden edistäminen, näyttävyys eri vuodenaikoina ja rantatunnelman korostaminen.

Puiston kulkuyhteydet jatkavat Tampereen rantareittien verkostoa. Huolto- ja jalankulkuyhteys Lapinniemen venesatamaan ja aallonmurtajalle palvelee veneilijöitä.

Massunlastenpuistossa maastoa ja rantapenkerettä on muotoiltu alueelta vapautuneita ylijäämämassoja hyödyntämällä. Kiertotaloudella on ollut näkyvä rooli myös muissa puiston materiaalivalinnoissa.

Puistossa on muun muassa käytetty vanhoja katukiviä ja rantapenkereet on tehty rantatunnelin räjäytyskivistä.

Päivitetty 8.5.2024