Siirry sisältöön

LiikuntaSisäliikuntapaikat, uimahallit ja nuorisotilat sulkevat ovensa 2. – 21.12.2020

Julkaistu 2.12.2020 9.53

Kaikki sisäliikuntatilat, kuntosalit ja uimahallit sulkevat ovensa koronaviruksen leviämisen estämiseksi alueellisen koronaohjausryhmän antamien suositusten mukaisesti. Seuraavat käytännöt ovat voimassa 2. - 21.12.2020

Sisäliikuntapaikat

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. Koulujen iltakäyttö keskeytetään, päivisin koulujen liikuntatilat ovat normaalisti perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen käytössä.

Uimahallit

Kaikki uimahallit suljetaan 2.12. alkaen. Mikäli käytössänne on erityisuimakortti tai jokin muu sarjalippu, niiden käyttöaikaa jatketaan automaattisesti koronasulun verran eteenpäin.

Ohjattu liikunta

Liikuntapalvelujen tarjoamat ohjatun liikunnan ryhmät keskeytetään 2.12. alkaen. Liikunnanohjaajat ovat olleet yhteydessä jokaiseen ryhmäläiseen ja kertoneet mahdollisuudesta korvata puuttuneet tunnit ulkoliikuntaryhmissä kauden loppuun saakka. Tunneille voi osallistua vapaasti ilman ilmoittautumista. Korvaavat ulkoliikuntaryhmät löytyvät verkkosivulta osoitteesta

www.tampere.fi/ohjattuliikunta.

Jäähallien yleisöluisteluvuorot

Jäähallien yleisöluisteluvuorot siirretään pidettäviksi Sorsapuiston ja Koulukadun tekojääradoilla. Yleisöluistelun tarkemmat ajankohdat löytyvät kyseisten liikuntapaikkojen verkkosivuilta

Koulukadun tekojäärata Sorsapuiston tekojäärata

Ulkoliikuntapaikat

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna normaalisti, mutta suosittelemme välttämään pukuhuoneiden käyttöä mahdollisuuksien mukaan. Talviuintipaikat suositellaan suljettaviksi 2.- 21.12.2020.

Nuorisotyö

Nuorisotilat suljetaan myös 2. – 21.12. Nuoriso-ohjaajat panostavat tänä aikana jalkautuvaan nuorisotyöhön sekä ovat läsnä sosiaalisen median kanavissa nuorison keskuudessa. Nuorisopalvelujen Discord-kanavalla on Tampereen kaupungin nuorten verkkonuorisotoimintaa sekä Pelifarmin toimintaa. Kaikki nuorisopalvelujen sosiaalisen median kanavat löytyvät osoitteesta Nuorten Tampere - Ulkoinen linkkiwww.nuortentampere.fi


Tampereen kaupungin ohjeet liittyen koronavirukseen on koottu sivulle

www.tampere.fi/koronavirus

Mainos syyslomatoiminnasta

Nyt geegoillaan!

Luontoliikuntatuokioon voi nyt saada lisäpotkua liikuntasovelluksella, jonka avulla voi hauskalla ja pelillisellä tavalla innostaa lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä. Geego-liikuntasovelluksen kaupunkihaastetehtävien avulla yhteiseen kävelylenkkiin voi yhdistää vaikkapa suunnistustehtäviä tai muita aktiviteetteja.

Ohje Geegon käyttöönottoon

Geego on sovellus, joka kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä. Tampereelle luotuja kaupunkihaasteita voi käyttää maksutta Geego-sovelluksen kautta vuoden loppuun saakka.

1. Lataa sovellus Googlen Play-kaupasta tai App Storesta
Geego on ilmainen sovellus ja Tampereen kaupunkihaasteet ovat käytettävissä maksutta vuoden 2020 loppuun saakka. Sovelluksessa on myös muita maksuttomia sisältöjä kaupunkihaasteiden lisäksi. Jos innostut geegoilusta enemmänkin, premium-sisällöt saat käyttöösi Geegon kuukausi- tai vuosimaksulla.

2. Rekisteröidy ja lisää perheenjäsenet
Voit lisätä jopa 6 pelaajaa samalle tilille, eli koko perhe geegoilee yksillä tunnuksilla.

3. Valitse haluamasi kaupunkihaaste ja lähde liikkeelle
Kaupunkihaasteita on eri puolilla Tamperetta: Hatanpäällä, Kaupissa, kaupungin keskustassa, Peltolammilla ja Suolijärvellä. Haastavuus, pituus ja esteettömyys on kerrottu sovelluksessa. Reitin sijainnin kartalla näet sovelluksesta ja voit aloittaa reitin mistä kohtaa tahansa. Huomioi, että näet kaupunkihaasteiden tehtävät vasta paikan päällä. Sovellus tunnistaa sijaintisi ja näyttää tehtävätkin vasta kun lähestyt pistettä.

4. Voit suorittaa perheesi kanssa haasteesta niin monta tehtävää kuin haluat
Reitille voi aina palata. Koko reittiä ei ole pakko suorittaa kerralla.

Ulkoinen linkkiKaupunkireitit Tampereella Tampereen Geego-reitit

Tapahtumat


Omatoiminen liikkuminen

kuva: pitkospuupolkua Kintulammin alueella

Tampereella on loistavat mahdollisuudet omatoimiseen liikkumiseen: ulkoilureittejä ja luontopolkuja, retkeilyalueita ja pyöräilyreittejä löytyy joka lähtöön.

Liikuntapaikat

Tampereen maauimala

Tampere on liikuntakaupunki. Siitä kertoo mm. huikea määrä erilaisia liikuntapaikkoja . Uimarannat , uimahallit , maauimala , jäähallit , kuntosalit , hiihtoladut ...Tutustu liikuntapaikkohin ja lähde liikkumaan!

Liikuntaryhmät

Kuva: Treenaavat naiset

Tarjolla on eri tasoisia liikuntaryhmiä kaiken ikäisille! Osallistu mukaan milloin vain, Kertamaksullisiin vesijumppiin ja kuntoryhmiin ei tarvitse ilmoittautua. Uimakoulujen ilmoittautumisajat löytyvät Uimakoulut -sivulta. Tule mukaan!

Syksy 2020

Syksyn liikuntatarjonta selattavassa muodossa.

Lisätietoa

Liikkeelle ryhmässä -sivulta

Liikkuva Tampere

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere-julkaisu kokoaa ajankohtaiset uutiset terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen saralta. Lehti julkaistaan 2 - 4 kertaa vuodessa ja sitä on saatavilla ilmaiseksi mm. liikuntapaikoilta, terveysasemilta, kirjastoista sekä liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta, Tampereen stadionilta.

Liikuntapalvelujen asiakaspalvelu

Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5653 4300
Tampereen stadion
33100 Tampere
avoinna Asiointipiste maanantaisin suljettu. Ti–Pe klo 10–12 ja klo 14.30–15.45. Puhelinpalvelu: ma klo 12–15.45 ja ti–pe klo 8.30–15.45.

Harrastaminen

Lupa liikkua ja harrastaa

Lupa liikkua ja harrastaa on Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden toimintakulttuuri, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia aina päiväkodista perusopetuksen loppuun asti.

Tarjolla monenlaisia harrastusryhmiä, lue lisää Lupa liikkua ja harrastaa -sivulta.

Nuorten treenit

Nuorten ilmaiset treenit!

Nuorten treenit tarjoavat matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille nuorille. Nuorten treenien tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Katso syyskauden aikataulut:

Nuorten ilmaiset treenit!

Nuorten treenit tarjoavat matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille nuorille. Nuorten treenien tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Katso syyskauden aikataulut:

Hae käyttövuoroa

Yläkoululaisia liikuntatunnilla

Liikuntapaikoille voi hakea käyttövuoroa joko vakiokäyttöön tai yksittäisiin vuoroihin. Vakiokäyttöön tarkoitettuja käyttövuoroja haetaan erillisinä hakuaikoina. Vuoroja voi hakea myös koulujen liikuntatiloihin sekä koulujen vuokrattaviin luokkatiloihin.

Hinnasto


Liikuntapaikkojen sekä nuorisotilojen hinnasto 1.1. - 31.12.2020

Muualla verkossa

Facebook-logo.

Twitter-logo.

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelmasta järjestettiin tamperelaisille keskustelutilaisuus keskiviikkona 12.9.2018 ja tilaisuudessa esiteltiin mm. suunnitelmaluonnos.

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma (pdf, 1.93 Mt) (pdf)