VIEWS taidenäyttely aukeaa International Housessa Tampereen päivänä 30. syyskuuta

International House Tampere ja Monikielinen neuvonta Mainio toivottavat Tampere Intercultural Art -yhteisön avaamaan VIEWS-nimisen taidenäyttelyn Tampereen päivänä 30.9.2022. “VIEWS” kutsuu yleisön vuoropuheluun Tampereen seudun monikulttuurisista kerroksista sekä pohtimaan yhdessä kulttuurista monimuotoisuutta ja osallisuutta näyttelyn avulla.

International House Tampere ja Monikielinen neuvonta Mainio toivottavat Tampere Intercultural Art -yhteisön avaamaan VIEWS-nimisen taidenäyttelyn Tampereen päivänä 30.9.2022. “VIEWS” kutsuu yleisön vuoropuheluun Pirkanmaan monikulttuurisista kerroksista sekä pohtimaan yhdessä kulttuurista monimuotoisuutta ja osallisuutta näyttelyn avulla.

VIEWS-näyttely on luotu ja rakennettu vastauksena  tarpeeseen olla tukeva ja osallistava Suomen taiteen ja kulttuurin alalla, samalla nostaen esiin Tampereen seudulla toimivia kansainvälisiä taiteilijoita. Taidenäyttely pyrkii taiteilijoiden teosten kautta edistämään ja näyttämään sitä rikkautta, jota eri kulttuurit ja kansainväliset osaajat tuovat alueelle, luoden kulttuurienvälistä vaihtoa maahan muuttaneiden ja kantasuomalaisten välille.

Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palveluissa nähdään tärkeänä ylläpitää vuoropuhelua kaupungin toimijoiden ja tänne muuttaneiden välillä maahanmuuton, kotoutumisen ja työperäisen maahanmuuton tematiikoissa. Tampereen päivä on kaikille, ja näin Tampereen monipuoliset, luovat ja kulttuurisesti rikkaat ominaisuudet tehdään myös näkyväksi kaikille.

- Monikielinen neuvonta Mainio edistää integraatiota monin tavoin Pirkanmaan seudulla. On etuoikeus ja ilo avata International House Tampere Intercultural Art -yhteisölle ja osoittaa, että kulttuurista monimuotoisuutta voidaan rakentaa yhteistyössä. Tällä yhteisellä projektilla voimme tehdä näkyväksi laajemmalle yleisölle erilaisten kulttuurien ja kansainvälisten osaajien tuomaa rikkautta. Tampere Intercultural Art -yhteisön ammattimainen kosketus ja monitasoinen taide tekevät meille sekä helpoksi että kiehtovaksi kokeilla jotain uutta International Housessa, sanoo Monikielinen neuvonta Mainion esihenkilö Kristina Kemi.

Tampere Intercultural Art (TIcA) on taiteilijoista ja kulttuurialan ammattilaisista koostuva yhteisö, joka alkoi muodostua vuonna 2020. Yhteisön tavoitteena  on edistää kulttuurista moninaisuutta ja kulttuurienvälistä vuoropuhelua järjestämällä mm. taidetapahtumia, -työpajoja, koulutusta sekä yhteisötaidetempauksia. Yhteisö nostaa esiin etenkin Tampereella ja Pirkanmaan alueella asuvien ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden työtä rakentaen samalla yhdenvertaista ja inklusiivista taiteen ja kulttuurin ammattikenttää Suomeen.

International House Tampereen avoimien ovien päivän 30.9. lisäksi “VIEWS” on avoinna yleisölle perjantaisin 14.10., 28.10 ja 4.11. klo 16 - 17.30 sekä Integration 2022  -tapahtuman aikana. Taiteilijat ovat paikalla opastamassa, ja luvassa on myös erilaisia pajoja teemaan liittyen. VIEWS-näyttelyn uutiset ja ohjelmatiedot julkaistaan ​​@internationaltampere ja @tampereinterculturalart sosiaalisessa mediassa. Muina aikoina vierailua varten voit ottaa yhteyttä Monikielinen neuvonta Mainioon sähköpostitse [email protected].

Avajaiset: Avoimet ovet 30.9.2022 klo 12:00 - 16:00
Osoite: International House Tampere, Rautatienkatu 10, 33100 Tampere
Näyttelyn kesto: 30.9. -  8.11.2022

Taiteilijat: Ana Jaumandreu Poncela (a.k.a. BANANANA DE BARCELONA), Khalid Imran, Natasha Batrakova, Nikita Gavrilenko, Noelia Truffa ja Omar Truco Kallonen

Lisätietoja

Kristina Kemi
Palvelupäällikkö
Puhelin:
041 730 6476
Teksti: Tiia Heikkilä
Jaa sosiaalisessa mediassa