Tampereen rasisminvastainen viikko

Tampereen kaupungin antirasistinen työ ja erityisesti rasisminvastainen viikko kattaa kaikki palvelualueet ja kutsuu kumppanit mukaan. 

Vuoden 2024 teema "Puutu rasismiin" tavoitti tapahtumiin satoja eri ikäisiä kuntalaisia ja viestimme tuli nähdyksi.

Kiitämme laajasta osallistumisesta, paneutumisesta ja mielenkiinnosta. Ensi vuonna uudelleen!

Kampanjan visuaalinen pääelementti on “puhekupla”. Puhekuplan muoto koostuu eri kielillä kirjoitetusta pääviestistä. Meidän puheissamme, ajatuksissamme ja mielissämme ei ole tilaa rasismille. Tampereella ei ole tilaa rasismille.

Puututaan rasismiin yhdessä

Joka vuosi maaliskuussa järjestettävällä Rasisminvastaisella viikolla toimitaan yhdessä rasismia vastaan. Rasismin vastustaminen on meidän kaikkien tehtävä, ja sitä tehdään vuoden jokaisena päivänä.

Jokaisella on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä. 18.–24.3.2024 vietettävä Rasisminvastainen viikko syventyy erityisesti rasismiin puuttumisen keinoihin.

–  Rasismin vastainen työ on meidän kaikkien vastuulla. Tampereen voima piilee monimuotoisuudessa ja yhteisöllisyydessä. Olemme vahvoja, kun kunnioitamme toisiamme ja näemme erilaisuuden rikkautena, sanoo Tampereen pormestari Kalervo Kummola.

Kansalaisuuden, ihonvärin, etnisen taustan, uskonnon tai muiden tekijöiden ei tulisi vaikuttaa siihen, miten ihminen kohdataan ja millaisia mahdollisuuksia hän saa yhteiskunnassa.

Tampereen kaupunki kumppaneineen järjestävät monipuolisia tapahtumia eri puolilla kaupunkia Rasisminvastaisella viikolla.

Pormestari Kalervo Kummola.
Tampereen pormestari Kalervo Kummola

Rasisminvastaisen viikon tapahtumia

Katso tästä lähimmät tulevat tapahtumat. Tapahtumat avautuvat Tampereen tapahtumakalenteriin. Tampereen kaupunki ei vastaa muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumista.