Atanas Gotchev, professori, signaalinkäsittely, Tampereen yliopisto

Atanas Gotchev työskentelee signaalinkäsittelyn professorina Tampereen yliopistossa.

Kerro hieman tutkimuksen kohteistasi ja kansainvälisestä toiminnastasi

Tutkimuksessa minua kiinnostavat 3D- ja valokenttäkuvantaminen. Tämä kattaa muun muassa menetelmät visuaalisten kolmiulotteisten näkymien kuvaamiseen, niiden muodolliseen esittämiseen ja käsittelyyn ja sen jälkeiseen rekonstruoimiseen immersiivisten näyttöjen avulla. Koordinoin kahta eurooppalaista ohjelmaa: ImmerSAFEA ja Plenoptimaa, jotka tarjoavat väitöskirjaopiskelijoille koulutusta immersiivisessä ja plenoptisessa kuvantamisessa. Toimin myös vanhempana apulaispäätoimittajana IEEE Transactions on Image Processing -lehdessä, joka on yksi kuvantamisen johtavista tieteellisistä aikakausijulkaisuista, ja Journal of Electronic Imaging -lehdessä. Olen IEEE Signal Processing Societyn multimediasignaalinkäsittelyn teknisen komitean jäsen ja toimin puheenjohtajana vastaavassa kansainvälisessä työpajassa, IEEE:n 23. kansainvälisessä multimediasignaalinkäsittelyn työpajassa (IEEE MMSP 2021). Olen myös mukana järjestämässä IS&T:n Electronic Imaging -symposiumia ja toimin puheenjohtajana yhdessä sen konferensseista, joka käsittelee kuvankäsittelyalgoritmeja ja -järjestelmiä.

Pitkän kokemuksesi perusteella, miksi Tampere on erityisen hyvä kongressikaupunki?

Erinomaiset ja monipuoliset kongressitilat, kuten Tampere-talo. Laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja huippuhotelleista viihtyisiin AirBnB-asuntoihin. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus, rehellisyys ja aitous. Monenlaista sosiaalista tekemistä laadukkaista ravintoloista järviin ja saunomiseen sekä liikuntamahdollisuuksia joka vuodenaikaan.

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina yleisesti, mikä tekee siitä erityisen?

Sopiva mittakaava. Kaikki on helposti saavutettavissa, usein kävelymatkan päässä. Luonnon läheisyys. Tampereella voi nauttia kaupunkielämästä viihtyisine kahviloineen ja kulttuuritapahtumineen, ja toisaalta hakeutua helposti jalkaisin järville, luontopoluille, hiihtoladuille, marjametsään ynnä muuta. Tehokkuus: julkinen liikenne, terveyspalvelut ja muut palvelut yksinkertaisesti toimivat. Olen jo maininnut paikallisten vieraanvaraisuuden, se on sellaista suomalaista asennetta, että ei liioitella tai teeskennellä läheisyyttä, mutta ollaan avoimia, ystävällisiä ja kohteliaita.

Jaa sosiaalisessa mediassa