René Graichen, COO, Plugit Oy

"Kaupungin infrastruktuuri, sosiaaliset, kulttuuriset sekä luontoon ja ympäristöön liittyvät palvelut ovat huippuluokkaa, ja ne omalta osaltaa luovat täydellisen tasapainon työn ja vapaa-ajan välille."

Millainen on taustasi kansainvälisessä liiketoiminnassa?

Olen lähtöisin Saksasta, mutta asunut pian 15 vuotta Suomessa ja työskennellyt kaksi vuotta Kiinassa.  Minulla on maisterin tutkinto kansainvälisestä  liiketoiminnasta (MBA), ja olen koko urani ajan ollut tekemisissä erilaisten kulttuuriympäristöjen kanssa. Olen työskennellyt monikansallisten yritysten kuten Parker Hannifin, Valmetin ja Cargotecin palveluksessa. Kiinnostukseni kansainvälistä liiketoimintaa kohtaan on aina ollut vahva. Uskon, että menestyvien yritysten on ajateltava globaalisti ja toimittava paikallisesti.

Miksi Tampere on erityisen hyvä ympäristö liiketoiminnalle, myös kansainvälisesti?

Mielestäni Tampereella on aivan ainutlaatuinen yhdistelmä teollista perintöä ja hyvin globaali ajattelutapa innovaatioiden edistämiseksi. Täällä on paljon yrityksiä, joilla on pitkäaikainen historia ja tunnettuja tuotteita, sekä sen lisäksi korkeasti koulutettua työvoimaa - se on menestyksen resepti nyt ja tulevaisuudessa. Tampere on onnistunut uudistamaan itsensä viimeisen vuosikymmenen aikana, ja siitä tulee päivä päivältä houkuttelevampi kaupunki uusille osaajille. Kaupungin infrastruktuuri, sosiaaliset, kulttuuriset sekä luontoon ja  ympäristöön liittyvät palvelut ovat huippuluokkaa, ja ne omalta osaltaa luovat täydellisen tasapainon työn ja vapaa-ajan välille.  Kansainväliset yritykset ympäri maailmaa etsivät juuri tällaisia paikkoja saavuttaakseen kilpailuetua. 

Miksi Tampereelle kannattaa mielestäsi investoida, tai perustaa yritys?

Edellä mainittujen syiden lisäksi Tampereella tehdään erittäin tiivistä yhteistyötä korkeakoulutuksen, tutkimuksen, eri alojen koulutuksen ja kaupungin tarjoamien liike-elämän palveluiden välillä. Uusien investointien houkuttelemiseen tähtäävä ajattelutapa näkyy kaikkialla. Koulutuksen ja sosiaalisten kulujen välinen suhde on hyvässä tasapainossa. Tampereelle investoivat yritykset saavat loistavan mahdollisuuden hyödyntää startup- ja kasvuyritysten ekosysteemiä. Vielä kun muistaa Tampereen teollisen historian ja ymmärryksen, investointi kaupunkiin on erinomainen mahdollisuus.

Mitä asioita haluat edistää Tampere Business Ambassadorina?

Haluan lisätä tietoisuutta Tampereesta kansainvälisesti digitaalisuuden ja kestävyyden edelläkävijänä. Tampere on erinomainen yhteistyökumppani kehittämään ratkaisuja erilaisiin megatrendeihin kuten kaupungistumiseen, sähköistämiseen ja luonnonvarojen niukkuuteen. Tampereelle investoivilla yrityksillä on erinomainen mahdollisuus hyötyä eri klustereissa syntyneistä keksinnöistä. Lisäksi haluaisin auttaa paikallisia yrityksiä saavuttamaan kansainvälistä kasvua ja löytämään globaaleja verkostoja maailmanlaajuisesti toimivien teollisuusyritysten kanssa. 

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina, mikä tekee siitä erityisen?

Viime kädessä ihmiset ja heidän tapansa ajatella. Tampere on loistava paikka nauttia luonnosta ja osallistua maailmanluokan urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Tampereen koulutus- ja tutkimuslaitokset sekä tiivis yhteistyö paikallisten yritysten kanssa tekevät siitä myös edelläkävijän  sekä hyvinvoinnin että kestävyyden luomisessa. Paikallisten ihmisten ystävällinen ja auttavainen asenne on siunaus, ja sitä arvostetaan laajasti eri yhteisöissä. Tampere on globaali kaupunki paikallisella rohkeudella maustettuna. Ihmiset ovat myös ylpeitä kaupungistaan - se on hyvin erityistä.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa